Největší expozice na veletrhu Země živitelka? Státní zemědělský intervenční fond

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) se návštěvníkům na letošní Zemi živitelce představí opět v největší expozici. Protože Fond administruje značky kvalitních potravin, prostor bude patřit zejména výrobcům oceněných potravin. Návštěvníky zveme na ochutnávku dobrot a bohatý doprovodný program. Bonusem při současných venkovních teplotách bude určitě i klimatizovaný pavilon.

45. ročník Země živitelky vypukne už brzo. Letos o něco dříve, a to od 23. do 28. srpna. SZIF se veletrhu účastní od roku 2004 pravidelně, v pavilonu T1 je prakticky už stálicí. Se svými 408 m2 půjde opět o největší stánek na agrosalonu. Tradičně ho budou lemovat výrobci kvalitních potravin oceněných značkami KLASA a Regionální potravina, jejichž řady letos prvně rozšíří také producenti BIO potravin. Ti všichni nabídnou to nejlepší ze svého sortimentu: Uzeniny a masné výrobky, sýry, pekařské a cukrářské výrobky, mléčné produkty, džemy, lisované oleje, pivo a mnohé další. Návštěvníci mohou ochutnávat dle libosti i nakupovat za výhodné ceny. Nedílnou součástí společné expozice bývá také infopult SZIF, kde se zájemci z řad odborné i laické veřejnosti dozví informace o činnosti Fondu a především o aktualitách v dotacích.

Pódium samostatného stánku Regionální potraviny v těsné blízkosti společné expozice SZIF a výrobců potravin nabídne prostor pro zábavu. Většina programu bude opět o vaření. Návštěvníci se mohou těšit na kuchařská show Ondřeje Slaniny z pořadu Kluci v akci a Petra Šímy i na soutěže. Kdo bude nejrychlejší v pití mléka tentokrát? A komu se podaří připravit nejchutnější bramborový salát? Velká výzva a zajímavé ceny. V den zahájení ve 12.45 zde ministr zemědělství Miroslav Toman a generální ředitel SZIF Martin Šebestyán předají certifikáty značky KLASA nově oceněných výrobcům.

Novinkou letošního ročníku je nová expozice BIO, kde bude probíhat ochutnávka, konzultace odborníků z Ministerstva zemědělství a k dispozici zde bude i dětský koutek. Nejmenší návštěvníci se mohou v blízkosti uvedených expozic těšit na maskota Klasáčka a jeho dárky.

 

Rok 2017 byl přelomový, na Zemi živitelku v Českých Budějovicích zavítalo 110 000 návštěvníků. Věříme, že bude i letos účast vysoká a dost možná překoná loňský rekord.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy