Poptávka po firemním cestování prudce roste

Kombinace dobré ekonomické situace a příznivých cen letenek způsobuje rostoucí poptávku po firemním cestování. „Na prodaných letenkách za první pololetí se u nás firemní klientela podílela více než z poloviny. Firemní cestování zažívá v posledních letech opravdu výrazný nárůst a jinak tomu není ani tento rok. Zatímco v letním období počet služebních cest obvykle klesá, letos je tomu naopak. Pro představu za červen a červenec se jedná meziročně o 12% nárůst,“ říká Josef Trejbal, ředitel společnosti Letuška.cz.

Korporátní segment se mění, oceňuje úsporu času, energie a zároveň kvalitní služby. Dalším důvodem, proč čím dál více firem přenechá cestování specializovaným agenturám, jsou podstatně nižší náklady a komplexnost služeb. „Firmy si jsou vědomy, že jim spolupráce s profesionály přinese větší užitek, než kdyby si letenky, víza, hotely a další služby spojené s cestou do zahraničí zařizovaly samy. Díky cenové politice a zkušenostem, nemůžou nabídkám cestovních agentur konkurovat. Naopak – za nižší náklady dostanou nadstandardní servis,“ dodává Trejbal.

Pod nadstandardním servisem si lze mimo jiné představit i on-line řešení. Firmy od zprostředkovatele běžně očekávají přehled cest se všemi detaily v on-line kalendáři nebo kompletní přehledy v aplikacích chytrých telefonů. Samozřejmostí je také zkušený konzultant cestovních služeb, který je firmám k dispozici v režimu 24/7. „Do budoucna lze předpokládat, že zájem ze strany korporátní klienty stále poroste.  Kromě potřeby on-line řešení se budou do cestovní politiky i nadále promítat tři veličiny a to čas, cena a pohodlí,“ uzavírá Trejbal.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy