Podzimní recepty z dýně: dýňový džem se skořicí
Recept na dýňový džem se skořicí
Co potřebujete:
Skořicový cukr
Želírovací cukr
citronová šťáva podle chuti
Postup:
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí. Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, Želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promícháme a za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3-5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Fotovoltaika pod sněhem, jak na ni a co nezanedbat?
- Dluží vám dodavatel elektřiny či plynu přeplatek? Nejčastější otázky a odpovědi
- Les Království – malá vodní elektrárna se stoletou historií. Do provozu byla elektrárna uvedena už za první republiky, přesně v roce 1923. Dnes patří mezi sedm vodních elektráren, které na Labi provozujeme
- Jak (finančně) přežít Vánoce? Na elektřině neušetříte, na vytápění ano
- ČEZ: Macquarie AM vyzval zájemce o nezávazné nabídky na GasNet
- Komise vítá politickou dohodu o nových pravidlech pro snížení energetické náročnosti budov v rámci EU