Podzimní recepty z dýně: dýňový džem se skořicí

Máte přebytek dýní a nevíte jak ho zpracovat? Dobrou volbou je z dýně udělat i džem. Chuť dýňového džemu doplní a zvýrazní hřejivá skořice...

Dobrou volbou je z dýně udělat džem

Recept na dýňový džem se skořicí

Co potřebujete:

Skořicový cukr

Želírovací cukr

citronová šťáva podle chuti

Postup:

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí. Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, Želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promícháme a za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3-5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření