Dřezová baterie se sprchou je neocenitelným pomocníkem

REKLAMA       Inzerce, 23.12.2019

Oblíbeným a rovněž velmi praktickým doplňkem kuchyně je dřezová baterie se sprchou. Ocení ji každá dobrá hospodyně nebo kuchař. Ve všech kuchyních, natož v té, kde se často a dobře vaří a nepatří jen single domácnosti, jejíž majitel tráví dny v práci a večery s přáteli mimo domov, je dřez středobodem přípravy jídla a poté úklidu.

Na rozdíl od běžné dřezové baterie, její použití je omezeno dosahem proudu vody a otočnou hybností samotné baterie, případně velikostí samotného dřezu, dřezová baterie se sprchou umožňuje omývat ovoce, zeleninu nebo maso mimo samotný prostor dřezu, aby tak nedocházelo k nežádoucí kontaminaci. Díky výsuvné koncovce sprcha také dovoluje bez problému napustit nebo opláchnout i vyšší hrnce nebo plechy umístěné mimo dřez.

Dovoluje také úsporně opláchnout nádobí nebo příbory před samotným umytím nebo vložením do myčky. Prodejci myček nebo prostředků do myčky sice uvádějí, že oplachování špinavého nádobí před jeho samotným umytím v myčce není nutné, opláchnutí znečištěného nádobí nicméně zajišťuje, že zbytky potravin k nádobí nepřischnou a očistění v myčce je potom bezproblémové. A u toho je sprcha v dřezu neocenitelný pomocník.

Kuchyňské baterie se sprchou jsou obvykle v pákovém provedení, které umožňuje spojité nastavení teploty vody. Jsou vhodné k jakémukoliv typu kuchyňského dřezu.

Nejčastějším materiálem / povrchovou úpravou je chrom nebo nerez, můžete volit mezi designy a barevnými provedeními.

Výběr vhodné a kvalitní dřezové baterie sice není jednoduchou záležitostí, vždyť vzhledem k její životnosti s vámi bude sdílet prostor kuchyně několik dlouhých let, ale vzhledem k široké nabídce lze zvolit takovou, která svým vzhledem i vlastnostmi dokáže prostor vaší kuchyně ozvláštnit a přitom ladit s vaším zvoleným stylem.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně