Oblíbená luštěnina: není čočka jako čočka

Tip do vaší kuchyně – čočka červená

Oblíbenou čočku jíme celý rok, ale v mnoha rodinách podle zvyku nesmí chybět na Nový rok ke svátečnímu obědu. Podává se jako čočková polévka, nebo přiloha. Čočka má zaručit dostatek financí v celém roce. 

Jedna z nejoblíbenějších luštěnin na světě, čočka, má vysoký obsah bílkoviny, obsahuje jich 26 %. Známe mnoho druhů čočky. Podle barvy rozlišujeme čočku černou, zelenou, žlutou, oranžovo-červenou i hnědočervenou. Čočky mají různou velikost a tvar semen.

Tip do vaší kuchyně – čočka červená

Červená čočka je velmi oblíbená pro svou jednoduchou přípravu a nenadýmavost. Nemusíte se bát ji ani trochu rozvařit – je pro to vlastně docela vhodná. Ve vegetariánské kuchyni se často používá jako náhrada mletého masa, a to jak díky vysokému obsahu bílkovin, tak své konzistenci. Je rychle hotová a není s ní nutné myslet na namáčení den předem. Díky vysokému obsahu vlákniny pomůže s pročištěním střev a minerály jako železo, zinek, fosfor či selen zajistí správný chod organismu a pomůžou s obranyschopností.

menugold.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření