Osm oceněných producentů z Olomoucka převzalo ocenění Regionální potravina

První den gastronomického veletrhu OLIMA zpestřilo slavnostní předávání značky Regionální potravina. V Olomouckém kraji se o ni letos ucházelo celkem 107 výrobků, odborná porota ocenila nakonec osm z nich. Je mezi nimi třeba karamelový dezert, králičí tlačenka nebo kváskový pecen.

Hodnotitelská komise ocenila označením Regionální potravina tyto produkty:

Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované Králičí tlačenka

Agrolapin s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy Dančí paštika s divokým kořením

Designfoods s.r.o.

3. Sýry včetně tvarohu Roztomilák

PROFI MP STAVBY s.r.o.

4. Mléčné výrobky ostatní Karamelový dezert

Ing. Zlata Ronzová Mádrová

5. Pekařské výrobky včetně těstovin Farmářský pšeničný kváskový pecen

WELLART, s.r.o.

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek NEUDĚLENO
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje HOLBA Premium

Pivovar HOLBA, a.s.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Salát ledový

ZELTR AGRO a. s.

9. Ostatní Pšeničná mouka hladká světlá

MJM agro, a. s.

Jedním z výrobků, které se na svém obalu můžou pyšnit logem Regionální potravina, je Králičí tlačenka. Ladislav Svoboda z firmy Agrolapin říká, že ocenění je důkaz, že se vydali správnou cestou: „Jsme malý provoz a doufám, že se o nás takhle dozví víc zákazníků. I nadále chceme vyrábět kvalitní potraviny jen z našeho regionu.“  

Za Státní zemědělský intervenční fond blahopřála oceněným výrobcům ředitelka RO Olomouc Kateřina Mračková  a také náměstek ministra zemědělství Pavel Veselý.

Značku Regionální potravina získávají každý rok nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jde o produkty vyrobené přímo v regionu. Vítěz může značku Regionální potravina na obalu výrobku užívat čtyři roky.

Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. 

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy