Novoroční recepty pro hojnost: čočkové karbanátky

Říká se, že chcete-li oplývat v následujícím roce penězi, nesmí chybět v novoročním menu nějaké jídlo z čočky. Ať už tomu věříte, nebo ne, na našich čočkových karbanátcích si můžete pochutnat naprosto kdykoliv. Základem je čočka zelená, která je chuťově naprosto delikatesní. Můžete v ní cítit třeba oříšky. Mohou ji konzumovat také diabetici a jedním z největších zdravotních benefitů této luštěniny je snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi. Když ji navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná.

Novoroční recepty pro hojnost: čočkové karbanátky

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Recept na novoroční čočkové karbanátky

Počet porcí: 8 porcí

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

250 g zelené čočky

1 malá cibule

3 mrkve

2 stroužky česneku

1 hrst vlašských ořechů

1 hrst slunečnicových semínek

2 lžíce lněných semínek

100 g strouhanky

2 vejce

2 lžíce rajčatové pasty

sůl, černý pepř

Postup:

1.       Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši!

2.       Přidejte lněná semínka, prošlehané vejce, rajčatovou pastu, sůl a pepř.

3.       Směs dobře promícháme. Musí vzniknout pevná hmota, můžeme použít trochu hladké mouky.
A poté vytvarujeme 8 placiček.

4.       Na rozpálené pánvi placičky opečeme z obou stran a dopečeme v troubě 10 minut na 140 °C.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření