Spořitelna poskytla vloni hypotéky v objemu 12 miliard Kč


PRAHA (ČIA) - Meziročně o 16 procent na 12,4 miliardy korun se zvýšil objem hypotečních úvěrů poskytnutých loni Českou spořitelnou, jejich počet stoupl o téměř 40 procent. Celkem do konce loňského roku poskytla Česká spořitelna 19 111 hypoték v objemu 33,6 miliardy korun. ČIA o tom dnes informovala tisková mluvčí spořitelny Klára Gajdušková.

Největší podíl na nárůstu objemu i počtu hypoték mají podle ředitele úseku financování nemovitostí a hypoték Kamila Kosmana úvěry fyzickým osobám. V roce 2002 poskytla spořitelna fyzickým osobám 6957 hypoték za 7,2 miliardy korun, což je meziročně o 48 procent více v objemu a o 42 procent v počtu poskytnutých úvěrů. "Podle našich výpočtů by se v letošním roce měl objem i počet hypoték fyzickým osobám zvýšit o 40 procent," řekl Kosman.

ČS vytvořila v prvních třech čtvrtletích loňského roku zisk ve výši 4,9 miliardy korun, její bilanční suma se meziročně zvýšila o 10 procent na 523,3 miliardy korun. Majoritním vlastníkem České spořitelny je rakouská společnost Erste Bank der Österreichischen Sparkassen. Spořitelna dosud vydala téměř 2,5 milionu platebních karet, disponuje sítí 681 poboček a provozuje tisíc bankomatů, 7. listopadu získala ocenění MasterCard Banka roku.

-vp-,-ph-



! Akcionáři Agrobanky mohou žalovat její prodej GE Capital !

! Přehled a vývoj cen rodinných domů v ČR v roce 2002 !



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality