MUCHA, rodinná sbírka: výstava ve Valdštejnské jízdárně 15.7. - představí dílo slavného malíře

senat.cz, 13.7.2022
MUCHA, rodinná sbírka: výstava ve Valdštejnské jízdárně 15.7. - představí dílo slavného malíře














Výstava „MUCHA, rodinná sbírka“ ve Valdštejnské jízdárně představí dílo slavného malíře (12.07.2022)

pátek 15. července 2022 bude ve Valdštejnské jízdárně, která je součástí sídla českého Senátu, otevřena výstava mapující život a dílo Alfonse Muchy. Výstava s názvem „MUCHA, rodinná sbírka“ představí příběh slavného českého malíře skrze malby, sochy, fotografie i reklamní předměty, přičemž některé z nich uvidí veřejnost úplně poprvé. Výstavu pořádá Nadace Mucha ve spolupráci s horní komorou Parlamentu, architektonického ztvárnění se zhostila Eva Jiřičná. Zájemci si ji mohou prohlédnout denně od 10 do 18 hodin (v sobotu až do 20 hodin) a to do 31. října 2022.

Mucha byl velkým vlastencem, celý svůj život podporoval český národ. A byť žil dlouhá léta ve Francii, která se mu stala druhým domovem a kde odstartoval svou zářnou kariéru, na svou rodnou zemi nikdy nezapomněl,“ uvedl předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Výstava byla plánována tak, aby se mohla uskutečnit během českého předsednictví EU. Její význam umocňuje i fakt, že Česká republika předsednictví přebírá od Francie, která v životě a tvorbě Alfonse Muchy sehrála významnou roli.

Vstupenky lze zakoupit on-line na serveru goout.cz nebo přímo ve Valdštejnské jízdárně. Více informací najdete na webu výstavy mucha.eu, stránkách Nadace Mucha muchafoundation.org a na facebookovém a instagramovém účtu výstavy.

 

Lada Faldynová, 12.07.2022



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky