3 způsoby, jak využít strečovou fólii během stěhování

Během stěhování může nábytek snadno dojít k újmě. Dejte si tedy záležet na tom, abyste vaše věci ochránili před poškozením a dobře je ukotvili v dodávce. Skvělým pomocníkem nejen při stěhování je strečová fólie. Pojďme se podívat, jak se dá využít v praxi.

Nepodceňte přípravy. Stěhování se vyplatí důkladně naplánovat.


Na obalení nábytku


Důsledným obalením do strečové fólie ochráníte hrany nábytku před poškozením. Další výhodou je, že například skříňky s poličkami nemusíte kompletně vyklízet, protože strečová fólie věci zachytí a nevypadnou ven. To se samozřejmě netýká křehkých kousků. Těm je třeba věnovat speciální pozornost.



Nábytek můžete obalit za pomoci velké ruční streč folie, kde budete nejspíš potřebovat asistenci někoho dalšího. A nebo jsou na trhu k dostání i tzv. granáty, se kterými si hravě poradíte sami.

 

Vyrobte si pevné “lano”


Srolováním strečové folie si snadno vyrobíte velmi pružné lano. Takhle uchytíte velké kusy nábytku nebo spotřebiče ke stěnám dodávky. Takže po čas přepravy budou pevně ukotvené držet na svém místě.

Strečová folie slouží i pro upevnění věcí na místo.


Uzavřete se streč fólií krabice


Během příprav na stěhování jste shromáždili všelijaké krabice. Některé nemají klopy nebo víko, další už byly použité tolikrát, že se to na nich podepsalo.

V takových případech můžete streč fólii využít jednak jako víko krabice. Nebo krabici, která už jeví známky opotřebení zpevníte tím, že ji kolem dokola obalíte. Jednoduché a rychlé řešení.

Obecná rada na závěr – nepodceňte přípravu. Udělejte si prostor, nakupte si obaly dopředu. Od krabic na stěhování až po kartonové hrany. Jen tak se při vybalování shledáte s nábytkem ve stejném stavu, jako jste ho balili.

Radek Stolář

Radek pracuje pro portál Kurzy.cz od roku 2016. Nejprve měl na starost technickou správu reklamy, ale od roku 2017 se rovněž stal členem obchodního týmu, kde působí dodnes. Ve volném čase se věnuje studiu grafiky, sportu, seriálům a rybaření.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky