Nájemné v obecních bytech na území Prahy 12 v příštím roce nepodraží

TNBiz, 10.11.2009
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Nájemné v obecních bytech na území Prahy 12 se v příštím roce zvedat nebude. Jak agenturu Mediafax informovala mluvčí Radana Mrázková, na ponechání současných cen nájemního bydlení v bytech svěřených dvanácté městské části se dohodli radní na svém pondělním zasedání.

Rada se v pondělí zároveň usnesla i na tom, že bydlení se v roce 2010 neprodraží ani klientům Domu s pečovatelskou službou v Olbramovické ulici, jehož cena tak zůstane stejně jako v minulých letech zachována. "Městská část takto rozhodla zejména s přihlédnutím k současné nelehké ekonomické situaci," podotkla Mrázová.

Nájemné v bytech původně první kategorie na území Prahy 12 tak v příštím roce zůstane na cenové úrovni 77,34 korun za metr čtvereční. Ten v bytech původně druhé kategorie bude i nadále stát 66,92 koruny a bydlení v bytě se sníženou kvalitou původně třetí kategorie přijde v roce 2010, stejně jako letos, na 55,96 koruny za metr čtvereční. Obyvatelé bytů se sníženou kvalitou původně čtvrté kategorie zaplatí za metr čtvereční i napřesrok 47,32 koruny.

Veronika Žižlavská, zizlavska@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality