Střešní krytina do hor

Společnost Lindab vyrábí ochranné střešní prvky a střešní krytiny ze švédské pozinkované oceli, určené do hor i do extrémních podmínek. Jedná se o spolehlivé a bezúdržbové systémy střech a opláštění budov.

V paměti mnoha lidí je pozinkovaná střecha spojena s odlupující se barvou, případně se stopami po rzi, problematické byly i vodorovné spáry mezi jednotlivými plechovými tabulemi. Všechny tyto problémy jsou již naštěstí jen živoucí historií, která se nám připomíná v podobě zanedbaných původních střech. Dnešní střešní krytiny jsou již během výroby je krytina opatřena speciální extra odolnou povrchovou vrstvou HB Polyester, která zaručuje trvanlivost a bezúdržbovost. Už nikdyžádné loupání a natírání! Veškeré ohyby a spoje plechu během montáže jsou prováděny již s touto ochrannou vrstvou, střešní krytina tak nemá slabé místo. Díky tomu odpadá starost s natíráním či rezavěním. Pozinkový plech je také velice lehkou střešní krytinou. Jeho hmotnost se pohybuje kolem pouhých 5 kg/m2, což je zhruba 10 % hmotnosti běžné skládané střešní krytiny.

 

Zejména v oblastech, kde je třeba počítat ještě s váhou ležícího sněhu, je hmotnost střechy velice důležitá. „Naše drážková krytina Lindab Seamline je určena na střechy se sklonem již od 3,6°, vybírat můžete z 15 barev a odstínů pro klasickou i moderní stavbu. Navíc je možné ji téměř libovolně tvarovat, využívá se dokonce i na opláštění stěn a fasád, “ vysvětluje Štěpán Lášek ze společnosti Lindab, která vyrábí ochranné střešní prvky a střešní krytiny ze švédské pozinkované oceli, určené i do extrémních podmínek.

 

Více informací naleznete na www.lindab.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba