Lindab Rainline: V ceně rozdíl nehledejte

Od roku 1993, tedy už 17 let, Lindab úspěšně dodává českým zákazníkům okapový systém Lindab Rainline, který je v komoditě odvodňovacích systémů v mnoha ohledech výjimečný. Z hlediska montáže ocení profesionál i domácí kutil 100% přesnost prvků, rychlost a jednoduchost sestavení systému, například pomocí bajonetových spojek i řadu dalších vlastností, které ho činí výjimečným z hlediska uživatelského - životnost, bezúdržbovost a výběr barev.

Dalším z pádných argumentů, proč z poměrně široké nabídky okapových systémů volit právě Lindab Rainline je skutečnost, že od 15. 3. 2010 snižuje Lindab ceníkovou cenu kompletního systému Rainline, tedy včetně žlabů a svodů o 15% v barvě HNĚDÉ a o 5 % ve všech ostatních barvách, včetně metalických. V CENĚ UŽ TEDY ROZDÍL NEHLEDEJTE a společně s námi se podívejte na oblasti, kde rozdíly naopak najdeme.

 

POVRCHOVÁ ÚPRAVA HB Polyester

Jednotlivé prvky systému Lindab Rainline  jsou vyráběny ze žárově pozinkované švédské oceli o tloušťce 0,6 – 0,7mm S250 GD Z 275. Základní materiál je po procesu pasivace, který zajistí dokonalou přilnavost dalších vrstev, pokryt vrstvou základní barvy a následně finální vrstvou HB Polyester v jednom z deseti z nabízených odstínů včetně metalických a barvy mědi. Vrstva HB polyester je obohacena o polyamidová zrna, která ještě zvyšují odolnost povrchu proti mechanickému poškození.  Každý jistě ocení tuto vlastnost, díky které se nemusí při standardním zacházení obávat poškození povrchu ještě v průběhu montáže. 

Výhodou HB Polyesteru je také vysoká odolnost proti působení slunečního záření a z toho vyplývající stálobarevnost celého systému, což ocení každý majitel nového či rekonstruovaného domu, který sladil jeho celkový vzhled a očekává, že se tento vzhled udrží po dlouhá léta užívání. Montážník díky tomu nemusí mít obavy z reklamací a nutnosti zabývat se zpětně již ukončenou a předanou zakázkou.

Použitý materiál spolu s povrchovou úpravou HB Polyester zajišťují vysokou pevnost všech prvků, dlouhou životnost celého systému a odolnost proti mechanickému poškození. Na trhu najdeme  řadu systémů, které nemohou nabídnout popsané vlastnosti, a tím pádem nemohou poskytnout ani prodlouženou záruční dobou, která je v případě Lindabu 15 let!   

 

TECHNOLOGIE VÝROBY Z PŘEDEM LAKOVANÉ OCELI

je nejzásadnějším rozdílem oproti některým, na trhu dostupným okapovým systémům. Materiál, z něhož jsou prvky systému Lindab Rainline vyráběny, je předem polakován, tedy opatřen všemi popsanými vrstvami, včetně finálního HB Polyesteru před tím, než se z něho začnou tvarovat jednotlivé prvky. Pokrytí základního materiálu povrchovou úpravou ještě před dalším zpracováním je díky tomu stejnoměrné, a to i na těžko dostupných a problematických místech. Díky tomu nedochází k předčasnému opotřebení a ztrátě funkčnosti některých prvků, respektive jejich míst, na které je barva u ostatních výrobků nanášena dodatečně práškovým lakováním, nebo vůbec. Takovými místy je například vnitřní strana svodů, kolen, kotlíků atd., tedy místa kudy aktivně prochází voda a která jsou nadměrně zatěžována.

Důležitým aspektem při výrobě prvků je také prostředí, ve kterém je povrchová úprava na základní materiál nanášena. V případě Lindab Rainline je zajištěno naprosto sterilní prostředí, které vylučuje například nedostatečné odmaštění povrchu, na který je následně povrchová úprava nanášena. V případě finální vrstvy nanášené na nedostatečně odmaštěný povrch je snížena přilnavost povrchu, následovat pak může například odlupování barvy.

Technologie výroby z předem lakované oceli zajišťuje stejnoměrné pokrytí všemi vrstvami laku na všech, i těch nejhůře dostupných a nejvíce namáhaných místech jednotlivých prvků, jejichž vysoká odolnost je ale základem pro bezvadnost a 100% funkčnost celého systému a následně spokojenost zákazníka.

 

PŘESNÉ ZPRACOVÁNÍ JEDNOTLIVÝCH KOMPONENTU

Výroba v závodě na jihu Švédska je plně automatizovaná a stroje podléhají pravidelným kontrolám a seřizování, aby výsledným produktem byl v každém okamžiku 100% funkční prvek. Díky přísné dennodenní kontrole výrobního procesu a automatizovanému zpracování do podoby prvků jsou jednotlivé díly systému skutečně přesné, perfektně do sebe zapadají a jejich montáž je díky tomu opravdu snadná a rychlá.

Systém Lindab Rainline je kompletní, pomocí jednotlivých důmyslných prvků lze vyřešit jakýkoli architektonický detail. Není třeba, jako u ostatních systémů, nahrazovat chybějící prvky jiným produktem s jinými vlastnostmi, což má za následek nekompaktnost a tím pádem ne zcela dokonalou funkčnost systému.  

Přesnost zpracování prvků, z toho vyplývající dokonalý vzhled a 100% funkčnost celého systému představují spokojenost konečného uživatele a žádné starosti s reklamacemi pro montážníka. 

 

 Více informací na www.lindab.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba