Nové termookno TWW snižuje spotřebu energie

Společnost Window Holding, česká jednička na trhu otvorových výplní, která sdružuje značky VEKRA, OTHERM a TWW, představila novinku – dřevěné okno IV84 TOP TERMO značky TWW. Nový produkt se vyznačuje mimořádnými tepelně-izolačními vlastnostmi a je určen zejména pro nízkoenergetické a pasivní domy.

 

Okno IV84 TOP TERMO přináší úsporu energie bez nutnosti dalšího rozšiřování stavební hloubky. Unikátní konstrukce profilu ze smrkového hranolu obsahuje vloženou vrstvu tepelné izolace. Tepelně a zvukově izolační vlastnosti jsou podpořeny dvojitým těsněním. Okno je doplněno mikroventilací (možnost zimního a letního větrání) a standardně osazeno kováním s bezpečnostními prvky.

 

„Jsme přesvědčeni že nové dřevěné termookno představuje ideální produkt pro zákazníky, kteří chtějí šetřit energii ať už s ohledem na své peněženky nebo v zájmu ochrany životního prostředí,“ uvedla Milena Symůnková, produktová manažerka Window Holding. „Jeho vlastnosti byly detailně testovány a optimalizovány pro použití v moderních nízkoenergetických a pasivních domech, které se stávají stále populárnějšími a rozšířenějšími.“

 

Nové okno IV84 TOP TERMO je dodáváno v provedení Standard Termo, Luxus nebo Elegant. Hodnota Uw celého okna činí 0,7 W/m2K (při použití standardního trojskla Ug = 0,5 W/m2K), respektive 0,61 W/m2K (při použití trojskla Ug = 0,4 W/m2K). Zvukový útlum Rw dosahuje 33 dB.

 

Specifikace výrobku:

    • čtyřvrstvý lepený smrkový hranol s vloženou vrstvou tepelné izolace
    • stavební hloubka 84 mm
    • okenní kování SIEGENIA AUBI s bezpečnostními prvky
    • čtyři polohy otevírání pomocí jedné kliky – otevřeno, zavřeno, sklopeno a mikroventilace (zimní a letní větrání)
    • na přání zákazníka distanční sklolaminátový rámeček SWISSPACER nebo TGI
    • celoobvodové těsnění v drážce křídla, v rozích pevně spojené, trvale pružné
    • hliníková termookapnice, eloxovaná, s úplným přerušením tepelného mostu
    • přídavná okapnice na křídle
    • dvojité těsnění

Společnost Window Holding představila okno IV84 TOP TERMO značky TWW na Brněnských stavebních veletrzích 2010, které se uskutečnily ve dnech 13. až 17. dubna.

 

Více na www.windowholding.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba