Zelenou střechou roku 2021 je Budova B pražského BB Centra

Jana Brožková, 13.7.2021
Budova B prošla v letech 2019–2020 kompletní rekonstrukcí

Administrativní Budova B získala první místo v soutěži Zelená střecha roku 2021, a to konkrétně v kategorii Veřejná zelená střecha intenzivní. Majitelem a správcem budovy je Koncern PASSERINVEST.

V osmém ročníku celorepublikové soutěže Zelená střecha roku se vybíralo z 16 budov různých velikostí, sloužících odlišným účelům. Budova B získala první místo v kategorii Veřejná zelená střecha intenzivní. Vyhlášení výsledků soutěže se konalo 25. června v Otevřené zahradě Nadace Partnerství. Ocenění získala Budova B zejména díky kompletně revitalizované střešní terase o rozloze 1 000 m2, kde si zaměstnanci mohou užít posezení pod pergolou, zvýšených záhonů a dalších neotřelých květinových kompozic. Terasa tak slouží jako perfektní místo k odpočinku během pracovního dne nebo třeba k neformálním schůzkám pod širým nebem.

Budova B prošla v letech 20192020 kompletní rekonstrukcí a revitalizováno bylo i její okolí. Objekt získal novou fasádu v zemitých tónech, modernizací prošly veškeré technologie, které jsou přínosem jak z ekologického, tak i ekonomického provozu, svým nájemcům pak zajišťuje efektivní a zdravé pracovního prostředí. Kromě rozsáhlé střešní terasy byla zvelebena i přilehlá veřejná prostranství. Vzniklo zde nové Náměstí Ellen G. Whiteové bohatě osázené vzrostlými stromy, s posezením i vodními prvkem. Se stejnými atributy je pak z druhé strany budovy k dispozici nové zelené atrium, které v horkém létě nabízí příjemný přirozený stín.

Rekonstrukce nejen zařadila budovu zpět do objektů kategorie A, což jí přineslo řadu nových zajímavých nájemců, ale byla také zcela provedena v souladu s naší strategií odpovědného urbanistického developera. Kultivace, rozvoj a dlouhodobá ekologická i občanská udržitelnost lokalit, ve kterých působíme, je pro nás stejně důležitá jako výstavba samotných budov. Ocenění nás velmi těší, o to víc, že se ukázalo, že kvalitní střešní zahrady je možné budovat i na starších budovách, které se rekonstruují,“ uvedl Martin Unger, technický ředitel společnosti Passerinvest Group.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba