ČEZ: Evropská komise schválila taxonomii

Research, 3.2.2022

Evropská komise podle očekávání schválila dočasné zařazení plynu a jádra mezi čisté zdroje energie. Konečné znění obsahuje jen dílčí úpravy oproti původní verzi zveřejněné na přelomu roku. Z pohledu české energetiky je pozitivní zrušení průběžných termínů na snižování emisí plynových zdrojů, kde zůstal jen finální termín ke konci roku 2035, kdy budou uznávána jen nízkoemisní paliva. Naopak podmínka vybudování úložiště jaderného odpadu do roku 2050 v dokumentu zůstala.

Celkově považujeme konečný výsledek za mírně pozitivní, když dlouho hrozilo, že kvůli odporu některých zemí nebudou plyn a jádro akceptovány jako čisté zdroje vůbec. 

J&T BANKA, privátní a investiční banka úspěšných

Od roku 1998 nabízí služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank AO, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Více informací na: www.jtbank.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie