PSN v projektu Vanguard představuje poslední vzorový loft. I v industriálním prostoru jde vytvořit útulný 4+k se dvěma koupelnami pro rodinu

PSN projekt Vanguard Family loft

Projekt Vanguard pomalu spěje ke svému dokončení, k němuž má dojít začátkem příštího roku. Společnost PSN nachystala v minulosti ve spolupráci s předními českými designéry Ivankou Kowalski, studiem OOOOX či SKULL studio několik vzorových loftů a nyní přidává poslední. Ten navrhla renomovaná architektka Michaela Záhorovská. Loft Family ukazuje, jak lze v surovém industriálním prostoru vytvořit útulný domov pro rodinu s dětmi.

Loft, kde jsou děti na prvním místě

Exkluzivní lofty v projektu Vanguard nabízí možnosti různorodého využití. Mimo jiné obstojí i jako moderní bydlení pro rodiny s dětmi, které odmítají žít mainstreamovým způsobem a vyhledávají spíše originalitu a svůj vlastní styl. To dokazuje koncepčně odlišný vzorový loft Family. „Při návrhu interiéru jsem kladla důraz na to, aby každý člen čtyřčlenné rodiny měl své soukromí, ale zároveň byl maximálně podpořen charakter otevřeného loftového bydlení.Současně jsem akcentovala vysokou kvalitu života bez kompromisu, kterou v případě 4+kk reprezentují např. dvě samostatné koupelny.Obrovský vzdušný prostor mi dále umožnil kreativní cestou výrazně zvětšit podlahovou plochu interiéru. Tu se díky vestavbě povedlo z původních 95 m2 ve stavu shell & core navýšit až na necelých 140 m2. Dispozice má rovněž možnost se měnit v čase spolu s potřebami uživatelů. V budoucnu může dojít k oddělení dětských pokojů dostavbou příčky mezi postelemi a přeměně na studentskou zónu se spacím patrem s velkým lůžkem. Zatímco galerie s houpačkou prozatím slouží pro dětské hry, v dalších fázích života může být určena pro koníčky. A jakmile děti začnou vylétávat z rodinného hnízda, lze tu rozšířit ložnici rodičů,“ popisuje designérka Michaela Záhorovská, která ke spolupráci na vzorovém loftu přizvala architektku Simonu Belicovou.

Pro optické předělení prostoru zvolily autorky návrhu prosklené příčky, jež zajistí průhledy celým interiérem a dostanou denní světlo do každé jeho části. Velká okna přes celou výšku patra, charakteristický znak loftů, zase skýtá luxusní výhled z 9. podlaží. Soukromí podpoří použití textilií, které prostředí zjemní a vytvoří i akustickou pohodu. O různé světelné scény v místnostech se postará chytrá domácnost.

V těsném sousedství zároveň rychle roste novostavba Ahoj Vanguard s 94 byty o velikosti 1+kk až 4+kk a rozloze od 22 do 238 m2, jejíž design klade důraz na hravost barev a velké množství zeleně. Projekt budoucím majitelům loftů rozšíří možnosti parkování, neboť zde vznikne přes 200 nových stání jak v garážích, tak před budovou.

 

 

Vizualizace projektu Ahoj Vanguard




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy