Atypický vzorový dům společnosti Ekonomické stavby - fotogalerie

Petr Hanisch, 6.11.2008

Dům do města i na venkov, takový je vzorový dům společnosti Ekonomické stavby v Rusínově u Brna

Dům plný nejnovějších trendů slouží především jako předváděcí a obchodní centrum společnosti Ekonomické stavby, při jeho prohlídce si ale každý snadno představí, jak jej lze využít k příjemnému bydlení. Dispozici domu lze hravě a bez velkých zásahů přizpůsobit k bydlení, aniž by se změnil charakter a vnější vzhled stavby.

Při výstavbě domu byl kladen důraz hlavně na prvky moderní architektury a představení novinek z oblasti nízkoenergetického vytápění domu. Fasáda domu je obložena efektním páleným zdivem, které spolu se zajímavým tvarem domu vytváří velmi pěkný a netypický dům. Na osobitém architektonickém výrazu se kromě dřevěných oken, také podílí u nás neobvyklý typ střešní krytiny Bramac – bílá alpská taška dovezená z Rakouska.

U vchodu nás vítá kryté závětří sousedící s předsunutou garáží, která všem návštěvníkům poskytuje ochranu před větrem. Celý dům se vyznačuje velkorysým prosvětlením, členitostí a působivými průhledy a výhledy do interiéru i exteriéru. Za recepcí u vstupních dveří se otevírá velká hala se sezením, která v případě rodinného domu slouží jako ústřední společný prostor – tedy obytná hala. S horním podlažím je propojena tříramenným skleněným schodištěm a zčásti proskleným stropem. Nechybí zde ani francouzská okna, která propojují obytný prostor se zahradou, na které nechybí terasa s pergolou. Ta je nejen přirozeným přechodem mezi domem a zahradou, ale především dokonalým místem pro relaxaci a setkávání s přáteli. V teplých měsících tak významně rozšíří prostor pro bydlení. Na ústřední halu navazuje část se sociálním zázemím, kuchyňkou a třemi jednacími místnostmi. Není problém si představit na jejich místě kuchyň s jídelnou a pokojem pro hosty či pracovnu.

V podkroví opět hraje prim ústřední schodišťová hala, zakončená na severní straně třemi a na jižní straně dvěma místnostmi. Samozřejmě nechybí komfortní sociální zázemí. Prostorový dojem umocňují prosklené dělicí stěny z čirého silnostěnného skla, díky kterým lze toto podlaží přehlédnout na celou délku. Nad garáží se nachází skoro 60metrová terasa. Toto patro lze využít jako ložnicové, popřípadě jako samostatnou bytovou jednotku.

Vzorový dům je plný nejnovějších trendů a ukazuje klientům vysokou technickou a řemeslnou kvalitu standardního i atypického provedení staveb společnosti a také zajímavé prostorové možnosti, které tento projekt nabízí.

Nadstandard představují vnitřní dveře z pískovaného silnostěnného skla, skleněné schodiště a prosklené stěny. Použití transparentních materiálů je v souladu s architektonickým záměrem dodat interiéru co nejvíce světla.

Fotogalerie:

atypický dům atypický dům
atypický dům atypický dům
atypický dům atypický dům
atypický dům atypický dům
atypický dům

Technické údaje:

Zastavěná plocha: 303,43 m²

Užitná plocha: 479,54 m²

Konstrukce: zdicí systém Porotherm, obvodové zvivo Porotherm 44 P+D, páskové obklady Klinker, dřevěný krov,  střešní krytina Bramac , taška Alpská Cristal

Výplně otvorů: dřevěná eurookna (AQ-Okna), střešní okna Velux, vnitřní dveře skleněné a dýhované do obložkových zárubní(Sapelli)

Schodiště: konstrukce z nerez oceli a silnostěnného čirého skla

Podlahy: plovoucí dřevěné podlahy (Magnum), keramické dlažby

Vytápění: ústřední, plynový turbokotel, kombinace radiátorů a podlahových konvektorů, v koupelnách žebříkové radiátory

 

KONTAKT:
Ekonomické stavby, a.s.
Slavkovská 1157, Rousínov
tel.: 517 341 859,
www.ekonomicke-stavby.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba