Z ploché na šikmou za 30 dní

Ploché střechy se často rekonstruují pouhým vyspravením nebo pokládkou nové vrstvy asfaltového pásu. Družstva a majitelé domů si často neuvědomují, že levnější řešení opravy ploché střechy v praxi znamená to, že nashromážděná vlhkost ve starých vrstvách střešní krytiny zůstává a pouze se svrchu zakryje, navíc zatékání se většinou projeví na zcela jiném místě, než k němu došlo. Jedno z trvalých, rychlých a také vzhledově atraktivních řešení je změnit plochou střechu v šikmou. Systém tenkostěnné ocelové konstrukce Lindab Roof dovoluje vystavět střechu prakticky s jakýmkoli tvarem a sklonem při minimálním zatížením původní stavby.

 

Střecha dá domu osobitost

Řada realizací spojuje novou střešní konstrukci s výměnou lodžií a zateplením domu. Stavba tak dostává radikálně jiný vzhled a umožňuje obyvatelům svůj dům odlišit od ostatních. Efektivní tenkostěnná ocelová pozinkovaná konstrukce je doplněná krytinou, odvodněním a klempířskými prvky z ocelových plechů s barevnou lakovanou vrstvou, zajišťující barevnou stálost a dlouhou životnost. Všechny použité materiály jsou vyrobeny společností Lindab a vzájemně bezvadně fungují jako nová ochrana stávajícího objektu. U nízkého zastřešení dosáhne hmotnost nástavby kolem 10 kg/m2, což je z pohledu přitížení stavby zanedbatelná hodnota. Zastřešení klasického panelového domu trvá od 4 do 6 týdnů. V nabídce je patnáct barev střešní krytiny od klasické červené a hnědé, přes modrou, bílou až po metalické odstíny včetně měděné. Je tedy snadné pohrát si s barevným laděním k fasádě.

 

Projekt na míru

Po celé České a Slovenské republice bylo provedeno již na 200 realizací systémů Lindab Roof a to nejen pro zastřešení panelových domů, ale i administrativních objektů, objektů škol a sociálních služeb, průmyslových staveb. Společnost Lindab zajišťuje bezproblémový průběh zakázky od počáteční projekční přípravy, cenového odhadu a podrobné stavební dokumentace, až po předání hotového díla spokojeným zákazníkům.

 

Více informací na www.lindabstrechy.cz

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba