Petra – pohodlné bydlení, příjemný život

Dvoupodlažní dům s členitým půdorysem nabízí přirozené spojení s okolní přírodou. Úzký kontakt s ní pak umožňuje přilehlá zahrada. Vchod do domu je z východní strany do předsíně a odtud se pokračuje do obývací části, kde se nachází kuchyň propojená s jídelnou a obývacím pokojem. Vznikající terasa situovaná na jihozápad v létě rozšíří stávající obytný prostor. S prvním podlažím je propojená francouzským oknem. Ve druhém podlaží se nachází ložnice, koupelna a dětské pokoje.

 

Dispoziční změny

Majitelé si vybrali dům 5+1 s parkovacím stáním a dali přednost přístřešku před garáží. V dispozici přízemí došlo oproti původnímu plánu k drobným změnám. Příčka mezi kuchyní a obývacím pokojem se nedostavěla ke stropu, ale jen do výše kuchyňské pracovní desky. Vznikl tak kompaktnější prostor, kam svítí slunce celý den. Součástí otevřeného obývacího prostoru  je také původně plánovaný pokojík pro hosty. Majitelé ho využívají jako televizní kout. Projektovaná plastová okna nahradila eurookna a v místě pod schodištěm vznikl uzavřený úložný prostor. Přes veškeré změny se rozpočet stavby celkově zvedl o pouhých sedm tisíc korun.

 

Rychlá výstavba

V ceně domu je započítáno standardní vybavení jako je keramická dlažba, sanita, laminátová plovoucí podlaha, plynové vytápění včetně kotle, vnitřní technické instalace, okna a dveře. Cena nezahrnuje základovou konstrukci domu, která se liší podle podmínek staveniště.

Kompletní stavba bez základové desky byla postavena za devět měsíců. Rychlá výstavba byla možná díky komplexní nabídce stavebních komponentů od obvodových zdí až po půdu. Hlavním konstrukčním materiálem stavby je Ytong vyznačující se výbornými tepelně izolačními vlastnostmi, díky kterým nebylo nutné stavbu zateplovat. Přesto dům zajišťuje příznivou tepelnou pohodu i výši nákladů na topení.

 

Pocit domova

Teprve teplo navozuje správný pocit domova, a proto kromě plynového topení počítají majitelé také s krbovými kamny jako dalším zdrojem vytápění. Komín včetně napojení na stávající rozvody plynového topení je již připraven. Zbývá pořídit si už jen kamna, která se budou podílet na příjemné a útulné atmosféře spolu s vkusně sladěnou barevností podlahových krytin, obkladů, nábytku a doplňků v přírodních tónech.

 

 

 

Technické údaje:

Typ domu: Petra

Dispoziční řešení 5+1 + parkovací stání

Zastavěná plocha: 88m2

Užitná plocha: 125 m2

Konstrukce: Ytong

Střešní krytina: Bramac

Podlahy: plovoucí laminátové, keramická dlažba

Okna: Eurookna

Dveře: Sapeli, laminované

Vytápění: plynové

  

Více informací na www.ekonomicke-stavby.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba