Recepty z české i světové kuchyně, stránka 26

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Originální recepty s kečupem: vegetariánský koláč

13.1.2017

Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A tento slaný koláč vypadá přímo nádherně, co myslíte? Výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a upečený je doslova za pár minut. Celý chutná po rajčatech, která koláč obohacují o tolik prospěšný antioxidant...

Sváteční recepty na vánoční pečení: pekanový koláč

21.12.2016

Šéfkuchař Michal Nikodém je milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech. „Ačkoliv je v dnešní době módní vynechávat ve stravě lepek nebo třeba mléko, já sám si nedovedu představit, že bych.

Sváteční recepty vhodné i na Vánoce: krůtí s jablkem a kurkumou

16.12.2016

Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v...

Vánoční klasika netradičně: recepty na nápaditý bramborový salát

16.12.2016

Bramborový salát s ananasem, krabím masem a kari500 g brambor,250 g krabích tyčinek, 100 g ananasu, 50 g pórku, 80 g kukuřice, 180 ml tatarské omáčky, sůl, pepř, kari koření (nemusí...


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Vánoční bramborový salát: lahodný recept se šunkou

17.11.2016

Bramborový salát máme spojený s Vánočními svátky a zejména se Štědrým dnem. Většinou se dělá ve velké množství. Jako příloha se podává ke štědrovečerní rybě, nebo smaženému řízku, výtečný je několik dní naleželý samotný, nebo s pečivem.

Recept na správné šunkofleky

12.11.2016

Asi se vám už stalo, že jste do nějakého zapečeného jídla použili místo šunky nějaký levnější salám. Řekli jste si, že je to jedno, stejně tam ta chuť příliš nevynikne. Nicméně mlsnější jazýček by to nejspíše poznal.




Soutěžní recepty: připravte si slaný koláč se sýrem, cuketou a lososem a vyhrajte

28.10.2016

Chcete připravit něco dobrého a zrovna vás nenapadá, co by to mohlo být? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu...

Soutěžní recepty: připravte si povidlové taštičky a vyhrajte

25.10.2016

Vaříte rádi a také rádi zkoušíte přípravu nových jídel? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a...

Stašidelné recepty si pro nadcházející Halloween udělejte s dětmi

22.10.2016

Poslední slunné podzimní dny se s námi pomalu loučí a přicházejí ty pravé plískanice a sychravé počasí. To si přímo říká o strašidelné mlsání, které nažene hrůzu dospělým i malým koledníkům, kteří vás navštíví na Halloween (31. 10.).

Soutěžní recepty: připravte si steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou a vyhrajte

21.10.2016

Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na...

Farmářské polévky čtyř chutí: dobré suroviny a jednoduchá příprava

9.9.2016

Sušení je nejstarším způsobem konzervace potravin a právě na tomto principu je založena výroba dehydratovaných polévek. Pokud dáváte přednost domácím poctivým surovinám, ale na dlouhé vaření zrovna nemáte čas, je pro vás řada Farmářských polévek tou...

Recepty z rybízu: jak rybíz jednoduše využít v kuchyni!

30.7.2016

Rybíz očistěte a omyjte. Formu vyložte potravinářskou fólií. Žloutky smíchejte s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšlehejte ve vodní lázni do žluté pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky...

Recepty bez lepku a v jednoduchém provedení

19.7.2016

Bezlepkové recepty a ještě v jednoduchém provedení, to se počítá. Bez lepku, ale i bez konzervantů a glutamátu. Česká oblíbená rajská omáčka, stejně jako delikátní fermentovaná sojová omáčka vhodná k restovanému masu.

Recepty na sladké i slané palačinky: palačinky jsou oblíbené a výtečné jídlo

25.5.2016

Palačinky jsou oblíbené jídlo ve sladké nebo slané variantě, s náplní z ovoce, zeleniny, hub, masa i sýra. Receptů na palačinky je opravdu mnoho. Palačinka může být potřená marmeládou, plněná povidly, nebo tvarohem, nazdobená šlehačkou, nebo čokoládou,...

Fotbal a hokej, letošní sportovní události si můžeme osladit

12.5.2016

Tak a je to zase tady – největší sportovní svátky se blíží! Květen bude ve znamení Mistrovství světa v hokeji, červen pak bude patřit Mistrovství Evropy ve fotbale. Češi hokejem i fotbalem žijí, každý však fandí jiným způsobem.