Recepty z české i světové kuchyně, stránka 25

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Recepty z kuřete: rychlá kuřecí kapsa se špenátem

9.2.2018

Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem si ale zamilujete.

Recepty z kuřete: mezi kuřecí rychlovky patří i závin

7.2.2018

Máte rádi kuřecí maso, ale už vám dochází nápady, jak jej připravit jinak? Máme pro vás recept, které oceníte, a zvládne ho opravdu každý. Během chvilky připravíte zdravý oběd i večeři...

Recepty z kuřecího masa: kuře v celozrnné rolce s jogurtovou zálivkou

20.1.2018

Recepty z kuřecího masa jsou jedny z nejoblíbenějších. Vyzkoušejte méně známý recept, který je zdravý i jednoduchý, protože celozrnné placky také koupíte...

Recepty z kuřecího masa: krémová kuřecí polévka

18.1.2018

V těchto dnech není nouze o nachlazení. Zahřát nás nemusí jen čaj, ale ještě lepší službu udělá horká, chutná a výživná kuřecí polévka. Recept není náročný a výsledek je zaručený.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Recepty z kuřecího masa: kuřecí koláč s houbami

11.1.2018

Kuřecí maso je oblíbené, protože nám chutná a recepty z kuřecího masa mají mnoho podob. Co takhle vyzkoušet něco nového? Zkuste slaný koláč s kuřecím masem a třeba žampiony - zklamaní rozhodně nebudete!

Tradiční recept na vánoční bramborový salát vyhrál letošní mistrovství

18.12.2017

V sobotu 2. prosince proběhl ve středočeském Mratíně jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Letos se vyhledávané kulinářské soutěže účastnilo rekordní množství týmů, překvapením byla například speciální...




Vánoční recepty: dortíky na špejli

15.12.2017

Vánoce jsou už za rohem a vánoční cukroví na stole rozhodně chybět nesmí, ale nemusí to být jen to klasické, jako je linecké, pracny, nebo vosí hnízda. Vyzkoušejte i nové vánoční recepty, které se mohu stát vašimi vánočními stálicemi.

Vánoční recepty: kapr nemusí být klasika ani o Vánocích

11.12.2017

Vánoce bez kapra? To by nebylo ono. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáváte přednost. Vůně smažených rybích hranolků je lákadlem hlavně pro toho, kdo si chce pochutnat na rybě bez kostí.

Vánoční recepty: boduje klasika v moderním kabátě

10.12.2017

Vánoce klepou na dveře, proto neváhejte s přípravou voňavého cukroví už teď. Na žádném vánočním stole by nemělo chybět něco sladkého a samozřejmě ani kapr při štědrovečerní večeři.

Vánoční cukroví mlsejte zdravější a vyzkoušejte nové recepty

30.11.2017

Mlsáte rádi, ale už vás nebaví vanilkové rohlíčky, včelí úly či pracny? Nebo baví, ale chcete na vánoční tabuli zařadit i něco zdravého? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli „ano“, zkuste nové recepty s netradiční ingrediencí.

Recept na lahodné špenátové palačinky se smetanou a sýrem

30.11.2017

Špenátové palačinky - rychlý recept, vhodný jako snídaně, svačina, lehký oběd, nebo večeře. Aby byly palačinky opravdu dobré, vybírejte kvalitní mouku s označením Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra.

Recept na kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

28.11.2017

Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí.

Mouka: univerzální surovina mnoha receptů

24.11.2017

Bez mouky to v kuchyni prostě nejde. V České republice můžeme vybírat z nepřeberného množství typů mouk. Všichni víme, že hrubá se používá na knedlíky, polohrubá převážně na pečení a hladká k vaření a přípravě běžných, jemných a cukrářských pečiv.

Recepty s jablky: udělejte si delikátní domácí paštiku

9.9.2017

Recepty s jablky jsou ty známé, kdy upečemew skvělý závin, nebo koláč s jablky, nebo ty méně známé. V dnešním receptu se dozvíme, jak si udělat domácí delikatesu - paštiku s jablky...

Recepty s jablky: jablka pečeme v mandlovém koláči

7.9.2017

Jablka jsou u nás dlouhodobě nejoblíbenější ovoce. Mají poměrně málo kalorií a naopak obsahují mnoho cenných výživných látek a vitaminů. Nejbohatším zdrojem těchto látek je slupka, proto bychom měli jíst jablka...