Recepty z české i světové kuchyně, stránka 4

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Recepty na gril: grilovaná kotleta s grilovaným salátem a omáčkou z višní

15.7.2021

Potrpíte si na spojení masa s ovocem? V tom případě vás nadchne kotleta z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu. Přílohu jsme vybrali lehkou a poněkud neotřelou, a to grilovaný římský salát s trochou olivového oleje. Díky této přípr

Recepty na gril: grilovaná kotleta s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku

4.7.2021

Pokud chcete nachystat masové hody, je kotleta ideálním masem. V našem receptu ji před „grilovačkou“ nejprve marinujeme směsí oleje, hořčice, soli, pepře a nasekané jarní cibulky. Samozřejmě nezapomínáme připravit si také dip, jehož základem je zakysaná s

Recepty na gril: smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

3.7.2021

Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně. Jaké pivo se perfektně hodí ke kaprovi? Spodně kvašený polotmavý ležák

Grilujeme vegetariánsky: opečený chléb s grilovanou paprikou a pomazánkou

2.7.2021

Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a pomazánkou ...


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Recepty z lokálních surovin: rebarborový koláč s tvarohem

27.6.2021

Taky jste se zamilovali do lehce nakyslého rebarborového koláče? Pokud si ho chcete připravit z čerstvé rebarbory, máte na to čas zhruba do konce června. Pak její sezóna končí. Důležitou součástí moučníku je ovšem i těsto. Aby bylo dokonale vybalancova

Recepty z lokálních surovin: kuřecí špízy na medu a pivě

26.6.2021

Grilovací sezóna je v plném proudu. Pojďme si proto přichystat šťavnaté kuřecí špízy marinované v medu a pivu a provoněné česnekem s petrželkou. Pokud nemáte med od včelaře z okolí, doporučujeme PROPOLIS V MEDU od rodinné firmy Pleva. Tento med je ...




Recepty z lokálních surovin: maltašky plněné griliášem

25.6.2021

Znáte maltašky? Jedná se o drobné pečivo, které si nyní připravíme na sladko. Základem je těsto z másla, hladké mouky a žloutků, které přes noc ve formě malých kuliček odpočívá v lednici. Druhý den je vytvarujeme do uzlíčků, přidáme do nich griliáš a peče

Recepty z lokálních surovin: trhací bochník se sýrem a česnekem

23.6.2021

Jedli jste už někdy trhací bochník? Chcete se dozvědět, na čem že si to vůbec můžete pochutnat? Pak si ho pojďte připravit. Uvidíte, že vás tato specialita, ať už v podobě předkrmu nebo hlavního chodu, nadchne! Aby vám chutnalo o to víc, vyberte pečlivě..

Recepty z lokálních surovin: pečená rajčata s česnekem a tymiánem

11.6.2021

Protože jsou rajčata nejoblíbenější českou zeleninou, připravili jsme si pro vás recept, kde hrají prim. Je naprosto jednoduchý, ale budete se oblizovat ještě druhý den. Přestože stěžejní surovinu známe, položme si otázku – jaká se hodí do našeho pokrmu?

10 důvodů, proč jíst Křupavé Kokosové máslo

10.6.2021

Myslíte si, že je kokosový tuk špatný? Právě naopak! Přečtěte si 10 důvodů, proč si smlsnout na vynikajícím kokosovém krému s kokosovými chipsy... :)

Recept na kultovní jahodové knedlíky sypané tvarohem

2.6.2021

První dozrálé jahody už útočí na naše smysly a my se toho křehkého šťavnatého zázraku ne a ne nabažit. Mezi klasiku, která by na vašem stole neměla chybět, určitě patří velejemné tvarohové knedlíky plněné těmito božskými plody. Vyzkoušejte recept

Recepty z lokálních surovin: pečený zelený chřest se slaninou, pórkem a bramborem

22.5.2021

Nejde si nevšimnout, že nastala chřestová sezóna, která potrvá zhruba do půlky června. Chřestové recepty se na nás valí proudem, proto jsme se rozhodli také jeden přidat. Jedná se zapečený pokrm, který je jednoduchý a mohl by chutnat i dětem. Aby vás ...

Recept na pečeného pstruha na másle s hráškovým pyré

21.5.2021

Tato rybí klasika prostě nadchne i toho, kdo se sladkovodními rybami teprve začíná. A je i skvělou cestou, jak naučit děti jíst zdravě a do jídelníčku přidat ryby v jiné podobě, než jako mražené kostky známé pod krycím názvem filé. Vyzkoušejte recept tak,

Mexické recepty: pikantní quesadilla s fazolovou náplní

15.5.2021

Tato rychlá specialita vás přenese tisíce kilometrů daleko do slunného Mexika. Její základ tvoří přeložená pšeničná chlebová placka – tortilla – se sýrem a nejrůznějšími náplněmi. Pokud chcete ochutnat něco nového a máte rádi pikantnější pokrmy, rozhodně

Dubnové recepty a jejich sezónní chutě: žemlovka z mazance s vanilkovou zmrzlinou a meduňkou

9.5.2021

Asi už jste někdy ochutnali klasickou žemlovku s vekou. Ale co když je základem mazanec? My jsme žemlovku ještě obohatili o pořádnou dávku tvarohu, zkaramelizovaná jablíčka, rozinky máčené v rumu a voňavou skořici s vanilkou. Jestli si chcete život ...