Recepty z české i světové kuchyně, stránka 4

Recepty vonící ohněm: grilované papriky plněné balkánským sýrem
Ať už máte rádi lehkou večeři, preferujete vegetariánskou stravu, nebo chcete shodit pár kilogramů, potěší vás naše papriky z grilu. Budou příjemně měkké, provoněné létem a plné lákavě svěžího jogurtu s balkánským sýrem a bylinkami. Abychom z pokrmu získa

Recept na pomalu pečená, marinovaná vepřová žebírka
Pečená nebo zvolna grilovaná vepřová žebírka, plná lahodného, šťavnatého masa, jsou nadpozemskou dobrotou přímo stvořenou pro letní setkání s přáteli. Aby ale byla skutečně perfektní, je potřeba je dokonale namarinovat. A také znát několik triků, o něž se

Recept na křupavou dobrotu: olivové spirálky z česnekového těsta
Nejprve si smícháme droždí, cukr a teplé mléko. Promícháme a necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Poté promícháme i mouku, sůl, prášek do pečiva, olivový olej a prolisovaný česnek s připraveným kváskem. Dále přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řidší těs

Recepty na gril: grilovaný květák s lískovými ořechy
Nemusíte být vegetariáni, abyste si pochutnali na našem grilovaném květáku s praženými lískovými ořechy a zálivkou z vinného octa. Už jste spolu někdy tyto chutě zkoušeli? Věřte, že spolu perfektně ladí. Což ovšem nejlépe poznáte, až si tuto oblíbenou
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Letní recepty: šťavnatá grilovaná žebra na pivu
Příjemné teplé večery opět volají po letních grilovačkách, zábavě a pobytu na čerstvém vzduchu. Po uplynulých měsících je chuť vypnout, poveselit se s rodinou či přáteli a užít si společně dobrého jídla a pití silnější než kdy dříve. Je čas skočit k řezní

Recepty na gril: grilovaná kotleta s grilovaným salátem a omáčkou z višní
Potrpíte si na spojení masa s ovocem? V tom případě vás nadchne kotleta z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu. Přílohu jsme vybrali lehkou a poněkud neotřelou, a to grilovaný římský salát s trochou olivového oleje. Díky této přípr
Diskuze a fórum

Recepty na gril: grilovaná kotleta s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku
Pokud chcete nachystat masové hody, je kotleta ideálním masem. V našem receptu ji před „grilovačkou“ nejprve marinujeme směsí oleje, hořčice, soli, pepře a nasekané jarní cibulky. Samozřejmě nezapomínáme připravit si také dip, jehož základem je zakysaná s

Recepty na gril: smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky
Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně. Jaké pivo se perfektně hodí ke kaprovi? Spodně kvašený polotmavý ležák

Grilujeme vegetariánsky: opečený chléb s grilovanou paprikou a pomazánkou
Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a pomazánkou ...

Recepty z lokálních surovin: rebarborový koláč s tvarohem
Taky jste se zamilovali do lehce nakyslého rebarborového koláče? Pokud si ho chcete připravit z čerstvé rebarbory, máte na to čas zhruba do konce června. Pak její sezóna končí. Důležitou součástí moučníku je ovšem i těsto. Aby bylo dokonale vybalancova

Recepty z lokálních surovin: kuřecí špízy na medu a pivě
Grilovací sezóna je v plném proudu. Pojďme si proto přichystat šťavnaté kuřecí špízy marinované v medu a pivu a provoněné česnekem s petrželkou. Pokud nemáte med od včelaře z okolí, doporučujeme PROPOLIS V MEDU od rodinné firmy Pleva. Tento med je ...

Recepty z lokálních surovin: maltašky plněné griliášem
Znáte maltašky? Jedná se o drobné pečivo, které si nyní připravíme na sladko. Základem je těsto z másla, hladké mouky a žloutků, které přes noc ve formě malých kuliček odpočívá v lednici. Druhý den je vytvarujeme do uzlíčků, přidáme do nich griliáš a peče

Recepty z lokálních surovin: trhací bochník se sýrem a česnekem
Jedli jste už někdy trhací bochník? Chcete se dozvědět, na čem že si to vůbec můžete pochutnat? Pak si ho pojďte připravit. Uvidíte, že vás tato specialita, ať už v podobě předkrmu nebo hlavního chodu, nadchne! Aby vám chutnalo o to víc, vyberte pečlivě..

Recepty z lokálních surovin: pečená rajčata s česnekem a tymiánem
Protože jsou rajčata nejoblíbenější českou zeleninou, připravili jsme si pro vás recept, kde hrají prim. Je naprosto jednoduchý, ale budete se oblizovat ještě druhý den. Přestože stěžejní surovinu známe, položme si otázku – jaká se hodí do našeho pokrmu?
10 důvodů, proč jíst Křupavé Kokosové máslo
Myslíte si, že je kokosový tuk špatný? Právě naopak! Přečtěte si 10 důvodů, proč si smlsnout na vynikajícím kokosovém krému s kokosovými chipsy... :)