Recepty z české i světové kuchyně, stránka 3

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Ricotta – lehkost bytí na talíři

Publikováno: 17.04.2019
Jarní vzduch, příjemné, stále se prodlužující dny, chuť servírovat na stůl něco čerstvého a lehkého: to je ideální konstelace pro ricottu. V mžiku vám pomůže vytvořit nápadité a neodolatelné recepty. Celý článek

Velikonoční bochánky s anýzem upekla Jitka Pluhařová (Video)

Publikováno: 14.04.2019
Je to starý recept jeptišek z Českého Dubu v Podještědí. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Recept na víkend: nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem

Publikováno: 14.04.2019
Recept, který nedá moc práce, je chutný sytý a vyvážený? Vyzkoušejte ho jako nedělní oběd, nebo večeři, stojí za to. Kuchařem tohoto receptu je Josef Stružík... Celý článek

Jarní recept: omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem

Publikováno: 13.04.2019
Jarní recept na omeletu je nadýchaný, voňavý a zároveň sytý. Můžete ho připravit pro sebe, nebo své blízké jako snídani na vidličku, oběd, nebo večeři. Omeletu můžete podávat samotnou, s bramborami, nebo dobrým celozrnným pečivem. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená - Radek Kašpárek (Video)

Publikováno: 6.04.2019
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek. Byl víkendovým hostem Patricie Strouhalové. Více zjistíte zde:... Celý článek

Jan Škraňka mluví o jídle z hmyzu a dává ochutnat Patricii Strouhalové (Video)

Publikováno: 6.04.2019
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, jsme byli živě u toho. Hostem Patricie Strouhalové byl i Jan Škraňka. Více zjistíte zde:... Celý článek


Originální recept: lahodný bramborovo-cizrnový krém

Publikováno: 2.04.2019
Jarní jídelníček by nám měl dodat energii a být lehce stravitelný. Zkustete uvařit podle receptu juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem bude tento lahodný krém... Celý článek

Bratislavské rohlíčky pana Dubčeka upekla Zdena Jedličková (Video)

Publikováno: 31.03.2019
Sladké bratislavské rohlíčky plné oříškové i tvarohové náplně. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Jaro chce odlehčenčený jídelníček: recept na originální salát

Publikováno: 29.03.2019
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy. Celý článek

Originální recept na norskou rybí polévku

Publikováno: 27.03.2019
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila... Celý článek

Sezóna medvědího česneku je tu! Tyto recepty dělají zázraky

Publikováno: 22.03.2019
Na mnoha místech Česka už roste medvědí česnek. Pokud nemáte oblíbenou lokalitu nebo se bojíte záměny s jedovatou rostlinou, nezoufejte. Bylinu bude po celé jaro možné zakoupit na různých trzích. Načerpejte inspiraci z našich receptů. Celý článek

Úžasné domácí rohlíky: snadné, jemné a lahodné

Publikováno: 16.03.2019
Proč pečivo na víkend kupovat, když můžete rodinu překvapit vlastnoručně upečenými rohlíčky? Jednou ochutnáte a uvidíte, že ty kupované už vám nikdy nebudou cutnat tak dobře. Recept je přitom jednoduchý. Celý článek

Velikonoční sladká nadílka: trendy pochoutky i ověřená klasika

Publikováno: 13.03.2019
Svátky jara se rychle blíží, a proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, s jakými dobrotami je letos oslavíme. Chcete připravit trendy pohoštění, nebo se raději držíte osvědčené klasiky? Ani s jedním rozhodně nešlápnete vedle. Celý článek

Poskládejte si sýrové prkénko a kombinujte chutě

Publikováno: 12.03.2019
Také vás při návštěvě Itálie nebo Francie okouzlila krásně servírovaná sýrová prkénka, nad nimiž se sbíhají sliny a jsou pastvou pro oči? Nechte se inspirovat jednoduchým návodem, jak dosáhnout chuťově i esteticky vyvážené kombinace surovin a překvapte... Celý článek

Pusťte do jídelníčku více slunce: recept na vaječnou fritattu s lososem

Publikováno: 8.03.2019
Obrňte se proti šedým zimním dnům a doplňte jídelníček o potraviny bohaté na sluneční vitamín. Přezdívané „déčko“ dodáte tučnými rybami jako je tuňák, mečoun, makrela, sardinky či losos, vejci, mléčnými výrobky nebo snídaňovými cereáliemi. Celý článek