Recepty z české i světové kuchyně, stránka 4

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Letní recepty: šťavnatá grilovaná žebra na pivu

21.7.2021

Příjemné teplé večery opět volají po letních grilovačkách, zábavě a pobytu na čerstvém vzduchu. Po uplynulých měsících je chuť vypnout, poveselit se s rodinou či přáteli a užít si společně dobrého jídla a pití silnější než kdy dříve. Je čas skočit k řezní

Grilujeme vegetariánsky: opečený chléb s grilovanou paprikou a pomazánkou

2.7.2021

Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a pomazánkou ...

Recepty z lokálních surovin: rebarborový koláč s tvarohem

27.6.2021

Taky jste se zamilovali do lehce nakyslého rebarborového koláče? Pokud si ho chcete připravit z čerstvé rebarbory, máte na to čas zhruba do konce června. Pak její sezóna končí. Důležitou součástí moučníku je ovšem i těsto. Aby bylo dokonale vybalancova

Recepty z lokálních surovin: maltašky plněné griliášem

25.6.2021

Znáte maltašky? Jedná se o drobné pečivo, které si nyní připravíme na sladko. Základem je těsto z másla, hladké mouky a žloutků, které přes noc ve formě malých kuliček odpočívá v lednici. Druhý den je vytvarujeme do uzlíčků, přidáme do nich griliáš a peče


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Recepty z lokálních surovin: trhací bochník se sýrem a česnekem

23.6.2021

Jedli jste už někdy trhací bochník? Chcete se dozvědět, na čem že si to vůbec můžete pochutnat? Pak si ho pojďte připravit. Uvidíte, že vás tato specialita, ať už v podobě předkrmu nebo hlavního chodu, nadchne! Aby vám chutnalo o to víc, vyberte pečlivě..

Recepty z lokálních surovin: pečená rajčata s česnekem a tymiánem

11.6.2021

Protože jsou rajčata nejoblíbenější českou zeleninou, připravili jsme si pro vás recept, kde hrají prim. Je naprosto jednoduchý, ale budete se oblizovat ještě druhý den. Přestože stěžejní surovinu známe, položme si otázku – jaká se hodí do našeho pokrmu?

10 důvodů, proč jíst Křupavé Kokosové máslo

10.6.2021

Myslíte si, že je kokosový tuk špatný? Právě naopak! Přečtěte si 10 důvodů, proč si smlsnout na vynikajícím kokosovém krému s kokosovými chipsy... :)

Recept na kultovní jahodové knedlíky sypané tvarohem

2.6.2021

První dozrálé jahody už útočí na naše smysly a my se toho křehkého šťavnatého zázraku ne a ne nabažit. Mezi klasiku, která by na vašem stole neměla chybět, určitě patří velejemné tvarohové knedlíky plněné těmito božskými plody. Vyzkoušejte recept

Recepty z lokálních surovin: pečený zelený chřest se slaninou, pórkem a bramborem

22.5.2021

Nejde si nevšimnout, že nastala chřestová sezóna, která potrvá zhruba do půlky června. Chřestové recepty se na nás valí proudem, proto jsme se rozhodli také jeden přidat. Jedná se zapečený pokrm, který je jednoduchý a mohl by chutnat i dětem. Aby vás ...

Recept na pečeného pstruha na másle s hráškovým pyré

21.5.2021

Tato rybí klasika prostě nadchne i toho, kdo se sladkovodními rybami teprve začíná. A je i skvělou cestou, jak naučit děti jíst zdravě a do jídelníčku přidat ryby v jiné podobě, než jako mražené kostky známé pod krycím názvem filé. Vyzkoušejte recept tak,

Mexické recepty: pikantní quesadilla s fazolovou náplní

15.5.2021

Tato rychlá specialita vás přenese tisíce kilometrů daleko do slunného Mexika. Její základ tvoří přeložená pšeničná chlebová placka – tortilla – se sýrem a nejrůznějšími náplněmi. Pokud chcete ochutnat něco nového a máte rádi pikantnější pokrmy, rozhodně

Dubnové recepty a jejich sezónní chutě: žemlovka z mazance s vanilkovou zmrzlinou a meduňkou

9.5.2021

Asi už jste někdy ochutnali klasickou žemlovku s vekou. Ale co když je základem mazanec? My jsme žemlovku ještě obohatili o pořádnou dávku tvarohu, zkaramelizovaná jablíčka, rozinky máčené v rumu a voňavou skořici s vanilkou. Jestli si chcete život ...

Dubnové recepty a jejich sezónní chutě: polévka ze zeleného chřestu s ovčím sýrem

8.5.2021

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře

Recept na vrabce na pivu se špenátem

7.5.2021

Vařili jste už něco s pivem? Pokud vás tato premiéra teprve čeká, těšte se. Pivo totiž dodá pokrmu jedinečný šmrnc. V našem receptu ho využijeme na podlití masíčka, které na konci naservírujeme společně s orestovaným špenátem a opečeným křupavým česnekem.

Tip na jarní pomazánku z kozího sýra

6.5.2021

Jak si představujete typicky jarní snídani, svačinu nebo večeři? Třeba jako krajíc křupavého chleba namazaný čerstvě připravenou pomazánkou z kozího sýra a posypaný krájenými ředkvičkami s jarní cibulkou? S chutí do toho! Stačí vám k tomu jenom pár ...