Recepty z české i světové kuchyně, stránka 2

Vydatné lokální recepty: mrkvový koláč s tvarohem a ořechy
Klasický mrkváč si již vytvořil nezastupitelné místo v mnoha českých domácnostech i ve vyhlášených kavárnách. Mrkev přidaná do těsta totiž umí vykouzlit harmonickou, lehce nasládlou chuť, která je ve spojení s tvarohovou náplní neopakovatelná...

Vánoční pečivo panettone: nechte se inspirovat Itálií
Klasický vánoční sladký chléb je oblíbenou pochoutkou nejen v Itálii a vyzkoušet ho letos můžeme i doma. Zdlouhavá příprava bude bohatě odměněna! TIP: Můžete místo rozinek použít třeba čokoládu.

Vydatné lokální recepty: smažené tvarůžky, opečené mini brambůrky s pažitkou
Na závěr jsme připravili opravdovou lahůdku. Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle, které pochází z Velké Bystřice. Zde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je...

Vánoční pečení: štola ze špaldy s jablky
Ze všech přísad kromě rozinek, jablek a marcipánu vypracujte hladké těsto a nechte ho asi hodinu kynout. Rozválejte na tenčí placku, posypte ovocem a smotejte jako na roládu. Opět nechte asi hodinu kynout. Těsto na lehce pomoučeném válu rozválejte na...
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Vydatné a lokální recepty: krémová polévka z pečeného česneku se špekem a krutony
Krémové polévky zažívají každoročně na podzim velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí. Chuť zvýrazněte
Jogurtový koláč bez lepku
Dali jste se na hubnutí - ale chuť na koláč je silnější? Tenhle si můžete dát bez obav - je bez mouky a plný zdravých surovin!
Diskuze a fórum

Listopadové recepty: jablečný štrúdl s rozinkami v rumu
Téměř každá rodina má svůj rodinný recept na štrúdl z jablek. Liší se ve způsobu jejich přípravy i ve volbě těsta. My jsme zůstali u klasiky – oblíbeného listového těsta, o to více jsme si ale pohráli s jablky. Nechali jsme je zkaramelizovat společně se

Hrníčkové recepty: fazolky zapečené s vejci
Fazolky jsou chutné a zdravé jídlo. Používáme je většinou jako přílohu, ale dobře zasytí i jako lehké hlavní jídlo. Nejlepší jsou čerstvé, ale použít se dají i ty mražené.

Listopadové recepty: dýňové placky
S barvami podzimu se jednoznačně ztotožňuje dýně. Její nádherně oranžová barva je lákavá nejen pro oči, ale i pro naše chuťové pohárky. Receptů na polévku z této nádherné zeleniny je mnoho, proto zařazujeme inspiraci na dýňové placky. Základem je dýně

Hrníčková polévka z tykve po maďarsku
Receptů na polévku z tykve nebo dýně je mnoho. Tento recept využívá tykev pro vývar, ve kterém se vaří další zelenina a přidávají se jemné nudle. Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná.

Martina Průšová: Z anorexie mě vyléčila láska k činkám!
Dá se z mentální anorexie úplně vyléčit? Nebo je to věc, která ve Vás zůstane navždy? Téma, které v našich rozhovorech otevíráme už poněkolikáté - tentokrát s koučkou, bývalou fitness závodnicí a v posledních měsících také úžasnou spolupracovnicí s naší

Recept na guláš nejen se šesti a nejen na víkend
Guláš, to již dávno není jen klasika, kterou si dáte se šesti v restauraci. Recept na guláš nemusí být pouze z hovězího masa a připraven klasickým způsobem. Výborný je i guláš z drůbežího, vepřového, ale i jehněčího masa, pochutnat si můžete na guláši z..

Oblíbené těstoviny, které máme rádi a jednoduchý recept na vřetena po boloňsku
Některé druhy známe všichni a téměř všichni je rádi jíme v různých úpravách. Mají nízký obsah tuku, jsou lehce stravitelné a rychle dodají energii. Obsahují zejména škrob, bílkoviny, ale i draslík, fosfor a vápník. Vyrábí se většinou z tvrdé pšenice, nebo

Podzimní hrníčková polévka, která potěší žaludek a zasytí
Podzimní počasí je už studené a sychravé. Proto potřebujeme něco sytého na zahřátí i do žaludku. Hrnková polévka ze zeleniny, žampionů a ovesných vloček je dobrým tipem na lehkou večeři, teplou svačinu, nebo snídani. Na přípravu je velmi jednoduchá...

Pizza - kulatá placka, která dobyla svět
Kdo doopravdy před tisíci lety z hrubě rozemletého obilí upekl na žhavých kamenech placku, která by se dala označit za pramáti všech pizz, to už se zřejmě nezjistí. Určité je to, že koláče z jednoduchého obilného těsta znali staří Egypťané, Římané a další