Recepty z české i světové kuchyně, stránka 1

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Bramborová omeleta s mléčným selátkem

Publikováno: 26.07.2019
Zkuste si na ohni připravit skvělou bramborou omeletu se selátkem, podle Hugo Hromase, kterého můžete vidět v pořadu Ze dvora na Streamu. Recepty jsou nejen oku lahodící, ale i naprosto skvěle chutnají. Celý článek

Recepty z brambor: bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou

Publikováno: 26.07.2019
Recepty z brambor jsou velmi početné. Brambory jsou v kuchyni opravdu univerzální. Lze je smažit, péct, vařit, odšťavnit apod., stejně tak je můžete připravit na slaný či sladký způsob. Celý článek

Letní grilování po americku: Kovbojské vepřové kotlety s restovanou zeleninou

Publikováno: 25.07.2019
Budeme potřebovat na kovbojské vepřové kotlety: vepřové kotlety grilovací koření máslo třtinový cukr bourbon s medovou příchutí worcester chilli omáčka med hořčice Restovaná zelenina: česnek cibule rajče červená paprika zelená paprika žlutá paprika lilek. Celý článek

Naše babičky věděly, co je dobré: recept na rebarborové koláčky

Publikováno: 25.07.2019
Zkuste osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly. Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují výborně. Využili jsme i v minulosti lehce opomíjenou a znovu objevenou a opěvovanou... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Dýňové kari v patisonu s kroketami a salsou

Publikováno: 23.07.2019
Velmi netradiční recept připravený z patisonu a dýní doplněný výbornými krokety z mangoldu a lahodnou salsu romesco musíte vyzkoušet. Pestré bezmasé menu sestavil oblíbený kuchař Hugo Hromas. Celý článek

Přesňáky Magdaleny Legáthové (Video)

Publikováno: 21.07.2019
Lokše plné povidel s mákem podle receptu ze Slovácka. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek


Letní recepty: selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou

Publikováno: 18.07.2019
Zemáky, erteple, zemská jablka, grule, okroše nebo bandury. To všechno jsou v různých nářečích brambory, které jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jsou lehce stravitelné, neobsahují tuk a téměř žádné bílkoviny. Celý článek

Sladké letní mlsání: panna cotta s pistáciemi a smetanou

Publikováno: 11.07.2019
Sladké letní mlsání může být i zdravé. Jogurty, tvarohy, kefír, smetana, ale také obyčejné kravské mléko jsou pravděpodobně nedílnou součástí obsahu vaší lednice. Jsou to suroviny, které jsou plné drahocenných živin, dobře chutnají a dají se kombinovat... Celý článek

Regionální recepty: neznámý hunc z Pojizeří

Publikováno: 7.07.2019
Všichni milujeme jídla, která jsou snadná, chutná a levná. A pokud jsou navíc regionální, z lokálních surovin a zdravá, je to přesně to, co si rádi uvaříme. Hunc! Že jste o huncu ještě neslyšeli? Recept na zapečené brambory s kroupami pochází z Pojizeří.. Celý článek

Bramborové knedlíky s kaštanovým pyré Václava Ségla (Video)

Publikováno: 7.07.2019
Bramborové knedlíky plněné kaštanovým pyré, podávané s lehkým vanilkovým krémem a brusinkami. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Recepty z nových brambor: bramboračka s pestem z medvědího česneku

Publikováno: 30.06.2019
Recept na rychlou polévku, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin). Celý článek

Recepty z hrnku: hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Publikováno: 25.06.2019
Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května a vrcholí v červnu a červenci. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a... Celý článek

Recepty z nových brambor: cuketovo-bramborové placky

Publikováno: 21.06.2019
Sklizeň raných brambor v Česku právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty. Celý článek

Lehké recepty z čerstvých surovin: jemný mrkvový krém

Publikováno: 20.06.2019
Horký začátek června a nadcházející letní sezóna si říkají nejen o odlehčený šatník, ale také o lehké recepty plné čerstvé zeleniny a kvalitních surovin z našich luhů a hájů. Nechte se inspirovat recepty na pokrmy, které zasytí, ale zbytečně nezatíží. Celý článek

Fenomén jménem toustís

Publikováno: 12.06.2019
Češi v posledních letech objevují rozmanité gastronomické lahůdky; teď se do našich kuchyní dostává i legenda toustís alias anglický muffin. Ať už se o anglické kuchyni říká ledasco, anglický muffin je rozhodně výjimkou potvrzující pravidlo. Celý článek