Recepty z české i světové kuchyně, stránka 2

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Martina Průšová: Z anorexie mě vyléčila láska k činkám!

5.11.2021

Dá se z mentální anorexie úplně vyléčit? Nebo je to věc, která ve Vás zůstane navždy? Téma, které v našich rozhovorech otevíráme už poněkolikáté - tentokrát s koučkou, bývalou fitness závodnicí a v posledních měsících také úžasnou spolupracovnicí s naší

Podzimní recepty z kvalitních surovin: opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

4.11.2021

Když si dáváte na podzim něco sladkého, zmrzlina to nejspíš nebude. Proto jsme připravili dezert, který je nejlepší ještě teplý. Hřejivý pocit doplní rozvařené voňavé hrušky se skořicí. Tyto suroviny dělají společnost příjemně vláčným tvarohovým knedlíčků

Podzimní recepty z kvalitních surovin: zapečené palačinky se sýrem, šunkou a zeleninové hranolky

31.10.2021

Lákavě tenoučké palačinky na slaný způsob se šunkou a sýrem mohou potěšit nejen mlsné jazýčky dětí, ale také celou rodinu i přátele. Mějte na paměti, že malé množství surovin v receptu o to více vyžaduje jejich kvalitu. Proto v obchodě vybírejte pečlivě.

Podzimní recepty z kvalitních surovin: rajská omáčka s petrželovým knedlíkem

30.10.2021

Na rajskou omáčku, klenot naší kuchyně, nedají dopustit ani děti, ani dospělí. Málokteré jídlo je u nás tak populární. Náš recept si naprosto podmaní vaše chuťové buňky, protože nabízí pestrou paletu chutí, které se budou ve vašich ústech postupně


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Podzimní recepty z kvalitních surovin: polévka z pečeného celeru se žampiony

29.10.2021

Co jsme si pro vás tentokrát nachystali? Polévku z pečeného celeru se žampiony, rajskou omáčku s petrželovým knedlíkem, zapečené palačinky na slaný způsob a tvarohové knedlíčky s hruškovým rozvarem a žmolenkou.

Podzimní recepty z kvalitních surovin: koláč z jablek a listového těsta s lískooříškovým máslem a čokoládou

27.10.2021

Začaly se vám sbíhat chutě, jenom jste dočetli název receptu? Vůbec se vám nedivíme. Kdo by nemiloval oříšky a čokoládu! V tomto dezertu budou ovšem v méně tradiční podobě – v lískooříškovém másle s čokoládou, jímž se pomaže rozválené listové těsto.




Podzimní recepty z kvalitních surovin: grilované hřiby s hořčičným dresinkem

26.10.2021

Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem.

Recept na guláš nejen se šesti a nejen na víkend

24.10.2021

Guláš, to již dávno není jen klasika, kterou si dáte se šesti v restauraci. Recept na guláš nemusí být pouze z hovězího masa a připraven klasickým způsobem. Výborný je i guláš z drůbežího, vepřového, ale i jehněčího masa, pochutnat si můžete na guláši z..

Oblíbené těstoviny, které máme rádi a jednoduchý recept na vřetena po boloňsku

18.10.2021

Některé druhy známe všichni a téměř všichni je rádi jíme v různých úpravách. Mají nízký obsah tuku, jsou lehce stravitelné a rychle dodají energii. Obsahují zejména škrob, bílkoviny, ale i draslík, fosfor a vápník. Vyrábí se většinou z tvrdé pšenice, nebo

Podzimní hrníčková polévka, která potěší žaludek a zasytí

17.10.2021

Podzimní počasí je už studené a sychravé. Proto potřebujeme něco sytého na zahřátí i do žaludku. Hrnková polévka ze zeleniny, žampionů a ovesných vloček je dobrým tipem na lehkou večeři, teplou svačinu, nebo snídani. Na přípravu je velmi jednoduchá...

Pizza - kulatá placka, která dobyla svět

17.10.2021

Kdo doopravdy před tisíci lety z hrubě rozemletého obilí upekl na žhavých kamenech placku, která by se dala označit za pramáti všech pizz, to už se zřejmě nezjistí. Určité je to, že koláče z jednoduchého obilného těsta znali staří Egypťané, Římané a další

Právě dozrávají jablka a hrušky, co o nich možná nevíte a recepty z ovoce

16.10.2021

Recepty z ovoce – jablka a hrušky. Jablka a hrušky jsou dužnaté plody – malvice. Hrušky a jablka jsou u nás pěstované v mnoha druzích. Jsou tělu prospěšné bez tepelné úpravy, ale recepty z jablek i hrušek mohou být překvapivě dobré.

Recept na svíčkovou omáčku: není svíčková, jako svíčková!

15.10.2021

Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací.

Recept na krtkův dýňový dort ze špaldové mouky

10.10.2021

Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno

Recepty s regionální potravinou: konfitovaný květák

14.9.2021

Květák je skvělá zelenina, která se dá připravovat na mnoho způsobů a už dávno neplatí, že z ní lze udělat jen mnohými nenáviděný „mozeček“. Vyzkoušejte náš recept na konfitovaný květák, který získal jedinečnou chuť díky za studena lisovanému 100% makovém