Recepty z české i světové kuchyně, stránka 1
Zimní recepty: jogurtová polévka s pečeným lilkem

Publikováno: 25.12.2020
V zimním období si více než jindy pochutnáme rádi na nějaké vydatné polévce. Už jste do ní zkusili dát bílý jogurt z kozího mléka? Při jeho zapracování musíte být trpěliví, ale výsledná chuť rozhodně stojí za to! Je třeba ovšem vybrat nějaký kvalitní,&hel
Celý článek
Vánoční recepty: štědrovečerní rybí polévka

Publikováno: 24.12.2020
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience.
Celý článek
Vánoce s recepty z místních surovin: africký sumeček a houbový Kuba

Publikováno: 23.12.2020
Rok se s rokem sešel a začínají Vánoce. Přestože mohou být letos trochu jiné než obvykle, nenechte se o ně ochudit. Abyste se naladili na tu správnou atmosféru, provoňte váš domov lahodnými recepty.
Celý článek
Tradiční Vánoce na talíři: recepty na vánočního kapra

Publikováno: 23.12.2020
K tradicím a symbolům Vánoc u nás od konce 19. století patří vánoční kapr. Bez kapra na štědrovečerní tabuli by to možná v některých rodinách ani Vánoce nebyly. Kapr je kvalitní rybí maso, které se dá upravit na mnoho způsobů.
Celý článek
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Mezi vánoční tradice patří také bramborový salát

Publikováno: 21.12.2020
Kdo by neměl rád bramborový salát! Patří u nás mezi jedno z nejoblíbenějších jídel. Bramborový salát, to není jen vánoční příloha ke smaženému kaprovi. Bramborový salát vhodně doplňuje různé druhy masa.
Celý článek
Vánoce s recepty z místních surovin: vláčná vánočka

Publikováno: 18.12.2020
Co rozhoduje o tom, zda bude vánočka nádherně vláčná, že se vám bude rozplývat na jazyku? Kromě množství másla rozhodně kvalitní mouka! Pro dokonalou konzistenci těsta jsme v našem receptu zkombinovali polohrubou a hladkou.
Celý článek
Diskuze a fórum, témata s nejnovějšími příspěvky
Bábovka je klasikou českých moučníků, peče se i o Vánocích

Publikováno: 17.12.2020
Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se Vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií.
Celý článek
Jak uplést vánočku z osmi pramenů? (Video)

Publikováno: 11.12.2020
Celý recept najdete zde: http://rozhl.as/2zr Vánočka nemívala vždy tvar pletené housky, jak ji známe dnes. Zpočátku to bývalo pečivo nepletené, podlouhlého tvaru, tak zvaná calta. Calta byla známa již ve 14. století a její původní vzhled se s...
Celý článek
Vánoce s recepty z místních surovin: linecké cukroví s kdoulovým džemem

Publikováno: 11.12.2020
Málokdo si dovede představit Vánoce bez lineckého cukroví, které je jedním z nejoblíbenějších. Pokud ho chcete mít opravdu „vymazlené“, nesmí chybět v těstu voňavé máslo a na potření kvalitní marmeláda nebo džem plný ovoce.
Celý článek
Recepty z regionů: řízek z mletého masa s česnekovým sýrem a uzenou bramborovou kaší

Publikováno: 6.12.2020
Přemýšleli jste někdy, jestli znáte dobře místo, kde právě žijete? Nejen krajinu a okolí, ale třeba také místní potraviny, regionální delikatesy? Přestože už jsou nejspíše některé z nich na seznamu vašich oblíbených, zkuste se příště v obchodě nebo na&hel
Celý článek
Jaká vánoční linecká kolečka by upekla maková panenka?

Publikováno: 30.11.2020
Ještě v 19. století bylo za vánoční cukroví považováno různě formované svařené slazené ovoce a mezi nejoblíbenější druhy cukroví patřily zejména zázvorky a kokosky. Na vesnicích pak oblíbené škvarkové cukroví.
Celý článek
Recept na vánoční dezert ve francouzském stylu – Galette des Rois (Tříkrálový koláč)

Publikováno: 29.11.2020
Koláč Galette des Rois v sobě dle tradice ukrývá fazoli. Osoba, která ve svém kousku koláče tuto fazoli objeví, se pro tento den stane symbolickým králem či královnou. Dle tradice si může nálezce také vybrat někoho, kdo bude jejich protějškem (králem&hell
Celý článek
Recepty na podporu imunity: dýňový hummus s praženým mákem

Publikováno: 27.11.2020
Pokud patříte k milovníkům dýní, určitě zkuste pečený dýňový humus s praženým mákem. Není to typický hummus z cizrny, ale jako pomazánka na čerstvé pečivo nebo dip k zelenině bude chutnat výborně.
Celý článek
Nejlepší domácí vánočka: jak upéct dokonalou vánočku? Recept a postup pletení vánočky (názorné video)

Publikováno: 27.11.2020
Jak vyrobit luxusní domácí vánočku, aby byla krásně tvarovaná a zároveň chutná a vláčná? Tady máte návod, se kterým do světa prorazila uznávaná cukrářka Bára Lamačová z Humpolce.
Celý článek
Jaké vánoční sušenky by upekla maková panenka?

Publikováno: 25.11.2020
Pokud nevyhledáváte příliš sladké cukroví a rádi „křupete“, bude pro vás tento recept ideální. Nejvíce vám tyto makovo-sezamové sušenky budou chutnat u vánoční pohádky nebo při kávě. Příprava je poměrně jednoduchá a chuť rozhodně stojí za to.
Celý článek