Recepty z české i světové kuchyně, stránka 2

Hrníčková polévka z tykve po maďarsku
Receptů na polévku z tykve nebo dýně je mnoho. Tento recept využívá tykev pro vývar, ve kterém se vaří další zelenina a přidávají se jemné nudle. Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná.

Martina Průšová: Z anorexie mě vyléčila láska k činkám!
Dá se z mentální anorexie úplně vyléčit? Nebo je to věc, která ve Vás zůstane navždy? Téma, které v našich rozhovorech otevíráme už poněkolikáté - tentokrát s koučkou, bývalou fitness závodnicí a v posledních měsících také úžasnou spolupracovnicí s naší

Recept na guláš nejen se šesti a nejen na víkend
Guláš, to již dávno není jen klasika, kterou si dáte se šesti v restauraci. Recept na guláš nemusí být pouze z hovězího masa a připraven klasickým způsobem. Výborný je i guláš z drůbežího, vepřového, ale i jehněčího masa, pochutnat si můžete na guláši z..

Oblíbené těstoviny, které máme rádi a jednoduchý recept na vřetena po boloňsku
Některé druhy známe všichni a téměř všichni je rádi jíme v různých úpravách. Mají nízký obsah tuku, jsou lehce stravitelné a rychle dodají energii. Obsahují zejména škrob, bílkoviny, ale i draslík, fosfor a vápník. Vyrábí se většinou z tvrdé pšenice, nebo
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Podzimní hrníčková polévka, která potěší žaludek a zasytí
Podzimní počasí je už studené a sychravé. Proto potřebujeme něco sytého na zahřátí i do žaludku. Hrnková polévka ze zeleniny, žampionů a ovesných vloček je dobrým tipem na lehkou večeři, teplou svačinu, nebo snídani. Na přípravu je velmi jednoduchá...

Pizza - kulatá placka, která dobyla svět
Kdo doopravdy před tisíci lety z hrubě rozemletého obilí upekl na žhavých kamenech placku, která by se dala označit za pramáti všech pizz, to už se zřejmě nezjistí. Určité je to, že koláče z jednoduchého obilného těsta znali staří Egypťané, Římané a další
Diskuze a fórum

Právě dozrávají jablka a hrušky, co o nich možná nevíte a recepty z ovoce
Recepty z ovoce – jablka a hrušky. Jablka a hrušky jsou dužnaté plody – malvice. Hrušky a jablka jsou u nás pěstované v mnoha druzích. Jsou tělu prospěšné bez tepelné úpravy, ale recepty z jablek i hrušek mohou být překvapivě dobré.

Recepty s regionální potravinou: konfitovaný květák
Květák je skvělá zelenina, která se dá připravovat na mnoho způsobů a už dávno neplatí, že z ní lze udělat jen mnohými nenáviděný „mozeček“. Vyzkoušejte náš recept na konfitovaný květák, který získal jedinečnou chuť díky za studena lisovanému 100% makovém
Mandlový pudink bez lepku
Lahodná dýně hokkaido - všestranná surovina do slaných jídel i do dezertů. Nechte se přesvědčit tímto voňavým a lehkým dýňovým pudinkem!

Recepty s regionální potravinou:trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami
Trhané maso je jednou z nejoblíbenějších příprav masa posledních let. A po právu. Lahodné šťavnaté chuti a jemné konzistenci se jen těžko odolává. Zvláště pokud maso správně dochutíte a nepodceníte ani přílohu. My jsme zvolili šťouchané brambory s houbami

Recepty s regionální potravinou: buchtičky se šodó
Připravte si nesmrtelnou klasiku, která chutná dětem i dospělým. Poctivá česká jídla nyní zažívají renesanci. Použijete-li do nich kvalitní ingredience, povýšíte jejich chuť a jistě se stanou nedílnou součástí vašeho jídelníčku.

Recepty s regionální potravinou: hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou
Pořádně silný vývar, to je grunt. Připravili jsme pro vás recept na jeden takový, který přijde vhod během prvních podzimních dní. Vedle velké porce kořenové zeleniny a kvalitního masa jsme do něj přidali také NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou, které

Recept na podzimní salát s pečenou dýní
Dýně se dá použít naslano do polévek, omáček a pyré, ale i nasladko do moučníků. Je prostě báječná. Vyzkoušejte recept na neodolatelný salát s pečenou máslovou dýní. Pokud jste doteď dýni, neboli tykev, opomíjeli, už ji budete navždy milovat.

Recept na špíz z hovězí podkovy a krkovice
Maso všude, kam se podíváte, sen snad všech „masomilů“. Navíc je jedno z nejlepších, které můžete ochutnat. Podkova obsahuje pouze hovězí maso, díky čemuž má nádherně plnou chuť i vůni, kterou podtrhuje směs přírodního koření namíchaná samotným majitelem.

Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem
Není nad to, když pokrm lahodí nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i oku. Přesně takový je náš recept na pampeliškovo-hruškový salát, kde hraje prim kozí sýr z grilu. Proto by měl být opravdu špičkový. Takže jsme vybrali vítěze prestižního ocenění