Recepty z české i světové kuchyně, stránka 1

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Žravé řezy se smetanou a mandarinkami od Martiny Vágnerové (Video)

Publikováno: 21.04.2019
Piškot s krémem ze smetany, mandarinek a ovocného želé se na jazyku jen rozplyne. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Recept na velikonoční mazanec s jogurtem

Publikováno: 21.04.2019
Věděli jste, že velikonoční mazanec nebo také velikonoční bochník, oblíbené sváteční pečivo ze sladkého kynutého těsta, patří mezi nejstarší druhy českého obřadního pečiva? Stejně jako nádivka se tradičně připravuje na Bílou sobotu, kdy končí půst. Celý článek

Jarní recepty s ricottou: sladký krém i zapečené pirohy

Publikováno: 20.04.2019
Ricotta je potravina bohatá na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou. Mimo to obsahuje snadno vstřebatelný vápník a vitaminy B1, B2, B3 a vitamin A, dále pak významné množství minerálních solí, především sodík, draslík a fosfor. Celý článek

Velikonoční nádivka: recepty, které máme nejraději

Publikováno: 18.04.2019
Velikonoční nádivka patří mezi velikonoční recepty, které máme nejraději. Velikonoce v kuchyni jsou ve znamení zejména velikonočních vajec, velikonočních nádivek, velikonočních beránků, mazanců, pletýnek a dalších velikonočních receptů. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Ricotta – lehkost bytí na talíři

Publikováno: 17.04.2019
Jarní vzduch, příjemné, stále se prodlužující dny, chuť servírovat na stůl něco čerstvého a lehkého: to je ideální konstelace pro ricottu. V mžiku vám pomůže vytvořit nápadité a neodolatelné recepty. Celý článek

Velikonoční bochánky s anýzem upekla Jitka Pluhařová (Video)

Publikováno: 14.04.2019
Je to starý recept jeptišek z Českého Dubu v Podještědí. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek


Recept na víkend: nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem

Publikováno: 14.04.2019
Recept, který nedá moc práce, je chutný sytý a vyvážený? Vyzkoušejte ho jako nedělní oběd, nebo večeři, stojí za to. Kuchařem tohoto receptu je Josef Stružík... Celý článek

Jarní recept: omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem

Publikováno: 13.04.2019
Jarní recept na omeletu je nadýchaný, voňavý a zároveň sytý. Můžete ho připravit pro sebe, nebo své blízké jako snídani na vidličku, oběd, nebo večeři. Omeletu můžete podávat samotnou, s bramborami, nebo dobrým celozrnným pečivem. Celý článek

Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená - Radek Kašpárek (Video)

Publikováno: 6.04.2019
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek. Byl víkendovým hostem Patricie Strouhalové. Více zjistíte zde:... Celý článek

Jan Škraňka mluví o jídle z hmyzu a dává ochutnat Patricii Strouhalové (Video)

Publikováno: 6.04.2019
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, jsme byli živě u toho. Hostem Patricie Strouhalové byl i Jan Škraňka. Více zjistíte zde:... Celý článek

Originální recept: lahodný bramborovo-cizrnový krém

Publikováno: 2.04.2019
Jarní jídelníček by nám měl dodat energii a být lehce stravitelný. Zkustete uvařit podle receptu juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem bude tento lahodný krém... Celý článek

Bratislavské rohlíčky pana Dubčeka upekla Zdena Jedličková (Video)

Publikováno: 31.03.2019
Sladké bratislavské rohlíčky plné oříškové i tvarohové náplně. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Jaro chce odlehčenčený jídelníček: recept na originální salát

Publikováno: 29.03.2019
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy. Celý článek

Originální recept na norskou rybí polévku

Publikováno: 27.03.2019
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila... Celý článek

Sezóna medvědího česneku je tu! Tyto recepty dělají zázraky

Publikováno: 22.03.2019
Na mnoha místech Česka už roste medvědí česnek. Pokud nemáte oblíbenou lokalitu nebo se bojíte záměny s jedovatou rostlinou, nezoufejte. Bylinu bude po celé jaro možné zakoupit na různých trzích. Načerpejte inspiraci z našich receptů. Celý článek