Recepty z české i světové kuchyně, stránka 21

Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená - Radek Kašpárek (Video)
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek. Byl víkendovým hostem Patricie Strouhalové. Více zjistíte zde:...

Jan Škraňka mluví o jídle z hmyzu a dává ochutnat Patricii Strouhalové (Video)
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, jsme byli živě u toho. Hostem Patricie Strouhalové byl i Jan Škraňka. Více zjistíte zde:...

Originální recept: lahodný bramborovo-cizrnový krém
Jarní jídelníček by nám měl dodat energii a být lehce stravitelný. Zkustete uvařit podle receptu juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem bude tento lahodný krém...

Bratislavské rohlíčky pana Dubčeka upekla Zdena Jedličková (Video)
Sladké bratislavské rohlíčky plné oříškové i tvarohové náplně. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Jaro chce odlehčenčený jídelníček: recept na originální salát
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy.

Originální recept na norskou rybí polévku
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila...
Diskuze a fórum

Úžasné domácí rohlíky: snadné, jemné a lahodné
Proč pečivo na víkend kupovat, když můžete rodinu překvapit vlastnoručně upečenými rohlíčky? Jednou ochutnáte a uvidíte, že ty kupované už vám nikdy nebudou cutnat tak dobře. Recept je přitom jednoduchý.

Velikonoční sladká nadílka: trendy pochoutky i ověřená klasika
Svátky jara se rychle blíží, a proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, s jakými dobrotami je letos oslavíme. Chcete připravit trendy pohoštění, nebo se raději držíte osvědčené klasiky? Ani s jedním rozhodně nešlápnete vedle.

Poskládejte si sýrové prkénko a kombinujte chutě
Také vás při návštěvě Itálie nebo Francie okouzlila krásně servírovaná sýrová prkénka, nad nimiž se sbíhají sliny a jsou pastvou pro oči? Nechte se inspirovat jednoduchým návodem, jak dosáhnout chuťově i esteticky vyvážené kombinace surovin a překvapte...

Pusťte do jídelníčku více slunce: recept na vaječnou fritattu s lososem
Obrňte se proti šedým zimním dnům a doplňte jídelníček o potraviny bohaté na sluneční vitamín. Přezdívané „déčko“ dodáte tučnými rybami jako je tuňák, mečoun, makrela, sardinky či losos, vejci, mléčnými výrobky nebo snídaňovými cereáliemi.

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta dle Milady Charvátové (Video)
Podle babiččina receptu. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Palačinkový den: recept na prvotřídní palačinky s ananasem
Palačinky už dávno nejsou jen rychlým a jednoduchým pokrmem pro děti, jak tomu v našich končinách bývalo. Jde o světový trend v gastronomii, který nabízí neomezenou možnost kombinací chuťových i vizuálních vjemů.

Recept: ďábelská avokádová vejce se slaninou
Patří váš muž také mezi ty, kteří by se rádi zbavili pár přebytečných kil? Dopomozte mu k vysněnému cíli a připravte salát z čerstvých surovin. Nejenom, že si pochutná a doplní energii, navíc mu ale také pozvednete hladinu testosteronu.

Sýr je voňavý poklad na našem stole
Lahůdka, vášeň, delikatesa. To jsou jen některé ze spousty superlativů, používaných, když mluvíme o sýrech. Na našich stolech jsou už od nepaměti, není snad ani možné na několika řádcích přiblížit historii tohoto kulinářského zázraku.

Valentýnský recept: Jogurtová šarlota s jahodovým kompotem
Říká se, že láska prochází žaludkem. Na tom určitě něco bude. Přestože partnera nejspíše hýčkáte vaším kulinárním uměním po celý rok, zkuste ho překvapit i na Valentýna. Čím? Třeba lahodným dezertem od nadané Magdalény Murínové, která je členkou...