Recepty z české i světové kuchyně, stránka 21
Recepty s jablky: jablka pečeme v mandlovém koláči
Jablka jsou u nás dlouhodobě nejoblíbenější ovoce. Mají poměrně málo kalorií a naopak obsahují mnoho cenných výživných látek a vitaminů. Nejbohatším zdrojem těchto látek je slupka, proto bychom měli jíst jablka...
Recepty s rajčaty: letní rajčatový salát s mátou
Letní recepty s rajčaty jsou osvěžující, lehké a zdravé. Navíc podporujete české pěstitele, pokud dáte přednost dobře vyzrálým a čerstvým rajčatům. Rajčatový salát je výborná svačina i správně zvolená večeře.
Recepty s rajčaty: rajčata plněná kuskusem
Snadné recepty, které nenárokují mnoho vašeho času, ani surovin. Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.
Recepty s rajčaty: polévka z čerstvých rajčat
Vařit ze sezónních surovin je nejen moderní, ale i zdravé a cenově výhodné. Využijme proto nyní voňavá a čerstvá rajčata, kterými se to na zahrádkách, balkonech a v obchodech jenom hemží.
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Recepty s rajčaty: bruschetta s bazalkou, česnekem a rajčaty
V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např.
Sladké recepty: grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu
Receptů na grilování je opravdu mnoho, ale grilované jahodové špízy neděláte každý den... Vyzkoušejte jeden z letních receptů a použijte jahody z vlastní zahrady, nebo kupte ty české, budou chutnější, nežli ty dovezené.
Recepty z jahod: lahodný salát s kozím sýrem a jahodami
Některé recepty svým složením mohou vypadat až překvapivě, přesto, nebo právě proto jsou výtečné. Jahody se totiž skvěle hodí i do slaných salátů. Díky jejich kombinaci s baby špenátem, ořechy a kozím sýrem se budou vaše chuťové pohárky cítit jako v...
Sladké recepty plné jahod: tvarohové nočky s jahodovou omáčkou
Jahodová sezóna je v plném proudu. Přestože jsou čerstvé jahody naprosto dokonalé, můžeme si s nimi v kuchyni trochu pohrát. Jenom nezapomínejte, že ty nejlahodnější kousky si buď sami vypěstujete na zahrádce, nasbíráte na samosběru, nebo zakoupíte od...
Recepty, co voní po másle: domácí máslové housky
Recept na domácí máslové housky opravdu není složitý. Upéct domácí máslové housky opravdu není žádná věda. Stačí pár ingrediencí a za chvilku máte hotovo. Inspirujte se receptem...
Recepty, co voní po másle: skořicové máslové sušenky
Používat poctivé máslo v receptech se vyplatí. Chuť i vůni másla totiž nenahradí žádný ztužený margarín. Kvalitní máslo navíc organismu prospívá. Vyzkoušejte recept na klasické máslovky se skořicí...
Recepty z vajec se neomrzí: zapečená omeleta se sýrem a zeleninou
Recepty z vajec se opravdu neomrzí, již proto, že je jich tolik. Omeleta patří mezi nejpoblíbenější z nich. Zkuste omeletu, která vás zasytí a nadchne svou chutí i jednoduchostí přípravy.
Vejce a recepty: domácí žloutkový pudink
Vejce je potravina, která se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Chcete si udělat sladkou a jednoduchou mňamku? Pak vyzkoušejte recept na domácí žloutkový pudink...
Recepty na úpravu vajec: farmářský salát se ztraceným vejcem
Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné...
Recept na zeleninový salát s chlebovými krutony
Také už se nemůžete dočkat, až přijde sezona čerstvé zeleniny? Připravte si už teď svěží salát a doplňte ho křupavými krutony z českého chleba ovoněného stroužkem česneku. Věděli jste, že i chleby se prodávají s oceněním kvality?
Recept na cibulový koláč s chlebovou drobenkou
Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití. Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku.