Recepty z české i světové kuchyně, stránka 19

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Soutěžní recepty: připravte si povidlové taštičky a vyhrajte

Publikováno: 25.10.2016
Vaříte rádi a také rádi zkoušíte přípravu nových jídel? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a... Celý článek

Stašidelné recepty si pro nadcházející Halloween udělejte s dětmi

Publikováno: 22.10.2016
Poslední slunné podzimní dny se s námi pomalu loučí a přicházejí ty pravé plískanice a sychravé počasí. To si přímo říká o strašidelné mlsání, které nažene hrůzu dospělým i malým koledníkům, kteří vás navštíví na Halloween (31. 10.). Celý článek

Soutěžní recepty: připravte si steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou a vyhrajte

Publikováno: 21.10.2016
Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na... Celý článek

Farmářské polévky čtyř chutí: dobré suroviny a jednoduchá příprava

Publikováno: 9.09.2016
Sušení je nejstarším způsobem konzervace potravin a právě na tomto principu je založena výroba dehydratovaných polévek. Pokud dáváte přednost domácím poctivým surovinám, ale na dlouhé vaření zrovna nemáte čas, je pro vás řada Farmářských polévek tou... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Recepty z rybízu: jak rybíz jednoduše využít v kuchyni!

Publikováno: 30.07.2016
Rybíz očistěte a omyjte. Formu vyložte potravinářskou fólií. Žloutky smíchejte s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšlehejte ve vodní lázni do žluté pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky... Celý článek

Recepty bez lepku a v jednoduchém provedení

Publikováno: 19.07.2016
Bezlepkové recepty a ještě v jednoduchém provedení, to se počítá. Bez lepku, ale i bez konzervantů a glutamátu. Česká oblíbená rajská omáčka, stejně jako delikátní fermentovaná sojová omáčka vhodná k restovanému masu. Celý článek


Recepty na sladké i slané palačinky: palačinky jsou oblíbené a výtečné jídlo

Publikováno: 25.05.2016
Palačinky jsou oblíbené jídlo ve sladké nebo slané variantě, s náplní z ovoce, zeleniny, hub, masa i sýra. Receptů na palačinky je opravdu mnoho. Palačinka může být potřená marmeládou, plněná povidly, nebo tvarohem, nazdobená šlehačkou, nebo čokoládou,... Celý článek

Fotbal a hokej, letošní sportovní události si můžeme osladit

Publikováno: 12.05.2016
Tak a je to zase tady – největší sportovní svátky se blíží! Květen bude ve znamení Mistrovství světa v hokeji, červen pak bude patřit Mistrovství Evropy ve fotbale. Češi hokejem i fotbalem žijí, každý však fandí jiným způsobem. Celý článek

Recepty na grilování: s chutí grilujeme nejen maso, ovoce a zeleninu

Publikováno: 9.05.2016
Některé recepty na grilování známe všichni. Grilovat se dá nejen maso, ovoce a zelenina, je správný čas vyzkoušet i další recepty na grilování. Grilujeme také uzeniny, mleté maso a houby a další... Celý článek

Vejce nejsou jen velikonoční symbol, vejce jsou celoroční zdroj kvalitních bílkovin

Publikováno: 26.03.2016
Vejce, to je nejen symbol Velikonoc a nového života, ale hlavně výborné a výživné jídlo. Receptů na pokrmy z vajec je opravdu mnoho. Receptů na pokrmy z vajec je opravdu mnoho. Kdo by neznal hemenex, smažená vejce na cibulce, volská oka, omelety, vejce v. Celý článek

Jednoduché recepty z drůbeže: kuře na divoko s povidly

Publikováno: 16.03.2016
Recepty na přípravu drůbeže, konkrétně kuřete jsou jedny z nejoblíbenějších. V dnešní době vaříme racionálně a prakticky, přípravě pokrmů nechceme věnovat více času, než je zapotřebí. Celý článek

Velikonoční recept na vajíčkovou tlačenku

Publikováno: 25.02.2016
Zatím asi nejsme velikonočně naladěni, což nám nebrání inspirovat se velikonočními recepty. Jednoduchá velikonoční tlačenka vás všechny překvapí chutí, ale i vzhledem. Základem je o velikonocích nejčastěji používaná potravina – vejce. Celý článek

Jarní fazolky: recept na zelené fazolky se šunkou

Publikováno: 22.02.2016
Jarní recepty by měly být lehké do žaludku i na přípravu. Zelené fazolky připravíte jednoduše a pokud nejíte maso, šunku prostě vynecháte. Samotné fazolky mohou být lehkou svačinou, s přílohou pak dobrým obědem, nebo večeří. Celý článek

Velikonoční recept na slané chuťovky

Publikováno: 18.02.2016
Velikonoční recept na slané chuťovky je velmi jednoduchý, dobrý a ještě pěkně vypadá. Základní surovinou jsou přitom vejce, která k Velikonocům patří, jako symbol jara i znovuzrození. Celý článek

Zkuste velikonoční mazanec bez složitého těsta

Publikováno: 11.02.2016
Je pravda, že Velikonoce ještě nejsou úplně „za dveřmi“, ale je dobré promyslet, co a jakým způsobem letos připravíme sladkého. Receptů se dá najít spousta, vyzkoušejte ty jednodušší, ať i vy máte o Velikonocích dost času na zábavu a relaxaci! Celý článek