Recepty z české i světové kuchyně, stránka 20

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Poctivé rakvičky se šlehačkou Jany Charvátové (Video)

12.5.2019

Rakvičky pečené podle desítky let starého cukrářského receptu. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Jehněčí Tajine se sušeným ovocem a kuskusem

10.5.2019

Jehněčí maso se v českých kuchyních objevuje spíše sporadicky, ačkoliv v poslední době se s ním setkáváme čím dál častěji. Zkuste si ho i vy připravit podle jednoduchého receptu známého českého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Bramborový dort s máslovým krémem Evy Lohrové (Video)

5.5.2019

Dort s krémem a marmeládou je lahodný a vláčný. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Večeře s kámoši aneb chlapi sobě

30.4.2019

Pro muže je setkání v kruhu kámošů a známých, v takzvané chlapské společnosti, skvělou příležitostí se uvolnit. Ano, sice své drahé polovičky milujeme, ale každý ve skrytu duše víme, že o některých tématech a určitým způsobem se nejlépe mluví v čistě...


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Chřestová sezona začíná: zkuste recept podle předního českého šéfkuchaře

29.4.2019

Pokud hledáte inspiraci na recepty s chřestem, jehož sezona pomalu ale jistě začíná, pak určitě vyzkoušejte recept předního českého šéfkuchaře Marka Fichtnera. Bílý chřest s uzeným lososem, petrželová palačinka a pěna z Béarnské omáčky oslní vaše chuťové.

Recept: velikonoční polévka šmigrustovka

22.4.2019

Šmigru-co? Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům.




Žravé řezy se smetanou a mandarinkami od Martiny Vágnerové (Video)

21.4.2019

Piškot s krémem ze smetany, mandarinek a ovocného želé se na jazyku jen rozplyne. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Recept na velikonoční mazanec s jogurtem

21.4.2019

Věděli jste, že velikonoční mazanec nebo také velikonoční bochník, oblíbené sváteční pečivo ze sladkého kynutého těsta, patří mezi nejstarší druhy českého obřadního pečiva? Stejně jako nádivka se tradičně připravuje na Bílou sobotu, kdy končí půst.

Jarní recepty s ricottou: sladký krém i zapečené pirohy

20.4.2019

Ricotta je potravina bohatá na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou. Mimo to obsahuje snadno vstřebatelný vápník a vitaminy B1, B2, B3 a vitamin A, dále pak významné množství minerálních solí, především sodík, draslík a fosfor.

Ricotta – lehkost bytí na talíři

17.4.2019

Jarní vzduch, příjemné, stále se prodlužující dny, chuť servírovat na stůl něco čerstvého a lehkého: to je ideální konstelace pro ricottu. V mžiku vám pomůže vytvořit nápadité a neodolatelné recepty.

Velikonoční bochánky s anýzem upekla Jitka Pluhařová (Video)

14.4.2019

Je to starý recept jeptišek z Českého Dubu v Podještědí. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Recept na víkend: nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem

14.4.2019

Recept, který nedá moc práce, je chutný sytý a vyvážený? Vyzkoušejte ho jako nedělní oběd, nebo večeři, stojí za to. Kuchařem tohoto receptu je Josef Stružík...

Jarní recept: omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem

13.4.2019

Jarní recept na omeletu je nadýchaný, voňavý a zároveň sytý. Můžete ho připravit pro sebe, nebo své blízké jako snídani na vidličku, oběd, nebo večeři. Omeletu můžete podávat samotnou, s bramborami, nebo dobrým celozrnným pečivem.

Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená - Radek Kašpárek (Video)

6.4.2019

Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek. Byl víkendovým hostem Patricie Strouhalové. Více zjistíte zde:...

Jan Škraňka mluví o jídle z hmyzu a dává ochutnat Patricii Strouhalové (Video)

6.4.2019

Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, jsme byli živě u toho. Hostem Patricie Strouhalové byl i Jan Škraňka. Více zjistíte zde:...