Recepty z české i světové kuchyně, stránka 3

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Recepty z parní trouby: krůtí prsa nadívaná meruňkami

10.4.2021

Cibuli a meruňky smícháme v napařovací misce s plným dnem s máslem, sherry, solí, cayennským pepřem a připravujeme podle 1. kroku přípravy. Krůtí prsa nakrájíme tak, aby vznikl co největší plochý plátek masa. Paličkou na maso v potravinářské fólii rozklep

Vyzkoušejte recept na legendární masové kuličky v rajčatové omáčce

7.4.2021

Dochází vám inspirace, co k obědu? Pak rozhodně musíte vyzkoušet lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce. Připravíte je snadno a většinu ingrediencí najdete doma. Takže to bude vynikající oběd, který pořídíte snadno do hodiny

Korutanský rendlík se peče v Rakousku na Velikonoce (Video)

4.4.2021

Sladké kynuté pečivo s cukrem a skořicí, takzvaný Kärntner Reindling neboli korutanský rendlík, je v rakouských Korutanech symbolem Velikonoc. V malém pekařství připravuje až padesát rendlíků denně Georg Friesenbichler. Více:...

Netradiční velikonoční recepty: jogurtové košíčky s vanilkovým krémem

3.4.2021

Velikonoce bez vajec si nedovede představit asi nikdo. V tomto receptu je přidáme do těsta a zároveň použijeme jejich čokoládové varianty jako stylovou dekoraci na nadýchaném vanilkovém krému.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Velikonoční nádivka: recepty, které máme o Velikonocích nejraději

1.4.2021

Velikonoční nádivka patří mezi velikonoční recepty, které máme nejraději. Velikonoce v kuchyni jsou ve znamení zejména velikonočních vajec, velikonočních nádivek, velikonočních beránků, mazanců, pletýnek a dalších velikonočních receptů.

Velikonoční recepty netradiční: recept na muffiny na slano

1.4.2021

Velikonoční muffiny na slano z podle šéfkuchaře z pražského hotelu není tradičním receptem, ale o to je zajímavější. Muffiny budou vonět a chutnat anglickou slaninou a čedarem.




Recept na velikonoční mazanec, který o Velikonocích nesmí chybět

26.3.2021

Na velikonočním svátečním stole by rozhodně neměl chybět mazanec. A samozřejmě ten domácí je mnohem lepší nežli kupovaný. Nadýchaný, dobře propečený se spoustou mandlí a rozinek bude váš mazanec výborný k snídani i odpolednímu čaji či kávě.

Recept na šafránové arancini s citronovou majonézou

23.3.2021

Toto sicilské národní jídlo se tradičně připravuje v jižní Itálii na svátek Lucie. Malé kuličky, připomínající miniaturní pomeranče, skvostně propojují chuť rýže, mozzarelly, sušených rajčat a dalších delikates, vše obalené a osmažené.

Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba jehněčí kolínko na víně s višněmi

19.3.2021

Velikonoce se pomalu, ale jistě blíží. Proto si v následujícím receptu pohrajeme s jehněčím masem. Hlavní surovinou jsou sice jehněčí kolena, kořenová zelenina a také červené víno, ovšem podcenit byste neměli ani omáčku ze sušených višní, která celý...

Recepty z parní trouby: ovčí sýr v plášti z cukety

13.3.2021

Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky, vložíme do napařovací misky s perforovaným dnem. Ovčí sýr nakrájíme na proužky tloušťky 2 cm, osolíme a opepříme. Cuketu vyjmeme z napařovací misky. Ovčí sýr ovineme cuketou, osolíme a opepříme.

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami

12.3.2021

Pamatujete si, jak jste vašim dětem „ ujídali“ přesnídávky? Nebo když jste si na nich pochutnávali coby prcci ? Přestože jsou běžně k sehnání v obchodech, můžete zkusit změnu a připravit si vlastní ovocnou pochoutku.

Recept na velikonoční věnec z polohrubé mouky

11.3.2021

Odlijeme si trochu vlažného mléka a přidáme lžičku cukru a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Poté smícháme všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, do kterého podle chuti přidáme mandle nebo rozinky.

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: pečené kuřecí prso s bílým chřestem a holandskou omáčkou

6.3.2021

Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí, proto jsme tuto zeleninu zařadili do jednoho z receptů. Nejenže je vyhledávanou pochoutku gurmánů, ale také obsahuje mnoho důležitých látek pro náš organismus.

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: špaldová palačinka plněná pestem, zeleninou a žampiony

5.3.2021

Došla vám už „palačinková“ inspirace? Připravujete je ze stále stejného těsta, a dokonce už ani neobměňujete suroviny, které je dokonale dochutí? Nabízíme vám recept, v jehož základu je místo klasické pšeničné mouky stále oblíbenější špaldová a také...

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě

3.3.2021

Venku už pomalu teploty stoupají, proto nastal čas připravit si nepečený dort provoněný a proslazený ovocem. Aby byl opravdu jemný, přimíchali jsme k tvarohu také smetanu ke šlehání. Dort lemují piškoty namočené ve šťávě z broskví a v griotce.