Recepty z české i světové kuchyně, stránka 2

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recepty našich babiček: slaná bramborová buchta z Rokycanska

Publikováno: 7.08.2019
Tradiční recept našich babiček je jako vždy snadný a v téhle jednoduchosti je krása i plno chuti. Máte-li chuť na něco malého – třeba na nějaký koláč, ale spíš „naslano“ – máme pro vás tip! Nechte se inspirovat regionálním receptem na bramborovou buchtu.. Celý článek

Sladké zelníky Jitky Minářové (Video)

Publikováno: 4.08.2019
Zelníky chutnají jako jablečné koláče, zelí v nich nepoznáte. Více na www.pochoutkovyrok.cz Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.cz Celý článek

Kuře na plechovce od piva

Publikováno: 3.08.2019
Léto přímo vyzývá ke grilování. Aby byl výsledek vynikající, musí být kvalitní nejen ingredience, ale i recepty. Ty nejlepší pocházejí z Mekky grilování – z USA, konkrétně z Kentucky, odkud je přivezl Kraig Casebier, majitel kadeřnického salónu s... Celý článek

Smažené dršťky s listovým salátem

Publikováno: 1.08.2019
Drštky známe spíše v polévkové úpravě, ale výborně se hodí i na smažení. V netradiční úpravě nám je představil Hugo Hromas v pořadu Ze dvora na Streamu. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Recepty našich babiček: bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou

Publikováno: 30.07.2019
Naše babičky vařily jednoduše a moc dobře věděly, co je dobré. Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert. Celý článek

Trinxat s kapustou, kaprem, uzeným bůčkem a hříbky

Publikováno: 28.07.2019
Recept je původem z Pyrenejí a samotný název Trinxat znamená „mačkat“. A jelikož jsou základem receptu brambory, pak asi nebude překvapením, že základem cizokrajného receptu jsou u nás velmi oblíbené šťouchané brambory. Celý článek


Letní recepty z čerstvých surovin: cuketový krém

Publikováno: 28.07.2019
Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Celý článek

Recepty na letní víkend: lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

Publikováno: 27.07.2019
Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše, maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz (z... Celý článek

Bramborová omeleta s mléčným selátkem

Publikováno: 26.07.2019
Zkuste si na ohni připravit skvělou bramborou omeletu se selátkem, podle Hugo Hromase, kterého můžete vidět v pořadu Ze dvora na Streamu. Recepty jsou nejen oku lahodící, ale i naprosto skvěle chutnají. Celý článek

Recepty z brambor: bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou

Publikováno: 26.07.2019
Recepty z brambor jsou velmi početné. Brambory jsou v kuchyni opravdu univerzální. Lze je smažit, péct, vařit, odšťavnit apod., stejně tak je můžete připravit na slaný či sladký způsob. Celý článek

Letní grilování po americku: Kovbojské vepřové kotlety s restovanou zeleninou

Publikováno: 25.07.2019
Budeme potřebovat na kovbojské vepřové kotlety: vepřové kotlety grilovací koření máslo třtinový cukr bourbon s medovou příchutí worcester chilli omáčka med hořčice Restovaná zelenina: česnek cibule rajče červená paprika zelená paprika žlutá paprika lilek. Celý článek

Naše babičky věděly, co je dobré: recept na rebarborové koláčky

Publikováno: 25.07.2019
Zkuste osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly. Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují výborně. Využili jsme i v minulosti lehce opomíjenou a znovu objevenou a opěvovanou... Celý článek

Dýňové kari v patisonu s kroketami a salsou

Publikováno: 23.07.2019
Velmi netradiční recept připravený z patisonu a dýní doplněný výbornými krokety z mangoldu a lahodnou salsu romesco musíte vyzkoušet. Pestré bezmasé menu sestavil oblíbený kuchař Hugo Hromas. Celý článek

Přesňáky Magdaleny Legáthové (Video)

Publikováno: 21.07.2019
Lokše plné povidel s mákem podle receptu ze Slovácka. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Letní recepty: selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou

Publikováno: 18.07.2019
Zemáky, erteple, zemská jablka, grule, okroše nebo bandury. To všechno jsou v různých nářečích brambory, které jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jsou lehce stravitelné, neobsahují tuk a téměř žádné bílkoviny. Celý článek