Recepty z české i světové kuchyně, stránka 2

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Rady a tipy, jak na ryby v kuchyni

Publikováno: 11.07.2020
Kdo není zvyklý jíst ryby odmalička, málokdy si k nim najde cestu. Proč? Jedním z možných důvodů je přirozený respekt z jejich zpracování. Tuto obavu často podporují i kulinární soutěže, kde bývá jejich vykosťování velikou výzvou pro amatérské kuchaře. Celý článek

Recept na nadýchanou letní roládu s jahodami

Publikováno: 7.07.2020
Recept na nadýchanou letní roládu s jahodami. Čas: 30 minut Ingredience: Na roládu 3 Dr. Vejce s vitamínem D špetka soli 90 g krystalového cukru 60 g hladké pšeničné mouky 60 g polohrubé pšeničné mouky 3 lžíce rozpuštěného másla 2 lžíce vody Na krém&h Celý článek

Jak voní a chutná červen: cuketové zoodles se špenátovým pestem

Publikováno: 28.06.2020
Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Celý článek

Jak voní a chutná červen: pečený pstruh s koprem a brambory

Publikováno: 27.06.2020
Ryba připravovaná na ohni je sice jedinečná, ale pokud k tomu nemá člověk ideální podmínky, nepohrdne ani tou pečenou z trouby. Záleží samozřejmě na její kvalitě i způsobu přípravy. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Jak voní a chutná červen: zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Publikováno: 22.06.2020
Čeho není nikdy dost? Jednoduchých, rychlých a neskutečně dobrých receptů! Jedním z nich jsou právě naše brambory, které jenom zapečete s plísňovým sýrem a brokolicí. Posledně jmenovaná zelenina je mj. Celý článek

Jak voní a chutná červen: rajčatový salát s kozím sýrem

Publikováno: 15.06.2020
Jaro pomalu, ale jistě předává své otěže létu. Jak se tato změna projeví na našich chuťových preferencích? Nejspíše si budeme více libovat v čerstvé sezónní zelenině vypěstované v našich krajích. Celý článek


Ryby, brambory a rajčata: skvělý letní a lehký oběd

Publikováno: 13.06.2020
Snídani sněz sám a o oběd se rozděl s přítelem, říká jedno české přísloví. Přestože je to myšleno s ohledem na velikost porce, možná jste se zamysleli, čím byste pohostili své blízké. Celý článek

Chřestová sezóna je tu: recept na zelený chřest s citronovou omáčkou

Publikováno: 31.05.2020
Křehký a voňavý chřest byl dříve delikatesou pro vyvolené, ale dnes si ho můžeme vychutnat všichni. Je plný kyseliny listové a vitamínů C a A. Snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak a zlepšuje látkovou výměnu. Celý článek

Jarní recepty: chřestový salát se slaninou a sázeným vejcem

Publikováno: 25.05.2020
Gurmáni jsou nadšení, chřestová sezóna je v plném proudu! Proto by byl hřích nezahrnout ho do nějakého lákavého receptu. Tato zelenina je plná vitaminů a minerálů (C, E). Přináší našemu organismu řadu benefitů. Celý článek

Jarní recepty: svačinové jogurtové sušenky

Publikováno: 24.05.2020
Sušenek není nikdy dost. Obzvlášť tehdy, když máte malé děti. Představují svačinku, kterou sbalíte do pytlíku nebo dózičky a vezmete ji s sebou na hřiště, na nákup, na procházku, zkrátka kamkoliv. Celý článek

Jarní recepty: jogurtový dort s jahodami

Publikováno: 23.05.2020
Jahody jsou snad všude, kam se podíváte. Proto se úplně nabízí zakomponovat je do nějakého lehkého svěžího dezertu. Rudé plody nejoblíbenějšího ovoce nejsou jenom dobré, ale dodávají také našemu tělu široké spektrum vitaminů, minerálů a antioxidantů. Celý článek

Jarní recepty: brokolicový krém s jogurtem

Publikováno: 22.05.2020
Když potřebujete rychlý oběd nebo večeři, chcete se příjemně prohřát, ale nezaplácnout si žaludek, uvařte si polévku. Náš brokolicový krém s jogurtem vám dodá sílu, energii a zároveň pocit lehkosti. Celý článek

Jarní recepty: ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem

Publikováno: 21.05.2020
Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým& Celý článek

Právě je čas rebarbory: recept na rebarborový koláč

Publikováno: 18.05.2020
Rebarbora neboli reveň není příliš známou zeleninou. Její obliba stoupá a právě teď je její nejlepší čas. Načervenalé stonky se sklízí od dubna do června, po svatém Janu (26. 6.) byste ji už trhat neměli. Celý článek

Májové recepty: vafle z jogurtového těsta s jahodami

Publikováno: 15.05.2020
Máte doma vaflovač? Že už jste ho hodně dlouho nepoužívali? Teď je ta správná doba ho znovu oprášit. Zavzpomínejte si na časy, kdy jste si připravovali vafle téměř každý den. Máme pro vás totiž naprosto jednoduchý recept, s nímž vám mohou pomoci i vaše&he Celý článek