Recepty z české i světové kuchyně, stránka 5

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Jan Škraňka mluví o jídle z hmyzu a dává ochutnat Patricii Strouhalové (Video)

Publikováno: 6.04.2019
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, jsme byli živě u toho. Hostem Patricie Strouhalové byl i Jan Škraňka. Více zjistíte zde:... Celý článek

Originální recept: lahodný bramborovo-cizrnový krém

Publikováno: 2.04.2019
Jarní jídelníček by nám měl dodat energii a být lehce stravitelný. Zkustete uvařit podle receptu juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem bude tento lahodný krém... Celý článek

Bratislavské rohlíčky pana Dubčeka upekla Zdena Jedličková (Video)

Publikováno: 31.03.2019
Sladké bratislavské rohlíčky plné oříškové i tvarohové náplně. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Jaro chce odlehčenčený jídelníček: recept na originální salát

Publikováno: 29.03.2019
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Originální recept na norskou rybí polévku

Publikováno: 27.03.2019
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila... Celý článek

Sezóna medvědího česneku je tu! Tyto recepty dělají zázraky

Publikováno: 22.03.2019
Na mnoha místech Česka už roste medvědí česnek. Pokud nemáte oblíbenou lokalitu nebo se bojíte záměny s jedovatou rostlinou, nezoufejte. Bylinu bude po celé jaro možné zakoupit na různých trzích. Načerpejte inspiraci z našich receptů. Celý článek


Úžasné domácí rohlíky: snadné, jemné a lahodné

Publikováno: 16.03.2019
Proč pečivo na víkend kupovat, když můžete rodinu překvapit vlastnoručně upečenými rohlíčky? Jednou ochutnáte a uvidíte, že ty kupované už vám nikdy nebudou cutnat tak dobře. Recept je přitom jednoduchý. Celý článek

Velikonoční sladká nadílka: trendy pochoutky i ověřená klasika

Publikováno: 13.03.2019
Svátky jara se rychle blíží, a proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, s jakými dobrotami je letos oslavíme. Chcete připravit trendy pohoštění, nebo se raději držíte osvědčené klasiky? Ani s jedním rozhodně nešlápnete vedle. Celý článek

Poskládejte si sýrové prkénko a kombinujte chutě

Publikováno: 12.03.2019
Také vás při návštěvě Itálie nebo Francie okouzlila krásně servírovaná sýrová prkénka, nad nimiž se sbíhají sliny a jsou pastvou pro oči? Nechte se inspirovat jednoduchým návodem, jak dosáhnout chuťově i esteticky vyvážené kombinace surovin a překvapte... Celý článek

Pusťte do jídelníčku více slunce: recept na vaječnou fritattu s lososem

Publikováno: 8.03.2019
Obrňte se proti šedým zimním dnům a doplňte jídelníček o potraviny bohaté na sluneční vitamín. Přezdívané „déčko“ dodáte tučnými rybami jako je tuňák, mečoun, makrela, sardinky či losos, vejci, mléčnými výrobky nebo snídaňovými cereáliemi. Celý článek

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta dle Milady Charvátové (Video)

Publikováno: 4.03.2019
Podle babiččina receptu. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Palačinkový den: recept na prvotřídní palačinky s ananasem

Publikováno: 4.03.2019
Palačinky už dávno nejsou jen rychlým a jednoduchým pokrmem pro děti, jak tomu v našich končinách bývalo. Jde o světový trend v gastronomii, který nabízí neomezenou možnost kombinací chuťových i vizuálních vjemů. Celý článek

Recept: ďábelská avokádová vejce se slaninou

Publikováno: 21.02.2019
Patří váš muž také mezi ty, kteří by se rádi zbavili pár přebytečných kil? Dopomozte mu k vysněnému cíli a připravte salát z čerstvých surovin. Nejenom, že si pochutná a doplní energii, navíc mu ale také pozvednete hladinu testosteronu. Celý článek

Sýr je voňavý poklad na našem stole

Publikováno: 18.02.2019
Lahůdka, vášeň, delikatesa. To jsou jen některé ze spousty superlativů, používaných, když mluvíme o sýrech. Na našich stolech jsou už od nepaměti, není snad ani možné na několika řádcích přiblížit historii tohoto kulinářského zázraku. Celý článek

Valentýnský recept: Jogurtová šarlota s jahodovým kompotem

Publikováno: 14.02.2019
Říká se, že láska prochází žaludkem. Na tom určitě něco bude. Přestože partnera nejspíše hýčkáte vaším kulinárním uměním po celý rok, zkuste ho překvapit i na Valentýna. Čím? Třeba lahodným dezertem od nadané Magdalény Murínové, která je členkou... Celý článek