Recepty z české i světové kuchyně, stránka 5

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recepty vonící po másle: vepřová panenka se šalvějovým máslem

Publikováno: 9.06.2017
Recepty, kde máslo hraje nazastupitelnou roli je více nežli hodně. Jakmile vstoupíte do místnosti, kterou prolíná libá máslová vůně, zmocní se vás pocit připravovanou dobrotu ihned ochutnat. Celý článek

Recepty z vajec se neomrzí: zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

Publikováno: 17.04.2017
Recepty z vajec se opravdu neomrzí, již proto, že je jich tolik. Omeleta patří mezi nejpoblíbenější z nich. Zkuste omeletu, která vás zasytí a nadchne svou chutí i jednoduchostí přípravy. Celý článek

Vejce a recepty: domácí žloutkový pudink

Publikováno: 12.04.2017
Vejce je potravina, která se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Chcete si udělat sladkou a jednoduchou mňamku? Pak vyzkoušejte recept na domácí žloutkový pudink... Celý článek

Recepty na úpravu vajec: farmářský salát se ztraceným vejcem

Publikováno: 11.04.2017
Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Recept na zeleninový salát s chlebovými krutony

Publikováno: 30.03.2017
Také už se nemůžete dočkat, až přijde sezona čerstvé zeleniny? Připravte si už teď svěží salát a doplňte ho křupavými krutony z českého chleba ovoněného stroužkem česneku. Věděli jste, že i chleby se prodávají s oceněním kvality? Celý článek

Recept na cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Publikováno: 24.03.2017
Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití. Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Celý článek


Skvělá večeře, oběd, nebo svačina: topinka s hovězím steakem a žampiony

Publikováno: 20.03.2017
Topinka, to je jedno z klasických chlebových jídel. Ale ne vždy musí být jen s česnekem a pikantní pomazánkou. Připravili jsme recept, kde se na křupavé topince potkávají listy čerstvého špenátu, žampiony restované na cibulce a chuť luxusu tomuto jinak... Celý článek

3 tipy na nápaditou svačinu, která je zdravá a bude chutnat

Publikováno: 16.03.2017
Hledáte tip, jak obohatit svoji běžnou svačinu? Připravili jsme pro vás tři, které máme nejradši. A jaký z nich je podle vašeho gusta? Zakousněte se do čerstvého chleba s křupavou kůrkou a je už jen na vás, jestli se vám na jazyku rozprostře svěží chuť... Celý článek

Recept na holandský řízek s eidamem

Publikováno: 16.02.2017
Máte rádi kombinaci mletého masa a sýra? Pak by ve vaší kuchařce neměl chybět recept na holandský řízek, který mají hodně v oblibě i děti. Pokud se vám líbí, že po rozkrojení řízečku sýr krásně vyteče, použijte při přípravě pokrmu tučnější variantu... Celý článek

Svačina, nebo večeře: tvarohová pomazánka s eidamem a česnekem

Publikováno: 14.02.2017
Co nosili drvoštěpi do lesa, aby měli pořádně vydatnou a výživnou svačinu? Čerstvý chleba s domácí tvarohovou pomazánkou. Přidejte do ní trochu eidamu s česnekem a hnedle máte připravenou chutnou, vyváženou a poměrně lehkou večeři. Celý článek

Recept na víkend: krémová česnečka se sýrovým chipsem

Publikováno: 10.02.2017
Na česnečku existuje nepřeberné množství receptů od její klasické „kocovinové“ verze až po hutnou smetanovou. V následujícím receptu bude česnečka povýšena na slavnostní nedělní oběd, a to nejen díky lahodné krémové konzistenci, ale i úžasným sýrovým... Celý článek

Recept na rajskou omáčku doplňte větvičkou tymiánu

Publikováno: 26.01.2017
Rajská omáčka - pro mnohé je recept na tu správnou a poctivou rajskou od dětství jeden z nejoblíbenějších. Ta správná chuť spočívá ve vyváženosti sladké a kyselé, v provařenosti omáčky a v dobré přípravě správného masa. Celý článek

Recept na víkend: pivní marináda na maso

Publikováno: 20.01.2017
Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici. Ale máme vyzkoušeno, že s ní chutná skvěle i kuřecí maso. Celý článek

Originální recepty s kečupem: vegetariánský koláč

Publikováno: 13.01.2017
Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A tento slaný koláč vypadá přímo nádherně, co myslíte? Výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a upečený je doslova za pár minut. Celý chutná po rajčatech, která koláč obohacují o tolik prospěšný antioxidant... Celý článek

Sváteční recepty na vánoční pečení: pekanový koláč

Publikováno: 21.12.2016
Šéfkuchař Michal Nikodém je milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech. „Ačkoliv je v dnešní době módní vynechávat ve stravě lepek nebo třeba mléko, já sám si nedovedu představit, že bych. Celý článek