Recepty z české i světové kuchyně, stránka 6

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Sváteční recepty vhodné i na Vánoce: krůtí s jablkem a kurkumou

Publikováno: 16.12.2016
Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v... Celý článek

Vánoční klasika netradičně: recepty na nápaditý bramborový salát

Publikováno: 16.12.2016
Bramborový salát s ananasem, krabím masem a kari500 g brambor,250 g krabích tyčinek, 100 g ananasu, 50 g pórku, 80 g kukuřice, 180 ml tatarské omáčky, sůl, pepř, kari koření (nemusí... Celý článek

Vánoční bramborový salát: lahodný recept se šunkou

Publikováno: 17.11.2016
Bramborový salát máme spojený s Vánočními svátky a zejména se Štědrým dnem. Většinou se dělá ve velké množství. Jako příloha se podává ke štědrovečerní rybě, nebo smaženému řízku, výtečný je několik dní naleželý samotný, nebo s pečivem. Celý článek

Recept na správné šunkofleky

Publikováno: 12.11.2016
Asi se vám už stalo, že jste do nějakého zapečeného jídla použili místo šunky nějaký levnější salám. Řekli jste si, že je to jedno, stejně tam ta chuť příliš nevynikne. Nicméně mlsnější jazýček by to nejspíše poznal. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Soutěžní recepty: připravte si slaný koláč se sýrem, cuketou a lososem a vyhrajte

Publikováno: 28.10.2016
Chcete připravit něco dobrého a zrovna vás nenapadá, co by to mohlo být? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu... Celý článek

Soutěžní recepty: připravte si povidlové taštičky a vyhrajte

Publikováno: 25.10.2016
Vaříte rádi a také rádi zkoušíte přípravu nových jídel? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a... Celý článek


Stašidelné recepty si pro nadcházející Halloween udělejte s dětmi

Publikováno: 22.10.2016
Poslední slunné podzimní dny se s námi pomalu loučí a přicházejí ty pravé plískanice a sychravé počasí. To si přímo říká o strašidelné mlsání, které nažene hrůzu dospělým i malým koledníkům, kteří vás navštíví na Halloween (31. 10.). Celý článek

Soutěžní recepty: připravte si steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou a vyhrajte

Publikováno: 21.10.2016
Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na... Celý článek

Farmářské polévky čtyř chutí: dobré suroviny a jednoduchá příprava

Publikováno: 9.09.2016
Sušení je nejstarším způsobem konzervace potravin a právě na tomto principu je založena výroba dehydratovaných polévek. Pokud dáváte přednost domácím poctivým surovinám, ale na dlouhé vaření zrovna nemáte čas, je pro vás řada Farmářských polévek tou... Celý článek

Recepty z rybízu: jak rybíz jednoduše využít v kuchyni!

Publikováno: 30.07.2016
Rybíz očistěte a omyjte. Formu vyložte potravinářskou fólií. Žloutky smíchejte s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšlehejte ve vodní lázni do žluté pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky... Celý článek

Recepty bez lepku a v jednoduchém provedení

Publikováno: 19.07.2016
Bezlepkové recepty a ještě v jednoduchém provedení, to se počítá. Bez lepku, ale i bez konzervantů a glutamátu. Česká oblíbená rajská omáčka, stejně jako delikátní fermentovaná sojová omáčka vhodná k restovanému masu. Celý článek

Recepty na sladké i slané palačinky: palačinky jsou oblíbené a výtečné jídlo

Publikováno: 25.05.2016
Palačinky jsou oblíbené jídlo ve sladké nebo slané variantě, s náplní z ovoce, zeleniny, hub, masa i sýra. Receptů na palačinky je opravdu mnoho. Palačinka může být potřená marmeládou, plněná povidly, nebo tvarohem, nazdobená šlehačkou, nebo čokoládou,... Celý článek

Fotbal a hokej, letošní sportovní události si můžeme osladit

Publikováno: 12.05.2016
Tak a je to zase tady – největší sportovní svátky se blíží! Květen bude ve znamení Mistrovství světa v hokeji, červen pak bude patřit Mistrovství Evropy ve fotbale. Češi hokejem i fotbalem žijí, každý však fandí jiným způsobem. Celý článek

Recepty na grilování: s chutí grilujeme nejen maso, ovoce a zeleninu

Publikováno: 9.05.2016
Některé recepty na grilování známe všichni. Grilovat se dá nejen maso, ovoce a zelenina, je správný čas vyzkoušet i další recepty na grilování. Grilujeme také uzeniny, mleté maso a houby a další... Celý článek

Vejce nejsou jen velikonoční symbol, vejce jsou celoroční zdroj kvalitních bílkovin

Publikováno: 26.03.2016
Vejce, to je nejen symbol Velikonoc a nového života, ale hlavně výborné a výživné jídlo. Receptů na pokrmy z vajec je opravdu mnoho. Receptů na pokrmy z vajec je opravdu mnoho. Kdo by neznal hemenex, smažená vejce na cibulce, volská oka, omelety, vejce v. Celý článek