Recepty z české i světové kuchyně, stránka 8

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recept na špagety carbonara, po kterých nepřiberete

Publikováno: 30.09.2015
Klasické těstoviny jsou velmi kalorické. Zkuste zeleninové špagety, které nemají téměř žádné kalorie. Těstoviny Perfect Pasta se skládají pouze z vody (96 %) a látky zvané Glukomannan (3,8 %), což je rozpustná vláknina, které jsou připisovány... Celý článek

Recept na jahodový dort s korpusem z kukuřičných lupínků

Publikováno: 7.08.2015
Druh korpusu často používaný na cheesecake se dá využít i v tomto receptu. Na rozdíl od máslových sušenek, které bývají jeho součástí, zkuste použít kukuřičné lupínky Kellogg´s Corn Flakes. Celý článek

Recept na cookies sušenky s kousky čokolády: zdravé mlsání pro celou rodinu

Publikováno: 31.07.2015
Recept na cookies sušenky s kousky čokolády: zdravé mlsání pro celou rodinu. Děti milují sladké. Místo dortů nebo pochoutek z fast foodu jim můžete dopřát zdravé a křupavé mlsání, které jim nenaruší metabolismus. Děti můžete zároveň zapojit do výroby. Celý článek

Letní dobroty z ovoce: sladké pokušení nejen pro ženy

Publikováno: 6.07.2015
Letní dobroty a sladké pokušení nejen pro ženy mají podobu čerstvého ovoce. Ovocné dobroty, mňamky a mlsoty můžeme vytvořit ze všeho, co právě aktuálně zraje a je čerstvé - jahody, maliny, borůvky, broskve a meruňky, melouny, ale i banány a ananas. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Recept na skopové podle Jana Nerudy

Publikováno: 3.07.2015
Recept na jehněčí podle Jana Nerudy. Jehněčí a skopové maso je u nás stále nedoceněné. Je to škoda, protože z receptů a chutných úprav není možné si nevybrat. To, že je skopové pochoutka věděl i Jan Neruda, který mu věnoval báseň. Celý článek

Letní recepty: RAW mrkvová polévka s pomerančovou šťávou

Publikováno: 5.06.2015
Letní recepty: RAW mrkvová polévka s pomerančovou šťávou. Recepty pro tyto horké dny vybíráme lehké, osvěžující a plné vitamínů. Přesně takový je recept na mrkvovou polévku s pomerančovou šťávou, zázvorem a kešu oříšky. Celý článek


Recepty na řízky: šťavnaté řízky nejen smažené

Publikováno: 8.05.2015
Recepty na řízky: šťavnaté řízky nejen smažené. Obalený, smažený a přitom šťavnatý řízek s citronovým plátkem - to je nejčastější představa ideálního řízku. Řízky ale nemusí být jen smažené v trojobalu (nebo naruby *), řízek známe i přírodní, plněný,... Celý článek

Recepty z medvědího česneku: ochutnejte zdravý medvědí česnek, má sezónu

Publikováno: 16.04.2015
Recepty z medvědího česneku: ochutnejte zdravý medvědí česnek, má sezónu. Chutná a voní jako česnek, ale česnek to není. Co je to? Ještě před pár lety by většina Čechů jistojistě tápala a odpověď by nenašla. V posledních letech ovšem rychle... Celý článek

Inspirujte se netradičními velikonočními zvyky ještě dnes

Publikováno: 5.04.2015
Máte nachystanou pomlázku, namalovaná vajíčka a upečený mazanec? Ne ve všech zemích s touto výbavou obstojíte. V dnešním článku se podíváme, jak se slaví Velikonoce ve světě. Tradiční křesťanský svátek slouží věřícím k připomenutí biblického zachycení... Celý článek

Recepty na víkend: RAW recept na banánové palačinky

Publikováno: 27.03.2015
Zkuste RAW recept na víkend - udělejte si banánové palačinky s citronovým krémem. RAW dezerty jsou chutné, zdravé a připravované vždy z čerstvých surovin. Nenajdete v nich žádný rafinovaný cukr a tak máte jistotu, že po nich nepřiberete. Celý článek

Zdravý jarní jídelníček: zkuste to s RAW

Publikováno: 25.03.2015
Zdravý jarní jídelníček: zkuste to s RAW. Jaro volá po detoxikaci organismu? Vyzkoušejte RAW! RAW strava není jenom výstřelek moderní doby, je to prostě jídlo. Zdravé, chutné, syté a navíc po něm zhubnete. Celý článek

Velikonoční beránek: velikonočního beránka zkuste makového s bílou polevou

Publikováno: 16.03.2015
Velikonoční beránek: velikonočního beránka zkuste makového s bílou polevou. Sladký beránek je tradičním symbolem českých Velikonoc a rozhodně nesmí chybět na žádném stole. Každý jistě zná recepty z piškotového, šlehačkového nebo biskupského těsta, v... Celý článek

Recepty na víkend: tentokrát jednoduše zabalte závin se slaninou a špenátem

Publikováno: 17.10.2014
Recepty na víkend nemusí zabrat moc času. Tentokrát pro vás máme opravdu jednoduchý tip na víkendový oběd, nebo večeři: jednoduše zabalte závin se slaninou a špenátem. Uvidíte, že se jedná o chutné jídlo, které nezklame. Celý článek

Recepty na víkend: guláš a tentokrát s houbami

Publikováno: 3.10.2014
Mezi již tradiční recepty na víkend patří určitě guláš. Guláš je základ a každá dobrá kuchařka ho umí výborný. Druhů gulášů je velké množství. My zůstaneme u klasiky: u hovězího guláše, tentokrát s houbami, které stále ještě v lesích rostou. Celý článek

Recepty na víkend: tentokrát houbové karbanátky

Publikováno: 19.09.2014
Recepty na víkend v podobě houbových karbanátků jsou v těchto dnech aktuální. Houby nám rostou možná v každém lese. Do receptu můžeme použít směs hub, které jsme zvyklí sbírat. Mohou to být hřibovité houby, klouzky, bedly i další houby. Celý článek