Recepty z české i světové kuchyně, stránka 8

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recept z čerstvého ovoce: meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Publikováno: 31.08.2019
K nedělnímu obědu se můžeme pustit do přípravy meruňkových knedlíků z tvarohového těsta, které jsou neuvěřitelně jednoduché a zároveň neskutečně dobré... Celý článek

Recepty z čerstvé ovoce: jednoduché a plné chuti

Publikováno: 29.08.2019
V srpnu jsme se pustili do osvědčených, léty prověřených receptů, které jsme lehce vylepšili. Zkusili jsme i něco nového, vypůjčeného ze vzdálenějších krajin. Jako vždy jsme však sáhli po co možná nejkvalitnějších ingrediencích a čerstvých surovinách z... Celý článek

Dort Pavlova od paní Evy Flídrové (Video)

Publikováno: 26.08.2019
Křehký dort, který je plněný šlehačkou a čerstvým ovocem. Více na www.pochoutkovyrok.cz Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas... Celý článek

Houbové recepty: chlebová polévka s houbami a sýrem

Publikováno: 22.08.2019
Protože hub jsou teď plné lesy, konečně si můžeme připravovat houbová jídla, podle houbových receptů. Vyzkoušejte i ty méně tradiční, jako je recept na chlebovou polévku s houbami a sýrem... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Tip na sladkou snídani: makové palačinky s tvarohem a višněmi

Publikováno: 20.08.2019
Vyzkoušejte třeba o víkendu recept na sladkou snídani. Servírovat ji v sobotu, nebo neděli můžete třeba přímo do postele! Chutově se bude doplňovat kyselejší chuť višní se sladkým tvarohem i makovými palačinkami. Celý článek

Houbové recepty: sýrový dort s hříbky

Publikováno: 16.08.2019
Je správný čas jít do lesa na houby, protože už konečně rostou! Na recept, který není složitý budete potřebovat čerstvé hříbky, dobrý sýr, mouku, vejce a mléko a můžete podávat sýrový dort s houbami. Celý článek


Italské recepty z hub: gnocchi z ricotty a sýru s houbovou omáčkou

Publikováno: 15.08.2019
Zapršelo na vekém území celé země a proto už někde začaly růst houby. A tam, kde ještě nerostou určitě také začnou růst. Proto můžeme začít plánovat recepty z čerstvých hub a můžeme vyzkoušet i ty méně tradiční - třeba houbové italské. Celý článek

Letní recepty na makové dobroty: makové krekry s quacamole

Publikováno: 13.08.2019
Čas letních garden party je tady. Dejte si pauzu od grilovaného masa a připravte svěží lehké zobání ve stylu nachos, recept na makové krekry s quacamole se kterým zazáříte. Celý článek

Letní recepty na makové dobroty: raw dort s čerstvým ovocem a oříšky

Publikováno: 10.08.2019
Připravte si letní recepty na makové dobroty. Základem receptů je lahodný mák, který má charakteristickou nasládlou chuť a vůni. Pro přípravu receptů proto vybírejte ten český, který je kvalitní. S výběrem vám pomůže cechovní norma. Celý článek

Recepty našich babiček: slaná bramborová buchta z Rokycanska

Publikováno: 7.08.2019
Tradiční recept našich babiček je jako vždy snadný a v téhle jednoduchosti je krása i plno chuti. Máte-li chuť na něco malého – třeba na nějaký koláč, ale spíš „naslano“ – máme pro vás tip! Nechte se inspirovat regionálním receptem na bramborovou buchtu.. Celý článek

Sladké zelníky Jitky Minářové (Video)

Publikováno: 4.08.2019
Zelníky chutnají jako jablečné koláče, zelí v nich nepoznáte. Více na www.pochoutkovyrok.cz Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.cz Celý článek

Kuře na plechovce od piva

Publikováno: 3.08.2019
Léto přímo vyzývá ke grilování. Aby byl výsledek vynikající, musí být kvalitní nejen ingredience, ale i recepty. Ty nejlepší pocházejí z Mekky grilování – z USA, konkrétně z Kentucky, odkud je přivezl Kraig Casebier, majitel kadeřnického salónu s... Celý článek

Smažené dršťky s listovým salátem

Publikováno: 1.08.2019
Drštky známe spíše v polévkové úpravě, ale výborně se hodí i na smažení. V netradiční úpravě nám je představil Hugo Hromas v pořadu Ze dvora na Streamu. Celý článek

Recepty našich babiček: bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou

Publikováno: 30.07.2019
Naše babičky vařily jednoduše a moc dobře věděly, co je dobré. Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert. Celý článek

Trinxat s kapustou, kaprem, uzeným bůčkem a hříbky

Publikováno: 28.07.2019
Recept je původem z Pyrenejí a samotný název Trinxat znamená „mačkat“. A jelikož jsou základem receptu brambory, pak asi nebude překvapením, že základem cizokrajného receptu jsou u nás velmi oblíbené šťouchané brambory. Celý článek