Recepty z české i světové kuchyně, stránka 9

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Recepty z regionů: řízek z mletého masa s česnekovým sýrem a uzenou bramborovou kaší

6.12.2020

Přemýšleli jste někdy, jestli znáte dobře místo, kde právě žijete? Nejen krajinu a okolí, ale třeba také místní potraviny, regionální delikatesy? Přestože už jsou nejspíše některé z nich na seznamu vašich oblíbených, zkuste se příště v obchodě nebo na...

Jaká vánoční linecká kolečka by upekla maková panenka?

30.11.2020

Ještě v 19. století bylo za vánoční cukroví považováno různě formované svařené slazené ovoce a mezi nejoblíbenější druhy cukroví patřily zejména zázvorky a kokosky. Na vesnicích pak oblíbené škvarkové cukroví.

Recept na vánoční dezert ve francouzském stylu – Galette des Rois (Tříkrálový koláč)

29.11.2020

Koláč Galette des Rois v sobě dle tradice ukrývá fazoli. Osoba, která ve svém kousku koláče tuto fazoli objeví, se pro tento den stane symbolickým králem či královnou. Dle tradice si může nálezce také vybrat někoho, kdo bude jejich protějškem (králem...

Recepty na podporu imunity: dýňový hummus s praženým mákem

27.11.2020

Pokud patříte k milovníkům dýní, určitě zkuste pečený dýňový humus s praženým mákem. Není to typický hummus z cizrny, ale jako pomazánka na čerstvé pečivo nebo dip k zelenině bude chutnat výborně.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Nejlepší domácí vánočka: jak upéct dokonalou vánočku? Recept a postup pletení vánočky (názorné video)

27.11.2020

Jak vyrobit luxusní domácí vánočku, aby byla krásně tvarovaná a zároveň chutná a vláčná? Tady máte návod, se kterým do světa prorazila uznávaná cukrářka Bára Lamačová z Humpolce.

Jaké vánoční sušenky by upekla maková panenka?

25.11.2020

Pokud nevyhledáváte příliš sladké cukroví a rádi „křupete“, bude pro vás tento recept ideální. Nejvíce vám tyto makovo-sezamové sušenky budou chutnat u vánoční pohádky nebo při kávě. Příprava je poměrně jednoduchá a chuť rozhodně stojí za to.




Recepty na podporu imunity: mrkvovo-makový koláč s ořechy

22.11.2020

Inspirujte se recepty z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému. Ideální volbou je mrkvovo–makový koláč. Tato dobrota v sobě skrývá hned tři potraviny, které pomáhají bojovat s neduhy podzimu, a k...

Jaké vánoční cukroví by upekla maková panenka?

21.11.2020

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného.

Listopadové recepty: teplý čokoládový dortík a malinová omáčka

20.11.2020

Málokdo dokáže odolat jedné z největších delikates – čokoládě. Náš dortík představuje naprosto vše, co od čokoládového dezertu očekáváte. Nejdřív vás pošimrá v nose jeho neodolatelná vůně, pak vám vaše hlava i tělo zavelí chopit se lžičky, zabořit ji...

7 potravin, které nejsou tak zdravé, jak se tváří

20.11.2020

Budu se snažit jíst zdravěji, přesně to si čas od času řekne asi každý z nás. A potom si spousta lidí v dobré víře dává kuskus s javorovým sirupem k snídani (to je tak úžasné, jak je to rychlé, dobré a zdravé), ovocné smoothie na svačinku a...

Vánoční recept na vánočku ze špaldové mouky

19.11.2020

V misce smícháme lžíci mouky, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a droždí. Necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Mezitím smícháme obě mouky, cukr a sůl. Poté přidáme zbytek surovin včetně kvásku a oříšků a rozinek.

Listopadové recepty: kachní kaldoun s nudlemi

14.11.2020

Co si dopřát po podzimní procházce, kdy se potřebujete příjemně prohřát? Doporučujeme poctivý kachní kaldoun, který má pořádné grády. Jeho základem je samozřejmě vývar z kachny a kořenová zelenina.

Listopadové recepty: cibulové kroužky s křenovou omáčkou

13.11.2020

Je to tady, konečně jsme si pro vás nachystali recept na fenomenální cibulové kroužky. Klasika, která nikdy neomrzí. Poslouží třeba jako pikantní večeře ze surovin „co dům dal“. Navíc na cibuli bychom rozhodně neměli zapomínat, už jenom pro její...

Listopadové recepty: husí stehno, řepné zelí, houskový knedlík

12.11.2020

Kdy jíme nejčastěji husu? Nejspíše 11. listopadu, tedy svatomartinskou. Proč se ovšem omezovat jenom na toto datum, když na ni máte chuť kdykoliv jindy? Zlatavě propečené husičce dokáže odolat snad jen zarytý vegetarián.

5 nejlepších tipů na použití arašídového másla

11.11.2020

Koupili jste si svůj první kbelíček 100% arašídového másla? Gratulujeme :) Možná teď stojíte v kuchyni s otázkou, kam s ním? Zde jsou ty nejchutnější a zároveň nejjednodušší tipy - protože v jednoduchosti, jak známo, je síla!