Recepty z české i světové kuchyně, stránka 9
Podzimní recepty: šťavnaté květákové placičky
Květák je poměrně vděčnou surovinou, protože je velmi variabilní. My jsme ho tentokrát využili do našich placiček, kde představuje drtivou většinu ingrediencí. A proč zrovna květák? Určitě vás potěší, že je dietní, detoxikuje, a navíc ho dokážeme skvěle
Podzimní recepty: recept na švestkové knedlíky
Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta.
Podzimní recepty: kotleta na pivu a zelí
Co by rozhodně nemělo chybět v říjnových receptech? Protože se nám se studenou vlnou chutě trochu pozměnily, nesmí chybět výživná a pořádná flákota. A rozhodně nesmíme zapomenout na kvalitní ingredience.
Recept na medovník z žitné mouky
Těsto budeme připravovat nad párou, proto vezměte dva hrnce, jeden větší a druhý menší. Do velkého nalijte vodu tak, aby malý hrnec nebyl ponořený ve vodě. Vodu dáme zahřívat. Mouku promísíme se sodou a poté tuto sypkou směs zamícháme do směsi tekuté.
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Bezlepkový mrkvový cheesecake
Suroviny: 300 g mrkve 600 g sýra cottage ve smetaně 100 g másla ořechového másla s vanilkou 3 vejce 60 g kokosového cukru 2 lžíce koření do perníku Postup: Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.
Mošt pouze nepijeme, ale dodá šmrnc i palačinkám
Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť.
Recept na domácí nanuky z meruněk
Ulítáváte si na ovocných dřeních, které vás ve vedrech dokážou báječně osvěžit? Ty jahodové jsou klasika, která vás nikdy neomrzí. A co takhle zmrzlina z meruněk? Na tomto receptu je snad nejnáročnější natrhat ovoce ze stromu nebo ho dojít nakoupit.
Svěží bezmasé recepty: bramborové špízky
Už jste někdy ochutnali bramborové špízy? Představují jednoduchou, lehkou, plnohodnotnou a zároveň až dětsky hravou verzi správné svačinky. S přípravou vám určitě rády pomohou i šikovné dětské ručičky.
Svěží bezmasé recepty: bramborový koláč
Brambory představují surovinu, ze které je možné připravit naprosto cokoliv. Milují je lidé po celém světě. My jsme si pro vás tentokrát nachystali variaci s listovým těstem. Díky tomu, že je poměrně tučné, báječně doplňuje brambory, které jsou téměř bez
Svěží bezmasé recepty: zeleninová kapsa s rajčaty a paprikou
Když se podíváte na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezónní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli.
Recept s vejci: výživná vaječná frittata
Pokud nemáte pánev určenou do trouby, použijte zapékací formu. Nejdříve si na pánvi orestujte cibuli a slaninu, kterou pak přendejte do formy vymaštěné máslem. Směs cibule a slaniny poté zalijte rozšlehanými vejci a dejte zapékat do trouby.
Dovolená na talíři: také falafel burger chutná Blízkým východem
Směs na cizrnový falafel Crispins smícháme s 300 ml studené vody. Dle návodu přidáme ještě 2 lžičky oleje, promícháme a necháme odstát alespoň 5 minut. Ke směsi přimícháme najemno nastrouhanou červenou řepu.
Letní recepty vařte s dětmi: grilované bramborové lodičky
Jak zabavit děti? Zapojte je do přípravy oběda. Aby je ale pokrm bavil, měl by být hravý a mít třeba i nějaký příběh. A taky by měl být aspoň trochu zdravý a co nejvíc dobrý. Tohle všechno splňují naše grilované bramborové lodičky plněné tvarohem,...
Léto voní a chutná po máku: ledová káva s makovým "mlékem"
Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z...
Letní recepty: zapečená vejce se šunkou a zeleninou
Do zeleninové směsi můžete použít například cuketu či zeleninu podle sezóny. Zapečená vejce nejlépe chutnají s čerstvým chlebem s pomazánkovým máslem. K přípravě použijte vajíčka Dr. Vejce – mají 4x vyšší hodnoty vitamínu D než ta běžná.