Recepty z české i světové kuchyně, stránka 8

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recepty na úpravu vajec: farmářský salát se ztraceným vejcem

Publikováno: 11.04.2017
Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné... Celý článek

Recept na zeleninový salát s chlebovými krutony

Publikováno: 30.03.2017
Také už se nemůžete dočkat, až přijde sezona čerstvé zeleniny? Připravte si už teď svěží salát a doplňte ho křupavými krutony z českého chleba ovoněného stroužkem česneku. Věděli jste, že i chleby se prodávají s oceněním kvality? Celý článek

Recept na cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Publikováno: 24.03.2017
Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití. Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Celý článek

Skvělá večeře, oběd, nebo svačina: topinka s hovězím steakem a žampiony

Publikováno: 20.03.2017
Topinka, to je jedno z klasických chlebových jídel. Ale ne vždy musí být jen s česnekem a pikantní pomazánkou. Připravili jsme recept, kde se na křupavé topince potkávají listy čerstvého špenátu, žampiony restované na cibulce a chuť luxusu tomuto jinak... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

3 tipy na nápaditou svačinu, která je zdravá a bude chutnat

Publikováno: 16.03.2017
Hledáte tip, jak obohatit svoji běžnou svačinu? Připravili jsme pro vás tři, které máme nejradši. A jaký z nich je podle vašeho gusta? Zakousněte se do čerstvého chleba s křupavou kůrkou a je už jen na vás, jestli se vám na jazyku rozprostře svěží chuť... Celý článek

Recept na holandský řízek s eidamem

Publikováno: 16.02.2017
Máte rádi kombinaci mletého masa a sýra? Pak by ve vaší kuchařce neměl chybět recept na holandský řízek, který mají hodně v oblibě i děti. Pokud se vám líbí, že po rozkrojení řízečku sýr krásně vyteče, použijte při přípravě pokrmu tučnější variantu... Celý článek


Svačina, nebo večeře: tvarohová pomazánka s eidamem a česnekem

Publikováno: 14.02.2017
Co nosili drvoštěpi do lesa, aby měli pořádně vydatnou a výživnou svačinu? Čerstvý chleba s domácí tvarohovou pomazánkou. Přidejte do ní trochu eidamu s česnekem a hnedle máte připravenou chutnou, vyváženou a poměrně lehkou večeři. Celý článek

Recept na víkend: krémová česnečka se sýrovým chipsem

Publikováno: 10.02.2017
Na česnečku existuje nepřeberné množství receptů od její klasické „kocovinové“ verze až po hutnou smetanovou. V následujícím receptu bude česnečka povýšena na slavnostní nedělní oběd, a to nejen díky lahodné krémové konzistenci, ale i úžasným sýrovým... Celý článek

Recept na rajskou omáčku doplňte větvičkou tymiánu

Publikováno: 26.01.2017
Rajská omáčka - pro mnohé je recept na tu správnou a poctivou rajskou od dětství jeden z nejoblíbenějších. Ta správná chuť spočívá ve vyváženosti sladké a kyselé, v provařenosti omáčky a v dobré přípravě správného masa. Celý článek

Recept na víkend: pivní marináda na maso

Publikováno: 20.01.2017
Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici. Ale máme vyzkoušeno, že s ní chutná skvěle i kuřecí maso. Celý článek

Originální recepty s kečupem: vegetariánský koláč

Publikováno: 13.01.2017
Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A tento slaný koláč vypadá přímo nádherně, co myslíte? Výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a upečený je doslova za pár minut. Celý chutná po rajčatech, která koláč obohacují o tolik prospěšný antioxidant... Celý článek

Sváteční recepty na vánoční pečení: pekanový koláč

Publikováno: 21.12.2016
Šéfkuchař Michal Nikodém je milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech. „Ačkoliv je v dnešní době módní vynechávat ve stravě lepek nebo třeba mléko, já sám si nedovedu představit, že bych. Celý článek

Sváteční recepty vhodné i na Vánoce: krůtí s jablkem a kurkumou

Publikováno: 16.12.2016
Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v... Celý článek

Vánoční klasika netradičně: recepty na nápaditý bramborový salát

Publikováno: 16.12.2016
Bramborový salát s ananasem, krabím masem a kari500 g brambor,250 g krabích tyčinek, 100 g ananasu, 50 g pórku, 80 g kukuřice, 180 ml tatarské omáčky, sůl, pepř, kari koření (nemusí... Celý článek

Vánoční bramborový salát: lahodný recept se šunkou

Publikováno: 17.11.2016
Bramborový salát máme spojený s Vánočními svátky a zejména se Štědrým dnem. Většinou se dělá ve velké množství. Jako příloha se podává ke štědrovečerní rybě, nebo smaženému řízku, výtečný je několik dní naleželý samotný, nebo s pečivem. Celý článek