Recepty z české i světové kuchyně, stránka 5

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Lednové odlehčené recepty: nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou

17.1.2021

Když se vám omrzí těstoviny, skvělou alternativou jsou bramborové nočky. Můžete si je připravit třeba la co dům dal. Anebo se inspirovat naším originálním receptem plným surovin, které možná běžně nepoužíváte. Naprosto božským tipem jsou krůtí klobásy...

Lednové odlehčené recepty: makové lívance se švestkovou omáčkou

16.1.2021

Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě...

Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína

11.1.2021

Inspirujte se recepty, které jsou připravované v parní troubě. K trendům v české kuchyni již patří a bude stále více patřit vaření v páře. Díky tomuto postupu se zachovává více vitamínů a živin než při vaření ve vodě...

Jak najít vysněného partnera? Stačí lžíce másla denně!

5.1.2021

Jaké je Vaše novoroční předsevzetí? Neutrácet, více se usmívat nebo najít vysněného partnera? Ať už je to cokoliv - dopomůže Vám k tomu i lžíce másla denně! Protože není máslo jako máslo :)


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Kremšnyty z domácího listového těsta jsou rodinným pokladem Vlasty Vybíralové z Tovačova (Video)

2.1.2021

Kremšnyty nebo-li kremeše či také žloutkové řezy jsou dezert snů. O tom, jaké potřebujete suroviny a jak postupovat při přípravě tohoto dezertu uvidíte na videu...

Novoroční recepty pro hojnost: čočkové karbanátky

1.1.2021

Říká se, že chcete-li oplývat v následujícím roce penězi, nesmí chybět v novoročním menu nějaké jídlo z čočky. Ať už tomu věříte, nebo ne, na našich čočkových karbanátcích si můžete pochutnat naprosto kdykoliv.




Recepty z regionů na silvestrovský stůl: jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem

30.12.2020

Co dobrého připravit na silvestrovský stůl? Jednoznačně jednohubky, které si můžete zpestřit třeba naší šunkovou pomazánkou s křenem. Protože je v pomazánce jen pár surovin, vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té výsledné.

Vánoční recepty: kynutí šneci se špekem a pečeným česnekem

27.12.2020

Pokud jste během vánočních svátků přeslazeni, pak byste si mohli pochutnat na našich šnecích z kynutého těsta. Aby vás nalákaly už jenom svou vůní, nesmí chybět trocha uzeného špeku a pečeného česneku, z něhož připravíme pikantní česnekovou pastu, ve...

Recept na svíčkovou omáčku: není svíčková, jako svíčková!

26.12.2020

Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací.

Recepty z regionů: pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu

26.12.2020

V chladném počasí nás rozhodně potěší něco sladkého. A protože je třeba se více prohřát, zalili jsme naše pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu teplým voňavým kořeněným rozvarem.

Zimní recepty: jogurtová polévka s pečeným lilkem

25.12.2020

V zimním období si více než jindy pochutnáme rádi na nějaké vydatné polévce. Už jste do ní zkusili dát bílý jogurt z kozího mléka? Při jeho zapracování musíte být trpěliví, ale výsledná chuť rozhodně stojí za to! Je třeba ovšem vybrat nějaký kvalitní,...

Vánoční recepty: štědrovečerní rybí polévka

24.12.2020

Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience.

Vánoce s recepty z místních surovin: africký sumeček a houbový Kuba

23.12.2020

Rok se s rokem sešel a začínají Vánoce. Přestože mohou být letos trochu jiné než obvykle, nenechte se o ně ochudit. Abyste se naladili na tu správnou atmosféru, provoňte váš domov lahodnými recepty.

Tradiční Vánoce na talíři: recepty na vánočního kapra

23.12.2020

K tradicím a symbolům Vánoc u nás od konce 19. století patří vánoční kapr. Bez kapra na štědrovečerní tabuli by to možná v některých rodinách ani Vánoce nebyly. Kapr je kvalitní rybí maso, které se dá upravit na mnoho způsobů.

Mezi vánoční tradice patří také bramborový salát

21.12.2020

Kdo by neměl rád bramborový salát! Patří u nás mezi jedno z nejoblíbenějších jídel. Bramborový salát, to není jen vánoční příloha ke smaženému kaprovi. Bramborový salát vhodně doplňuje různé druhy masa.