Recepty z české i světové kuchyně, stránka 5

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Proč chleba padá vždy namazanou stranou dolů?

26.4.2021

Aneb 15 přírodních zákonů, které zná každý milovník ořechových másel! Nejenom to, že chleba padá vždy namazanou stranou dolů - podivností kolem másel je ještě mnohem víc :) Ve kterém z těchto bodů se poznáváte?

Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba slezská zelňačka

23.4.2021

Místní speciality někdy dokážou naše chuťové pohárky naprosto okouzlit. To by se mohlo podařit také vynikající zelňačce dle slezské receptury, kterou provoní především kvalitní klobáska. Aby byl pokrm opravdu stylový, měla by tato uzenina pocházet ze

Recept na polévku z červené čočky

18.4.2021

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova na ghí másle, nebo olivovém oleji dozlatova. Poté přidáme najemno nakrájený česnek a zázvor. Promícháme a přidáme kurkumu, drcený kmín, bobkový list a nové koření. Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky a

"Stává se z tebe ženská!" Věta, která odstartovala MOU ANOREXII...

13.4.2021

Šíří se jako epidemie a úplně se většinou vyhne jenom nejodolnějším jedincům. Může Vás dostihnout v jakémkoliv věku a životní situaci. Může mít mírnou formu a zdánlivě brzy odeznít, ale může udeřit také silně a člověka i zabít. Řeč není o koronaviru, jak


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Vyzkoušejte recept na legendární masové kuličky v rajčatové omáčce

7.4.2021

Dochází vám inspirace, co k obědu? Pak rozhodně musíte vyzkoušet lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce. Připravíte je snadno a většinu ingrediencí najdete doma. Takže to bude vynikající oběd, který pořídíte snadno do hodiny

Korutanský rendlík se peče v Rakousku na Velikonoce (Video)

4.4.2021

Sladké kynuté pečivo s cukrem a skořicí, takzvaný Kärntner Reindling neboli korutanský rendlík, je v rakouských Korutanech symbolem Velikonoc. V malém pekařství připravuje až padesát rendlíků denně Georg Friesenbichler. Více:...

Netradiční velikonoční recepty: jogurtové košíčky s vanilkovým krémem

3.4.2021

Velikonoce bez vajec si nedovede představit asi nikdo. V tomto receptu je přidáme do těsta a zároveň použijeme jejich čokoládové varianty jako stylovou dekoraci na nadýchaném vanilkovém krému.

Velikonoční recepty netradiční: recept na muffiny na slano

1.4.2021

Velikonoční muffiny na slano z podle šéfkuchaře z pražského hotelu není tradičním receptem, ale o to je zajímavější. Muffiny budou vonět a chutnat anglickou slaninou a čedarem.

Recept na velikonoční mazanec, který o Velikonocích nesmí chybět

26.3.2021

Na velikonočním svátečním stole by rozhodně neměl chybět mazanec. A samozřejmě ten domácí je mnohem lepší nežli kupovaný. Nadýchaný, dobře propečený se spoustou mandlí a rozinek bude váš mazanec výborný k snídani i odpolednímu čaji či kávě.

Recept na šafránové arancini s citronovou majonézou

23.3.2021

Toto sicilské národní jídlo se tradičně připravuje v jižní Itálii na svátek Lucie. Malé kuličky, připomínající miniaturní pomeranče, skvostně propojují chuť rýže, mozzarelly, sušených rajčat a dalších delikates, vše obalené a osmažené.

Recepty z parní trouby: ovčí sýr v plášti z cukety

13.3.2021

Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky, vložíme do napařovací misky s perforovaným dnem. Ovčí sýr nakrájíme na proužky tloušťky 2 cm, osolíme a opepříme. Cuketu vyjmeme z napařovací misky. Ovčí sýr ovineme cuketou, osolíme a opepříme.

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami

12.3.2021

Pamatujete si, jak jste vašim dětem „ ujídali“ přesnídávky? Nebo když jste si na nich pochutnávali coby prcci ? Přestože jsou běžně k sehnání v obchodech, můžete zkusit změnu a připravit si vlastní ovocnou pochoutku.

Recept na velikonoční věnec z polohrubé mouky

11.3.2021

Odlijeme si trochu vlažného mléka a přidáme lžičku cukru a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Poté smícháme všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, do kterého podle chuti přidáme mandle nebo rozinky.

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: špaldová palačinka plněná pestem, zeleninou a žampiony

5.3.2021

Došla vám už „palačinková“ inspirace? Připravujete je ze stále stejného těsta, a dokonce už ani neobměňujete suroviny, které je dokonale dochutí? Nabízíme vám recept, v jehož základu je místo klasické pšeničné mouky stále oblíbenější špaldová a také...

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě

3.3.2021

Venku už pomalu teploty stoupají, proto nastal čas připravit si nepečený dort provoněný a proslazený ovocem. Aby byl opravdu jemný, přimíchali jsme k tvarohu také smetanu ke šlehání. Dort lemují piškoty namočené ve šťávě z broskví a v griotce.