Recepty z české i světové kuchyně, stránka 4

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Vánoční příloha, která je u nás nejznámější: oblíbený bramborový salát

Publikováno: 23.12.2019
Bramborový salát je oblíbená vánoční příloha, kterou nemusíme připravovat jen o vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousko – Uhersku a carském Rusku, znají ho v Polsku, ve Velké Británii, Holandsku, Americe a... Celý článek

Vánoční menu podle Čechů: zastánci kaprů se přou s milovníky řízků

Publikováno: 21.12.2019
Na tom, že klasické štědrovečerní menu tvoří obalovaný kus masa a bramborový salát, se čtenáři TN.cz na facebooku takřka jednomyslně shodli. Jestli ten kus masa má ale být z ryby, nebo je lepší kuřecí či vepřový řízek, nebo rovnou vinná klobása, v tom ... Celý článek

Recept na lehký novoroční čočkový salát

Publikováno: 14.12.2019
Čočka odpradávna patří na náš stůl. Na Nový rok se skoro povinně připravuje ve formě polévky nebo na kyselo jako hlavní chod – to proto, aby se nás držely peníze, které čočka svým tvarem připomíná. Celý článek

Sladké vánoce: recept na čokoládový dort s arašídovým krémem

Publikováno: 13.12.2019
Smíchejte všechny ingredience na těsto. Krátce vše promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nebojte se, pokud vám těsto připadá drobivé a nepřidávejte více vody, než je napsáno. Je důležité, abyste z těsta vytvarovali placku. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Vánoce bez kapra: rybí recepty, které nahradí štědrovečerní klasiku

Publikováno: 9.12.2019
Český kapřík v trojobalu je vánoční klasika a většina lidí na něj nedá dopustit. Nejoblíbenější vánoční rybu občas doplní řízek nebo vinná klobása. Na štědrovečerním talíři se stále častěji objevují i další ryby. Inspirujte se třemi neobvyklými recepty! Celý článek

Lahodné a sladké: vafle podle Live with Anny

Publikováno: 6.12.2019
Čerstvé, dozlatova propečené, křupavé, s typickým vzorem. Sladké, ale i slané. Pokud si pořídíte vaflovač, snadno jejich kouzlu podlehnete. Už cítíte, jak se jejich neodolatelná vůně line nedělním ránem? Vyzkoušejte oblíbený recept autorky blogu Live... Celý článek


Vánoční voňavé recepty: slepované karamelové sušenky

Publikováno: 30.11.2019
Milujete karamel a nechcete pečením vánočního cukroví strávit celý den? Pusťte se do našich karamelových sušenek, které vám může pomoct poslepovat kamarádka nebo děti. A pokud je budete chtít trochu ozvláštnit, můžete použít embosovaný váleček nebo... Celý článek

Recepty na silvestrovské rychlovky: zeleninové chipsy s citronovým dipem

Publikováno: 28.11.2019
Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a chuť ještě originální a dobrá. To vše splňují naše silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo. Celý článek

Recept na novoroční čočku? Zkuste belugu s máslovým řízkem

Publikováno: 27.11.2019
Děláte k novoročnímu obědu již tradičně čočku, aby byl ve vaší rodině dostatek financí? Tradici můžete dodržet, jen recept můžete obměnit. Vyzkoušejte čočku belugu s mrkví a máslovým řízkem. Celý článek

Lehký pomerančový dort Nadi Konvalinkové (Video)

Publikováno: 17.11.2019
Vláčný a přitom lehký dort je provoněný pomerančem. Můžete ho podávat se šlehačkou, ale i s marmeládou nebo čokoládovým krémem. Více na www.pochoutkovyrok.czZdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa... Celý článek

Podzimní recepty: koláč s karamelizovanými hruškami

Publikováno: 16.11.2019
V podzimním počasí častěji máme chuť na něco dobrého a sladkého. Recept na koláč s karamelizovanými hruškami může naši chuť uspokojit. Na koláč potřebujete... Celý článek

Podzimní recepty: hříbkové noky se žampionovou omáčkou

Publikováno: 15.11.2019
Podzimní recepty mají vonět houbami a to tenhle určitě bude! Čerstvé hříbky už nenajdeme, proto zvolíme ty sušené. Nechte si chutnat... Potřebujete: 1 kg brambor ''C'' 30 g parmezánu 250-300 g. Celý článek

Podzimní recepty: hovězí na červeném víně s bramborovým pyré

Publikováno: 14.11.2019
Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. K létu se hodí lehčí menu, pro podzim a zimu volíme vydatnější recepty. Celý článek

Podzimní recepty: topinky s červeným zelím

Publikováno: 11.11.2019
Vyzkoušejte podzimní recept s červeným hlávkovým zelím. Můžete ho připravit jako dobrou snídani, dopolední, či odpolední svačinu a nebo jako večeři... Celý článek

Recept na piškotník s meruňkami od Pavla Pospíšila (Video)

Publikováno: 10.11.2019
Tento nepečený dort se dělá v mnoha českých rodinách. Ale michelinský šéfkuchař Pavel Pospíšil prozradil triky, jak ho udělat jako v restauraci. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší... Celý článek