Recepty z české i světové kuchyně, stránka 4

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Poctivé rakvičky se šlehačkou Jany Charvátové (Video)

Publikováno: 12.05.2019
Rakvičky pečené podle desítky let starého cukrářského receptu. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Jehněčí Tajine se sušeným ovocem a kuskusem

Publikováno: 10.05.2019
Jehněčí maso se v českých kuchyních objevuje spíše sporadicky, ačkoliv v poslední době se s ním setkáváme čím dál častěji. Zkuste si ho i vy připravit podle jednoduchého receptu známého českého šéfkuchaře Marka Fichtnera. Celý článek

Bramborový dort s máslovým krémem Evy Lohrové (Video)

Publikováno: 5.05.2019
Dort s krémem a marmeládou je lahodný a vláčný. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Večeře s kámoši aneb chlapi sobě

Publikováno: 30.04.2019
Pro muže je setkání v kruhu kámošů a známých, v takzvané chlapské společnosti, skvělou příležitostí se uvolnit. Ano, sice své drahé polovičky milujeme, ale každý ve skrytu duše víme, že o některých tématech a určitým způsobem se nejlépe mluví v čistě... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Chřestová sezona začíná: zkuste recept podle předního českého šéfkuchaře

Publikováno: 29.04.2019
Pokud hledáte inspiraci na recepty s chřestem, jehož sezona pomalu ale jistě začíná, pak určitě vyzkoušejte recept předního českého šéfkuchaře Marka Fichtnera. Bílý chřest s uzeným lososem, petrželová palačinka a pěna z Béarnské omáčky oslní vaše chuťové. Celý článek

Recept: velikonoční polévka šmigrustovka

Publikováno: 22.04.2019
Šmigru-co? Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Celý článek


Žravé řezy se smetanou a mandarinkami od Martiny Vágnerové (Video)

Publikováno: 21.04.2019
Piškot s krémem ze smetany, mandarinek a ovocného želé se na jazyku jen rozplyne. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Recept na velikonoční mazanec s jogurtem

Publikováno: 21.04.2019
Věděli jste, že velikonoční mazanec nebo také velikonoční bochník, oblíbené sváteční pečivo ze sladkého kynutého těsta, patří mezi nejstarší druhy českého obřadního pečiva? Stejně jako nádivka se tradičně připravuje na Bílou sobotu, kdy končí půst. Celý článek

Jarní recepty s ricottou: sladký krém i zapečené pirohy

Publikováno: 20.04.2019
Ricotta je potravina bohatá na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou. Mimo to obsahuje snadno vstřebatelný vápník a vitaminy B1, B2, B3 a vitamin A, dále pak významné množství minerálních solí, především sodík, draslík a fosfor. Celý článek

Velikonoční nádivka: recepty, které máme nejraději

Publikováno: 18.04.2019
Velikonoční nádivka patří mezi velikonoční recepty, které máme nejraději. Velikonoce v kuchyni jsou ve znamení zejména velikonočních vajec, velikonočních nádivek, velikonočních beránků, mazanců, pletýnek a dalších velikonočních receptů. Celý článek

Ricotta – lehkost bytí na talíři

Publikováno: 17.04.2019
Jarní vzduch, příjemné, stále se prodlužující dny, chuť servírovat na stůl něco čerstvého a lehkého: to je ideální konstelace pro ricottu. V mžiku vám pomůže vytvořit nápadité a neodolatelné recepty. Celý článek

Velikonoční bochánky s anýzem upekla Jitka Pluhařová (Video)

Publikováno: 14.04.2019
Je to starý recept jeptišek z Českého Dubu v Podještědí. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Recept na víkend: nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem

Publikováno: 14.04.2019
Recept, který nedá moc práce, je chutný sytý a vyvážený? Vyzkoušejte ho jako nedělní oběd, nebo večeři, stojí za to. Kuchařem tohoto receptu je Josef Stružík... Celý článek

Jarní recept: omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem

Publikováno: 13.04.2019
Jarní recept na omeletu je nadýchaný, voňavý a zároveň sytý. Můžete ho připravit pro sebe, nebo své blízké jako snídani na vidličku, oběd, nebo večeři. Omeletu můžete podávat samotnou, s bramborami, nebo dobrým celozrnným pečivem. Celý článek

Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená - Radek Kašpárek (Video)

Publikováno: 6.04.2019
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek. Byl víkendovým hostem Patricie Strouhalové. Více zjistíte zde:... Celý článek