Recepty z české i světové kuchyně, stránka 4

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Podzimní recepty: šťavnaté květákové placičky

Publikováno: 17.10.2020
Květák je poměrně vděčnou surovinou, protože je velmi variabilní. My jsme ho tentokrát využili do našich placiček, kde představuje drtivou většinu ingrediencí. A proč zrovna květák? Určitě vás potěší, že je dietní, detoxikuje, a navíc ho dokážeme skvěle&h Celý článek

Podzimní recepty: recept na švestkové knedlíky

Publikováno: 9.10.2020
Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. Celý článek

Podzimní recepty: kotleta na pivu a zelí

Publikováno: 8.10.2020
Co by rozhodně nemělo chybět v říjnových receptech? Protože se nám se studenou vlnou chutě trochu pozměnily, nesmí chybět výživná a pořádná flákota. A rozhodně nesmíme zapomenout na kvalitní ingredience. Celý článek

Recept na medovník z žitné mouky

Publikováno: 7.10.2020
Těsto budeme připravovat nad párou, proto vezměte dva hrnce, jeden větší a druhý menší. Do velkého nalijte vodu tak, aby malý hrnec nebyl ponořený ve vodě. Vodu dáme zahřívat. Mouku promísíme se sodou a poté tuto sypkou směs zamícháme do směsi tekuté. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Jak správně upéct nadýchané cupcaky?

Publikováno: 4.10.2020
Správně upečený cupcake, který vás příjemně překvapí svým nadýchaným těstem, není samozřejmostí. Zaručených receptů na to, jak docílit nadýchaného cupcaku, naleznete mnoho. Aby se vám oblíbený dezert opravdu povedl, je dobré vědět, na co při pečení dávat& Celý článek

Rybí recepty: pečený kapr s bylinkami a bramborem

Publikováno: 27.09.2020
Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Celý článek


Bezlepkový mrkvový cheesecake

Publikováno: 20.09.2020
Suroviny: 300 g mrkve 600 g sýra cottage ve smetaně 100 g másla ořechového másla s vanilkou 3 vejce 60 g kokosového cukru 2 lžíce koření do perníku Postup: Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Celý článek

Recept na "spálené zelí" s omáčkou z jablečného moštu

Publikováno: 20.09.2020
Máte rádi maso, ale občas potřebujete nějaké odlehčené bezmasé jídlo? Nebo jste zatvrzelými vegetariány? Právě pro vás máme speciální recept netradičních kombinací a chutí, které se ovšem vzájemně skvěle doplňují. Celý článek

Recept na trhanou vepřová plec na jablečném moštu

Publikováno: 19.09.2020
Teď by měli zbystřit všichni milovníci trhaného masa. Už jste tuto delikatesu někdy zkoušeli upéct? Jedná se o poměrně dlouhou přípravu, ale skoro všechno za vás udělá trouba. Na vás jenom je připravit si marinádu, do níž maso naložíte. Celý článek

Mošt pouze nepijeme, ale dodá šmrnc i palačinkám

Publikováno: 14.09.2020
Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Celý článek

Recept na domácí nanuky z meruněk

Publikováno: 30.08.2020
Ulítáváte si na ovocných dřeních, které vás ve vedrech dokážou báječně osvěžit? Ty jahodové jsou klasika, která vás nikdy neomrzí. A co takhle zmrzlina z meruněk? Na tomto receptu je snad nejnáročnější natrhat ovoce ze stromu nebo ho dojít nakoupit. Celý článek

Rybí recepty: recept na tatarák ze pstruha

Publikováno: 28.08.2020
V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si&hell Celý článek

Svěží bezmasé recepty: bramborové špízky

Publikováno: 25.08.2020
Už jste někdy ochutnali bramborové špízy? Představují jednoduchou, lehkou, plnohodnotnou a zároveň až dětsky hravou verzi správné svačinky. S přípravou vám určitě rády pomohou i šikovné dětské ručičky. Celý článek

Svěží bezmasé recepty: bramborový koláč

Publikováno: 23.08.2020
Brambory představují surovinu, ze které je možné připravit naprosto cokoliv. Milují je lidé po celém světě. My jsme si pro vás tentokrát nachystali variaci s listovým těstem. Díky tomu, že je poměrně tučné, báječně doplňuje brambory, které jsou téměř bez& Celý článek

Svěží bezmasé recepty: zeleninová kapsa s rajčaty a paprikou

Publikováno: 18.08.2020
Když se podíváte na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezónní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli. Celý článek