Recepty z české i světové kuchyně, stránka 17

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Jarní recepty s ricottou: sladký krém i zapečené pirohy

20.4.2019

Ricotta je potravina bohatá na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou. Mimo to obsahuje snadno vstřebatelný vápník a vitaminy B1, B2, B3 a vitamin A, dále pak významné množství minerálních solí, především sodík, draslík a fosfor.

Ricotta – lehkost bytí na talíři

17.4.2019

Jarní vzduch, příjemné, stále se prodlužující dny, chuť servírovat na stůl něco čerstvého a lehkého: to je ideální konstelace pro ricottu. V mžiku vám pomůže vytvořit nápadité a neodolatelné recepty.

Velikonoční bochánky s anýzem upekla Jitka Pluhařová (Video)

14.4.2019

Je to starý recept jeptišek z Českého Dubu v Podještědí. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Jarní recept: omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem

13.4.2019

Jarní recept na omeletu je nadýchaný, voňavý a zároveň sytý. Můžete ho připravit pro sebe, nebo své blízké jako snídani na vidličku, oběd, nebo večeři. Omeletu můžete podávat samotnou, s bramborami, nebo dobrým celozrnným pečivem.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená - Radek Kašpárek (Video)

6.4.2019

Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek. Byl víkendovým hostem Patricie Strouhalové. Více zjistíte zde:...

Jan Škraňka mluví o jídle z hmyzu a dává ochutnat Patricii Strouhalové (Video)

6.4.2019

Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, jsme byli živě u toho. Hostem Patricie Strouhalové byl i Jan Škraňka. Více zjistíte zde:...

Originální recept: lahodný bramborovo-cizrnový krém

2.4.2019

Jarní jídelníček by nám měl dodat energii a být lehce stravitelný. Zkustete uvařit podle receptu juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem bude tento lahodný krém...

Bratislavské rohlíčky pana Dubčeka upekla Zdena Jedličková (Video)

31.3.2019

Sladké bratislavské rohlíčky plné oříškové i tvarohové náplně. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Jaro chce odlehčenčený jídelníček: recept na originální salát

29.3.2019

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy.

Originální recept na norskou rybí polévku

27.3.2019

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila...

Úžasné domácí rohlíky: snadné, jemné a lahodné

16.3.2019

Proč pečivo na víkend kupovat, když můžete rodinu překvapit vlastnoručně upečenými rohlíčky? Jednou ochutnáte a uvidíte, že ty kupované už vám nikdy nebudou cutnat tak dobře. Recept je přitom jednoduchý.

Velikonoční sladká nadílka: trendy pochoutky i ověřená klasika

13.3.2019

Svátky jara se rychle blíží, a proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, s jakými dobrotami je letos oslavíme. Chcete připravit trendy pohoštění, nebo se raději držíte osvědčené klasiky? Ani s jedním rozhodně nešlápnete vedle.

Poskládejte si sýrové prkénko a kombinujte chutě

12.3.2019

Také vás při návštěvě Itálie nebo Francie okouzlila krásně servírovaná sýrová prkénka, nad nimiž se sbíhají sliny a jsou pastvou pro oči? Nechte se inspirovat jednoduchým návodem, jak dosáhnout chuťově i esteticky vyvážené kombinace surovin a překvapte...

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta dle Milady Charvátové (Video)

4.3.2019

Podle babiččina receptu. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Palačinkový den: recept na prvotřídní palačinky s ananasem

4.3.2019

Palačinky už dávno nejsou jen rychlým a jednoduchým pokrmem pro děti, jak tomu v našich končinách bývalo. Jde o světový trend v gastronomii, který nabízí neomezenou možnost kombinací chuťových i vizuálních vjemů.