Recepty z české i světové kuchyně, stránka 13

Tip na sladkou snídani: makové palačinky s tvarohem a višněmi
Vyzkoušejte třeba o víkendu recept na sladkou snídani. Servírovat ji v sobotu, nebo neděli můžete třeba přímo do postele! Chutově se bude doplňovat kyselejší chuť višní se sladkým tvarohem i makovými palačinkami.

Houbové recepty: sýrový dort s hříbky
Je správný čas jít do lesa na houby, protože už konečně rostou! Na recept, který není složitý budete potřebovat čerstvé hříbky, dobrý sýr, mouku, vejce a mléko a můžete podávat sýrový dort s houbami.

Italské recepty z hub: gnocchi z ricotty a sýru s houbovou omáčkou
Zapršelo na vekém území celé země a proto už někde začaly růst houby. A tam, kde ještě nerostou určitě také začnou růst. Proto můžeme začít plánovat recepty z čerstvých hub a můžeme vyzkoušet i ty méně tradiční - třeba houbové italské.

Letní recepty na makové dobroty: makové krekry s quacamole
Čas letních garden party je tady. Dejte si pauzu od grilovaného masa a připravte svěží lehké zobání ve stylu nachos, recept na makové krekry s quacamole se kterým zazáříte.
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Letní recepty na makové dobroty: raw dort s čerstvým ovocem a oříšky
Připravte si letní recepty na makové dobroty. Základem receptů je lahodný mák, který má charakteristickou nasládlou chuť a vůni. Pro přípravu receptů proto vybírejte ten český, který je kvalitní. S výběrem vám pomůže cechovní norma.

Recepty našich babiček: slaná bramborová buchta z Rokycanska
Tradiční recept našich babiček je jako vždy snadný a v téhle jednoduchosti je krása i plno chuti. Máte-li chuť na něco malého – třeba na nějaký koláč, ale spíš „naslano“ – máme pro vás tip! Nechte se inspirovat regionálním receptem na bramborovou buchtu..
Diskuze a fórum

Sladké zelníky Jitky Minářové (Video)
Zelníky chutnají jako jablečné koláče, zelí v nich nepoznáte. Více na www.pochoutkovyrok.cz Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.cz

Kuře na plechovce od piva
Léto přímo vyzývá ke grilování. Aby byl výsledek vynikající, musí být kvalitní nejen ingredience, ale i recepty. Ty nejlepší pocházejí z Mekky grilování – z USA, konkrétně z Kentucky, odkud je přivezl Kraig Casebier, majitel kadeřnického salónu s...

Smažené dršťky s listovým salátem
Drštky známe spíše v polévkové úpravě, ale výborně se hodí i na smažení. V netradiční úpravě nám je představil Hugo Hromas v pořadu Ze dvora na Streamu.

Recepty našich babiček: bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou
Naše babičky vařily jednoduše a moc dobře věděly, co je dobré. Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert.

Trinxat s kapustou, kaprem, uzeným bůčkem a hříbky
Recept je původem z Pyrenejí a samotný název Trinxat znamená „mačkat“. A jelikož jsou základem receptu brambory, pak asi nebude překvapením, že základem cizokrajného receptu jsou u nás velmi oblíbené šťouchané brambory.

Letní recepty z čerstvých surovin: cuketový krém
Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů.

Recepty na letní víkend: lehké krůtí špízy s paprikovým dipem
Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše, maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz (z...

Bramborová omeleta s mléčným selátkem
Zkuste si na ohni připravit skvělou bramborou omeletu se selátkem, podle Hugo Hromase, kterého můžete vidět v pořadu Ze dvora na Streamu. Recepty jsou nejen oku lahodící, ale i naprosto skvěle chutnají.

Recepty z brambor: bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou
Recepty z brambor jsou velmi početné. Brambory jsou v kuchyni opravdu univerzální. Lze je smažit, péct, vařit, odšťavnit apod., stejně tak je můžete připravit na slaný či sladký způsob.