Recepty z české i světové kuchyně, stránka 12

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recepty na sladké i slané palačinky: palačinky jsou oblíbené a výtečné jídlo

Publikováno: 25.05.2016
Palačinky jsou oblíbené jídlo ve sladké nebo slané variantě, s náplní z ovoce, zeleniny, hub, masa i sýra. Receptů na palačinky je opravdu mnoho. Palačinka může být potřená marmeládou, plněná povidly, nebo tvarohem, nazdobená šlehačkou, nebo čokoládou,... Celý článek

Fotbal a hokej, letošní sportovní události si můžeme osladit

Publikováno: 12.05.2016
Tak a je to zase tady – největší sportovní svátky se blíží! Květen bude ve znamení Mistrovství světa v hokeji, červen pak bude patřit Mistrovství Evropy ve fotbale. Češi hokejem i fotbalem žijí, každý však fandí jiným způsobem. Celý článek

Recepty na grilování: s chutí grilujeme nejen maso, ovoce a zeleninu

Publikováno: 9.05.2016
Některé recepty na grilování známe všichni. Grilovat se dá nejen maso, ovoce a zelenina, je správný čas vyzkoušet i další recepty na grilování. Grilujeme také uzeniny, mleté maso a houby a další... Celý článek

Vejce nejsou jen velikonoční symbol, vejce jsou celoroční zdroj kvalitních bílkovin

Publikováno: 26.03.2016
Vejce, to je nejen symbol Velikonoc a nového života, ale hlavně výborné a výživné jídlo. Receptů na pokrmy z vajec je opravdu mnoho. Receptů na pokrmy z vajec je opravdu mnoho. Kdo by neznal hemenex, smažená vejce na cibulce, volská oka, omelety, vejce v. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Jednoduché recepty z drůbeže: kuře na divoko s povidly

Publikováno: 16.03.2016
Recepty na přípravu drůbeže, konkrétně kuřete jsou jedny z nejoblíbenějších. V dnešní době vaříme racionálně a prakticky, přípravě pokrmů nechceme věnovat více času, než je zapotřebí. Celý článek

Velikonoční recept na vajíčkovou tlačenku

Publikováno: 25.02.2016
Zatím asi nejsme velikonočně naladěni, což nám nebrání inspirovat se velikonočními recepty. Jednoduchá velikonoční tlačenka vás všechny překvapí chutí, ale i vzhledem. Základem je o velikonocích nejčastěji používaná potravina – vejce. Celý článek


Jarní fazolky: recept na zelené fazolky se šunkou

Publikováno: 22.02.2016
Jarní recepty by měly být lehké do žaludku i na přípravu. Zelené fazolky připravíte jednoduše a pokud nejíte maso, šunku prostě vynecháte. Samotné fazolky mohou být lehkou svačinou, s přílohou pak dobrým obědem, nebo večeří. Celý článek

Velikonoční recept na slané chuťovky

Publikováno: 18.02.2016
Velikonoční recept na slané chuťovky je velmi jednoduchý, dobrý a ještě pěkně vypadá. Základní surovinou jsou přitom vejce, která k Velikonocům patří, jako symbol jara i znovuzrození. Celý článek

Zkuste velikonoční mazanec bez složitého těsta

Publikováno: 11.02.2016
Je pravda, že Velikonoce ještě nejsou úplně „za dveřmi“, ale je dobré promyslet, co a jakým způsobem letos připravíme sladkého. Receptů se dá najít spousta, vyzkoušejte ty jednodušší, ať i vy máte o Velikonocích dost času na zábavu a relaxaci! Celý článek

Recepty na jarní salát: inspirace pro jednoduché i rafinované saláty

Publikováno: 5.02.2016
Recepty na jarní salát jsou chutné a jednoduché. Salát, to může být malá jarní svačinka, ale i opulentní jídlo podle rafinovaného receptu. Saláty jsou snad nejvariabilnější jídlo, které se dá připravit. Celý článek

Že jsou Velikonoce ještě daleko? Recept na rychlého beránka se neztratí...

Publikováno: 4.02.2016
I tradiční velikonoční pokrmy a jejich příprava prochází vývojem. Abyste si Velikonoce mohli dosyta užít a netrávili dlouhé hodiny u plotny, přinášíme vám rychlé recepty a tipy, díky kterým pohostíte během chvilky rodinu i přátele oblíbenými... Celý článek

Losos - recept na rybí lahůdku

Publikováno: 24.12.2015
Nejíte kapra? Udělejte si na Štědrý den lososa! Maso z lososa je dnes běžně dostupnou a oblíbenou rybí lahůdkou. Koupit můžeme čerstvého, zmrazeného, nebo uzeného lososa. Je mnoho receptů na úpravu lososa - losos grilovaný, pečený, uzený, v alobalu, na... Celý článek

Recepty na vánoční cukroví: voňavé cukroví s kořením

Publikováno: 4.12.2015
Vánoční cukroví může být voňavé i kořeněné. Takové jsou recepty na vánoční perníčky a na linecké cukroví. Perníčky s perníkovým kořením a linecké s ... Celý článek

Bez čeho se neobejde váš vánoční bramborový salát?

Publikováno: 23.11.2015
Vánoční bramborový salát bez majonézy? Pro mnohé nepředstavitelná situace, vždyť právě tato léty prověřená kombinace tvoří harmonický štědrovečerní celek. Odkud se však oblíbený dresink vzal? Jak dlouho je naším každodenním společníkem v kuchyni? A jaké.. Celý článek

Vánoční cukroví: troufnete si na domácí pralinky?

Publikováno: 20.11.2015
Vánoční cukroví může mít i rafinovanou podobu. A přesně takové jsou domácí pralinky s likérem. S tímhle receptem na cukroví je sice více práce, ale zase ten výsledek bude stát za to! Celý článek