Recepty z české i světové kuchyně, stránka 10

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Recept na lehký novoroční čočkový salát

14.12.2019

Čočka odpradávna patří na náš stůl. Na Nový rok se skoro povinně připravuje ve formě polévky nebo na kyselo jako hlavní chod – to proto, aby se nás držely peníze, které čočka svým tvarem připomíná.

Sladké vánoce: recept na čokoládový dort s arašídovým krémem

13.12.2019

Smíchejte všechny ingredience na těsto. Krátce vše promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nebojte se, pokud vám těsto připadá drobivé a nepřidávejte více vody, než je napsáno. Je důležité, abyste z těsta vytvarovali placku.

Vánoce bez kapra: rybí recepty, které nahradí štědrovečerní klasiku

9.12.2019

Český kapřík v trojobalu je vánoční klasika a většina lidí na něj nedá dopustit. Nejoblíbenější vánoční rybu občas doplní řízek nebo vinná klobása. Na štědrovečerním talíři se stále častěji objevují i další ryby. Inspirujte se třemi neobvyklými recepty!

Lahodné a sladké: vafle podle Live with Anny

6.12.2019

Čerstvé, dozlatova propečené, křupavé, s typickým vzorem. Sladké, ale i slané. Pokud si pořídíte vaflovač, snadno jejich kouzlu podlehnete. Už cítíte, jak se jejich neodolatelná vůně line nedělním ránem? Vyzkoušejte oblíbený recept autorky blogu Live...


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Vánoční voňavé recepty: slepované karamelové sušenky

30.11.2019

Milujete karamel a nechcete pečením vánočního cukroví strávit celý den? Pusťte se do našich karamelových sušenek, které vám může pomoct poslepovat kamarádka nebo děti. A pokud je budete chtít trochu ozvláštnit, můžete použít embosovaný váleček nebo...

Recepty na silvestrovské rychlovky: zeleninové chipsy s citronovým dipem

28.11.2019

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a chuť ještě originální a dobrá. To vše splňují naše silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.




Recept na novoroční čočku? Zkuste belugu s máslovým řízkem

27.11.2019

Děláte k novoročnímu obědu již tradičně čočku, aby byl ve vaší rodině dostatek financí? Tradici můžete dodržet, jen recept můžete obměnit. Vyzkoušejte čočku belugu s mrkví a máslovým řízkem.

Lehký pomerančový dort Nadi Konvalinkové (Video)

17.11.2019

Vláčný a přitom lehký dort je provoněný pomerančem. Můžete ho podávat se šlehačkou, ale i s marmeládou nebo čokoládovým krémem. Více na www.pochoutkovyrok.czZdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa...

Podzimní recepty: koláč s karamelizovanými hruškami

16.11.2019

V podzimním počasí častěji máme chuť na něco dobrého a sladkého. Recept na koláč s karamelizovanými hruškami může naši chuť uspokojit. Na koláč potřebujete...

Podzimní recepty: hříbkové noky se žampionovou omáčkou

15.11.2019

Podzimní recepty mají vonět houbami a to tenhle určitě bude! Čerstvé hříbky už nenajdeme, proto zvolíme ty sušené. Nechte si chutnat... Potřebujete: 1 kg brambor ''C'' 30 g parmezánu 250-300 g.

Podzimní recepty: hovězí na červeném víně s bramborovým pyré

14.11.2019

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. K létu se hodí lehčí menu, pro podzim a zimu volíme vydatnější recepty.

Podzimní recepty: topinky s červeným zelím

11.11.2019

Vyzkoušejte podzimní recept s červeným hlávkovým zelím. Můžete ho připravit jako dobrou snídani, dopolední, či odpolední svačinu a nebo jako večeři...

Recept na piškotník s meruňkami od Pavla Pospíšila (Video)

10.11.2019

Tento nepečený dort se dělá v mnoha českých rodinách. Ale michelinský šéfkuchař Pavel Pospíšil prozradil triky, jak ho udělat jako v restauraci. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší...

Kachna a recepty: když dostaneme chuť na kachnu, třeba místo husy

9.11.2019

Dnes se leckde připravuje svatomartinská husa, ale je mnoho lidí, kteří dají přednost kachně. Kachna není tak tučná a její příprava může být pestřejší. Česká klasika, pečená kachna s knedlíky a zelím ze všech úprav asi stejně vítězí...

Bramborové recepty: lokše se zelím ke kachně, nebo nasladko

8.11.2019

Lokše neboli bramborové placky jsou staročeskou pochoutkou, kterou si vychutnáte jen tak, jako přílohu nebo s náplní. Nejčastěji se podávají nasladko s povidly a mákem nebo naslano s kachnou. Čím je naplníte, je ale jen na vás.