Recepty z české i světové kuchyně, stránka 11

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Bramborové recepty: lokše se zelím ke kachně, nebo nasladko

8.11.2019

Lokše neboli bramborové placky jsou staročeskou pochoutkou, kterou si vychutnáte jen tak, jako přílohu nebo s náplní. Nejčastěji se podávají nasladko s povidly a mákem nebo naslano s kachnou. Čím je naplníte, je ale jen na vás.

Recepty z lokálních surovin: segedínský guláš s kysaným zelím

4.11.2019

Vaříme recepty z lokálních surovin: s příchodem podzimu můžeme využít i několik tučnějších surovin, jako je vepřové maso a zakysaná smetana. Zakysaná smetana je lehce stravitelná a oproti sladké smetaně i o něco méně kalorická.

Tvarohový závin z nudlového těsta Marie Černoškové (Video)

3.11.2019

Tento originální závin se jí na Slovácku jako hlavní jídlo, můžeme ho ale servírovat také jako levný a rychlý dezert. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Plus

Podzimní recepty: recept na dýňovou parmigianu

27.10.2019

Dýni oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu také nakrájejte na tenké plátky. Pečící formu vytřete olivovým olejem, na dno dejte vrstvu dýně, lehce osolte a zalijte částí bešamelu.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Podzimní recepty: dýňový krém se sýrem a tymiánem

20.10.2019

Suroviny: 500 g očištěné dýně, 50 g bílé cibule, 1 l zeleninového vývaru, sůl, olivový olej, 30 g čerstvě nastrouhaného sýru Caciotta pepata, 60 g prosciutto crudo v celku, tymián, pár stroužků...

Podzimní recepty: lasagne s dýní

18.10.2019

Podzimní recepty: lasagne s dýní Suroviny: 500 g lasagne, 1 kg očištěné a semínek zbavené dýně, 2 stroužky česneku, zeleninový vývar, extra panenský olivový olej, několik snítek rozmarýnu, 50 g nastrouhaného sýru, sůl, pepř Na bešamel:..




Recepty s pohankou: rýžový nákyp s pohankou a dušenými jablky

15.10.2019

Pohanka má téměř zázračné účinky na naše zdraví – působí jako prevence proti řadě civilizačních onemocnění. Je cenným zdrojem bílkovin při bezlepkové dietě, vysoce výživná, bohatým zdrojem vlákniny a nenasycených mastných kyselin.

Cukrářský poklad zvaný Esterházy řezy Jany Sovové (Video)

13.10.2019

Vrstvený dezert z ořechového bezé s máslovým krémem je dokonalý dezert na neděli nebo jako vánoční cukroví. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce...

Podzimní recepty: grilovaný ananas a müsli buchtička

13.10.2019

S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty. Grilovat nemusíme jen maso a uzeniny, co vyzkoušet něco sladkého na zub na domácím grilu?

Podzimní recepty: grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami

12.10.2019

S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. recepty, které vznikly ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské...

Zábavná snídaně, která bude chutnat i bavit vaše děti

7.10.2019

Co dětem ráno připravit k snídani nám často zamotá hlavu. Pokud vám došla inspirace a chcete zkusit něco nového, určitě oceníte pár tipů na zdravé a hravé snídaně, které dělají den.

Bramborové zahybáky s makovo-mrkvovou náplní Jaroslavy Celé (Video)

6.10.2019

Bramborové taštičky plněné mákem a mrkví, kterým se díky způsobu plnění říká bramborové zahybáky. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce...

Podzimní recepty: krkonošské kyselo, které by chutnalo i Trautenberkovi

5.10.2019

Podzimní recepty snoubí osvědčené, tradiční postupy i svěží kombinace a obsahují ty nejkvalitnější ingredience. Víc než kdy jindy jsme využili tuzemské úrody, která je na podzim plná vitaminů a chuti.

Podzimní recepty z dýně: dýňový džem se skořicí

3.10.2019

Máte přebytek dýní a nevíte jak ho zpracovat? Dobrou volbou je z dýně udělat džem. Chuť dýňového džemu doplní a zvýrazní hřejivá skořice. Co potřebujete...

Podzimní dýňové recepty: salát s dýní a cizrnou

2.10.2019

Sezóna dýní vrcholí, dýně jsou prostě na každém kroku, zdobí záhony a na pultech je seženete za pár korun. Pro inspiraci, jak tuto univerzální zeleninu využít, vám nabízíme několikero tipů na chutné podzimní rychlé recepty, kterými se blýsknete před svou.